Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 712
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Ще ми препоръчате ли с какво трябва да си мажа белега, когато си махна превръзката и кога да започна с мазането? Още не знам как изглеждам.

# 181
контратубекс или крем с невен.

# 182
 Иси,аз мазах със содермикс,около 20 лв беше и стига за дълго време,имаше го в "Марешки"срещу Априловската.Мазането веднага след махане на превръзката започнах.Така ми каза хирурга,аз си харесвам белега и хич не ми пука.
 Относно оперирането на възлите,ако отново трябва да взема решение,бих направила същото,с разликата че още по рано щях да се резна.Нямаше да чакам 2 месеца да мине бала на дъщеря ми.
 Но това всеки си решава сам.Моето мнение е такова и не съжалявам за нищо.
 Дружките Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 16:13 от МЕЦАНКА 2610

# 183
Момичета,днес бях при Пандев. Засега задържаме операцията, но каза да си пусна за всеки случай изследване на калцитонин . В нашия град обаче отидох в най-добрите лаборатории и ме гледаха като паднала от Марс - не бяха и чували за подобно нещо. Можете ли да ми кажете - има ли друго наименование? Не ми се вярва да не им е познато...

Моля за отговори,че вече откачих с тия възли  Praynig

# 184
няма друго.
но и не знам да се изследва масово..
това е хормона на щит.жлеза,който заедно с паратхормона на паращитовидните регулира калциево-фосфорната обмяна.за това се изследват йонизиран калций и калций,фосфор.при проблеми паратхормон.
те са в обратна връзка,както тсх с т3 и т4.и на специалиста му става ясно кой хормон не е наред..

# 185
Знаете ли какво направление е необходимо за тънкоиглена биопсия?

Докторът ми е написал N107  МКБ Е04, а прочетох в интернет за направленията и пише МКБ **06.11. Отделно ми го издаде отсега за 1 февруари - дотогава има 14 дни, а то било важало 7 дни... притеснявам се да не стане проблем с направлението. Дали трябва да отида и да си изкарам ново? Но кой номер?

na Krisko mamata , аз го изследвах този калцитонин на своя глава, след като ми беше завишен тиреоглобулина и се начетох в интернет... Това е туморен маркер. За разлика от тиреоглобулина, който е показателен само след изцяло изрезана щитовидна жлеза, калцитонина е показателен винаги. Така ми обясни доктора. Моят беше в норма и той ме похвали дори, че съм го пуснала, защото това означавало че нямам медуларен рак.

Аз го изследвах в Бодимед на ул. Позитано. Пуска се сутринта и в 14ч вече беше готов. Там го изследват на място в същата лаборатория и всъщност всичко, което пуснеш излиза същия ден. Струва към 25-30лв.

Радвам се, че е минал добре прегледа!

# 186
  • Варна
ПРивет,момичета
И аз се включвам тук,че след като попрочетох колко сте оптимистични и аз малко се поуспокоих.
Вчера ми взеха кръв и днес ми съобщиха,че имам нарушения на жлезата,а също така и на белите кръвни телца.
Много съм се ушашкала и не съм спряла цял ден да плача и да ми минават черни мисли из главата.
В четвъртък съм пак на преглед.

# 187
# 188
  • гр.Гоце Делчев
diangeli и от мен  Hug Hug Hug успокой се и не му мисли много .Дружките ми силни  Hug Hug Hug и от мен.

# 189
# 190
diangeli, стискам палци бързо да намериш правилния път за твоето лечение и да се окаже по-леко, отколкото ти се струва в началото. Успокой се, проблемите на щитовидната са си проблеми, но явно трябва да ги приемем и да действаме съответстващо и се оказва, че в повечето случаи се следят нещата и се корегират своевременно  Peace

# 191
   Здравейте момичета     Hug Hug Hug
 Доста отдавна не съм писала, но ви чета редовно  Embarassed
 На тези които им предстои операция  Praynig Hug Hug не е страшно , всичко минава много бързо , важното е след оперативно да ви наблюдава добър ендокринолог и нещата с времето се оправят , а дали ще се приемат лекарства до живот с строго индивидуално .Само се успокойте.Всичко ще е ОК. Някоя от дружките тук каза ,за напълняването аз започнах преди операцията и продължавам  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil.но и нищо не правя по въпроса Embarassed
 След предното лечение с йод, измина една година , сега пак се налага да го правя .Не са се унищожили ТЕЗИ ГАДИНКИ .Но и това ще мине , човек трябва да е позитивно настроен  Praynig
 Надявам се този път да успеем. Praynig Praynig Praynig
 Имам си едно малко ангелче за което да мисля и това ми дава МНОГО СИЛА и НАДЕЖДА ,че всичко ще се оправи .
  Поздрави и целувки на всичките
 Обещавам , че ще пиша по честоооо   
       smile3525

# 192
Сисанка, не съм запозната с твоето заболяване, но ти желая успех в лечението. Операцията наистина минава, но да видя какво ще остане след нея. Засега се чувствам добре. Гърлото вече не ме боли от тръбата и сега усещам, че като преглъщам нещо много ми придърпва от рязаното. Сигурно е рано още, все пак ми е седми ден от операцията.

# 193
Сисанка, не съм запозната с твоето заболяване, но ти желая успех в лечението. Операцията наистина минава, но да видя какво ще остане след нея. Засега се чувствам добре. Гърлото вече не ме боли от тръбата и сега усещам, че като преглъщам нещо много ми придърпва от рязаното. Сигурно е рано още, все пак ми е седми ден от операцията.
   Можеш да  мажеш  операцията с мас и невен , много помага.А придърпването отминава.Важно е да правиш гимнастика .Все едно си раздвижваш врата. Сещаш ли се .Напред  , назад , като внимаваш и постепенно увеличаваш бройката .Днес 15-20 пъти ,утре 20-25 и така.После наляво , надясно.Много помага да се изчисти придърпването , НО и да няма сраствания.
 Успех Hug

# 194
sisanka, успех в борбата с гадинките... наистина добре, че са малките ни същества и любимите ни хора, около нас, да ни дават сили и смисъл!  Grinning И вие тук, разбира се! Събрани по неволя сродни души  Hug

Общи условия

Активация на акаунт