Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 666
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
cydonia,аз за София не мога да ти кажа нищо,дано другите се включат.Късмет на майка ти пожелавам,че май е цяло чудо да намериш добър ендокринолог.

# 91
момичета,моля ви кажете ми какво означава "анехогенна зона" и "нормоехогенна зона"

# 92
нормоехогенна-нормално ехографско изображение.
знам хипо или хиперехогенна.анехогенна-би трябвало да е липсата.

# 93
липсата на какво? извини ме за глупавите въпроси ,но в изследването ми пише анехогенни зони...

# 94
липсата на ехогенност.ехографа използва ултразвукови честоти.и има места,на които не се улавят,другаде са по-слаби,силни или нормални.

# 95
а лошо ли е това,че не се долавят? Embarassed

# 96
не мисля..ендокринолог няма да му отдаде значение.
но всичко се тълкува комплексно с останалите изследвания.
някой беше питал за тиреоглобулин.с такова разминаване в лабораториите..и пак трябва да се тълкува с ехографския вид на възлите.тиреоглобулина е маркер след операция.

# 97
Ина, благодаря за отговора! Аз питах.
Прочетох в нета, че е маркер след операция, но преди какво означава? Това се чудя, значи ли че е маркер или нещо друго, щото е над нормата. Иде ми да го изследвам трети път преди прегледа, не зная дали има смисъл да пускам още веднъж... но наистина за 15 дни със 100 единици разлика... не знам.
Скоро е прегледа и ще видим. Ако доктора рече операция - трябва ли ми правят биопсия и сциентиграфия преди това? Да настоявам ли, така ли е редно?
Иначе възлите ми са единия смесен - голям - 34мм - полукиста, полутвърд  - добре оформен, той не притеснява докторите освен с размера си. Другия е 14мм, твърдичък, има вътре 3-4 точки някакви - така ги рисуват. Д-р Ралица Иванова навремето като го гледа, каза че ако е нещо за притесняване, по-скоро ще е по-малкия възел като структура. Досега всички, при които ходех, казваха операция, заради големината на големия възел. Аз отлагах - първо заради бременност, после раждането, кърмене 1 година, после свикнах и все се надявах, че така ще мога да си живея, следейки ги. Мина още една година. Хормоните винаги са в норма всичките, само тоя тиреоглобулин нещо му стана напоследък и последната ендокриноложка, веднага рече - няма какво да се чака, да се махат тия възли и това е. Иначе не ги усещам почти, въпреки големината на единия, той така някак се е наместил, че не ми пречи и не го усещам.

# 98
различните ендокринолози различно постъпват за наличие на сцинтиграфия и биопсия.
аз не съм правила,но и веднага отидох на операция.там бипшсията е вече задължителна-и ранна,и късна.
но това си зависи пак от лекуващият.точките във възела предполагам са калцификати.

# 99
Здравейте момичета. Погледнах на бързо тази тема, но в нея няма информацита, която ми трябва. За съжаление нямам време да прегледам предишната тема. Въпросът ми е следния. Моята майка има проблем с щетовидната жлеза. Преди 3 години започна някакви изледвания и пие хапчета, но само толкова. Не знам нищо в подробности, а само че отлага този проблем. Последния път когато си говорихме, каза че иска да отиде при добър ендокринолог да си пусне всички изледвания и да започне качествено и правилно най-вече лечение. Моля ви дайте ми координати на добър лекар. Става въпрос за София. Няма значение сумата за прегледа, просто наистина искам да е възможно най-добрия. Благодаря ви предварително.  Hug

търсех инфо за акушер - ендокринолог, и попаднах на въпроса ви. аз ходя при Горчева в Токуда и съм много доволна от вниманието което обръща, много е човечна.

Моля ако някоя от тази тема има опит и може да препоръча добър специалист за женска консултация, който да разбира от ендокринология - моля за съвет и насока.
В началото на трети месец съм и с доста големички възли. до момента не съм имала проблеми с хормоните, за това не съм се оперирала, но сега ТАТ ми е малко над норма и се притеснявам.
ще ми се да се следим при гинеколог който е в час и с ендокринологията.
Благодаря ви предварително.

# 100
Благодаря, Ина! Часът ми се отложи за 12.01. при доц. Пандев.

Според вас има ли значение вида операция - традиционна или безкръвна и какви са плюсовете и минусите на двата метода.
Добре ли съм се ориентирала към този доктор? Има ли от вас оперирани при него, доволни ли сте?

Някой знае ли какво означава тиреоглобулин завишен преди операция? А калцификатите лошо нещо ли са?
Извинете за лаишките въпроси, но наистина нищо не знам по темата - ровя в нета, но по-скоро се обърквам, отколкото да се просветля  Simple Smile

# 101
няма защо.но "нещата"не могат да се тълкуват еднозначно,без специалист да ги наблюдава всеобхватно.калцификатите-могат да са от възпалителен х-р също,може да са признак на промяна на възела от бенигненост..
при традиционната имаш шевове,при безкръвната-не.разликата-видима- е в естетиката.при мен беше безкръвна,но на др.ден хукнах на работа и я окепазих естетически.бях под пълна упойка,с апарат за гласните връзки и нямах проблем с гласа.което беше по-важното за мен.както и самата организация.влязох,оперира ме същият ден,на другият си тръгнах.не ми се е налагало и предварителни изследвания..не съм й плащала..но всичко това ти зависи от оператора и болницата.

# 102
Ти при кой и къде се оперира? Бях останала с впечатление, че само д-р Пандев оперира безкръвно. Има ли някаква разлика в качеството на операцията - в смисъл, успяват ли качествено да видят къде и какво да отстранят? Иначе съм ЗА естетиката, особено на такова място. А ти като тръгна на работа бързо, какво се случи с раната ти? Това също ме интересуваше, колко време след операция мога да се върна на работа? Освен раната други последствия - умора, и прочее има ли след операцията, които да пречат да се работи? /работата ми е на компютър, на бюро по цял ден - не е натоварваща физически, само умствено/

# 103
  • при моите любими
Момичета, аз пак тук, за съвет. Изчетох няколко теми от различни форуми за ендокринолозите и явно, наистина е на късмет да попадне на точния лекар. Извадих си един списък с лекари и се чудя, към кой да насоча майка ми. Ще ги изброя и ако имате мнения за тях, моля да ги споделите.
Д-р Здравко Каменов
Д-р Емил Начев
Д-р Мариета Лазарова
Д-р Галева
Д-р Любенова
Професор Пандев - от последните постове тук, като херург.

# 104
аз не мога да съм ти много от полза, но съм ходила от изброените при Начев, само един път, но ми изглежда, че си разбира от работата, но веднага праща на операции, не му мисли много - така радикален ми се струва, може и да е прав, не зная.

Към Пандев съм се ориентирала, но точно като към хирург, не зная дали е подходящ за постоянно следене и профилактичен ендокринолог. Аз също търся такъв доктор. Ще следя мненията ви с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт