Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 702
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Пепи, ти с изцяло премахната жлеза ли си? Сигурно и това има значение.

# 166
Момичета, забравих да ви питам - колко време трае самата операция?Поне при вас как е било.
И как е излизането от упойката... Нямам много опит в операциите. Раждала съм секцио и това е всичко,което знам за упойките...

# 167
Аз като най-прясна от преди 4 дни ще ти кажа - операцията трае около час, излизането от упойка е гадно, повръщаш /аз само един път, но имаше други в стаята повръщаха цяла вечер/. Но всичко лошо трае 5-6 часа. После вече се освестяваш. Хубаво е да имаш придружител, защото аз бях сама и е много гадно. Може да те изпишат на следващия ден.

# 168
mami isi , а ти къде се оперира?

# 169
и времето на операция,и излизането от упойка,и придружаващите ефекти към нея е крайно относително.зависи и от упойката,и от твоя организъм.
аз по-рядко повръщам,но за сметка на това зъзна с часове и при 40градуса.
pepi1963,пратих ти го.можеше да го вземеш от  МЕЦАНКА 2610.
mami isi,с изцяло премахната жлеза,понеже веднага започваш пиенето на хормона,бързо ще влезеш в релси и по-малки са колебанията.при частичното премахване обикновено се изисква месец на собствени сили,за да се види реално колко произвежда оставеният участък и тогава метаболизма се забавя,дебелее се и разни други екстри.мисля,че ти ще прескочиш този период.

# 170
  • в белята
Според мен е до организъм ,как щети понесе упойката.Аз не съм повръщала ,нито ми се виеше свят.В 11.30 влязох в операционата  и към 14 се събудих от упойката.В 18 си събрах багажа и си тръгнах ,даже и да идем на пазар с милото успях .......е нищо не съм мъкнела ,той носеше чантите. WinkА да оперираме Пандев.

# 171
терпсихора,къде изчезна?диетуваш скришом и не докладваш,нали? Hug

# 172
а при Пандев може ли да остане придружител за през нощта?

# 173
  • гр.Гоце Делчев
mami isi не лявата част си стои и да чукна на дърво вече почти 5 години след операцията съм без хапчета ,преди 2 месеца посетих моето ендо тъй като пак взех да отслабвам,но тя каза,че няма нищо тревожно и всичко е на нервна почва.Моят съвет е като на Меци хапвай си каквото ти се яде и не се притеснявай всичко зависи от организма.Инче видях ,че си ми го пратила и си го записах,а също така ти написах и моя.na Krisko mamata когато оперираше в Гоце Делчев не разрешаваха придружител,но сега може би позволява,а наистина човек има нужда от някой след операцията да му помага.Като ме оперираха сестрата изчезна през ноща някъде макар,че трябва да стои в реанимация и как стигнах до тоалетната само аз си знам,добре,че не паднах тъй като ми прилоша и не стана беля.Мен ме пуснаха на другия ден след операцията.

# 174
Сега май съм по-добре. Не смея да се похваля даже. Мислите ми не са толкова черни, може би защото навън е толкова бяло. Ходих при личната, тя ме преглежда, преслушва, каза че всичко е добре.  Другата сряда ще ходя при ендокринолог.

# 175
При биопсията има ли риск, да се разпространят злокачествени клетки, ако има такива? Може ли някой, ако е проучвал тази тематика да ме светне по въпроса?

# 176
Не знам дали има риск, но на мен д-р Начев ми каза, че резултата от биопсията не дава 100 % гаранция, че възела е доброкачествен /ако резултата е добър/. Бодвало се само в една точка ,а покрай нея не се знае какво има. Това му мнение повлия на избора ми да се съглася на операцията.

# 177
В живота никога няма 100 % гаранция! Но пък д-р Начев с лекота праща на операция.....така е по-лесно и по-сигурно, но никой не казва после как реагира всеки индивидуален организъм.
Аз подкрепям биопсията преди операцията, защото е все пак най-съвлеменният метод за предоперационна диагностика. Само за информация: България е сред страните в челните редици по операции на ЩЖ!!!!!!!!! И знаете ли защо? Не защото българите са по-болни от другите европейци. А защото в Евроапа и света операция се прави в краен случай, а не с лека ръка....тогава когато ползата от нея надвишава вредата....

# 178
Галка, и аз така мисля. Лишаването от орган не е шега работа и следва да се прави, когато е неизбежно, със сериозни аргументи за това.

# 179
но и в световен план още няма медикаментозно или алтернативно решение на възли.

Общи условия

Активация на акаунт