Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 700
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • При розите и топлата вода ......!
mami isi , да с изцяло махната жлеза съм. За калция аз съм малко особен случай...., но се пие обикновено един месец- не ти ли казаха при изписването? Лично на мен след операцията МЦ, който беше преди това много обилен се нормализира. Сега пак ми е много обилен, но аз го отдавам на възрастта. Ти колко възела имаше, защо ти махнаха цялата жлеза?

# 151
Ето ме вече с готови резултати Според моя прочит са добри, но ще ги напиша тук за да си кажете мнението, защото това ТАТ и МАТ нещо не са ми ясни.
FT 4   16.66
TSH   1.780
ТАТ и МАТ   *
ТАТ   <10.00
МАТ - (TPO) 246.80
Са   2.48
Р   1.15
Са,Р, FT4,TSH са ми в нормата, водейки се от референтните граници които са дадени , но другите две не ги разбирам newsm78

# 152
От дясно имах един по-голям, от ляво два по-малки. Ходих в София при д-р Начев и той ми каза, че не са големи и за момента не се налага операция. Но по-големия бил с по-особена структура и да сме направили биопсия. Записа ме за 27.01 за биопсия. Но ми каза също, че и при нея не се разбира 100% дали образованието е злокачествено. И аз вече се притесних много, не можах да чакам до 27.01, отидох при доц. Димов и той каза че е най-добре да се махне цялата жлеза, защото рано или късно това трябвало да стане. И без да му мисля се съгласих веднага, за което вече съжалявам. Сигурно сбърках и не мога да си простя. Трети ден само за това мисля и не мога нищо друго да правя. Страх ме е, че си обърках живота и се обрекох сама на тези хапчета и мъки до живот. Но мисълта, че е злокачествено не ми даваше покой. 

# 153
  • При розите и топлата вода ......!
mami isi , не се обвинявай. Така е трябвало да стане. Аз преминах през същите мисли, но с времето всичко отшумява. Просто свикваш да си вземаш хапчето и това е. Hug
softel , мисля, че резултатите са ти перфектни. Записа ли си преглед?

# 154
Мама Иси, не мисли за минали неща! Взела си решението, приеми че е било правилното и се успокой, виж как добре си живеят момичетата без жлеза, нищо страшно няма в това! Тамън един кахър по-малко  Heart Eyes

А относно миомата, и аз имам 2см, и не съм я гледала от 1.5 година, какви ги върши... ама тая тема ще я почна, пролетта, че сега съм на друга вълна. Моята миома е така завряна някъде, че ми казаха, че дори трудно би се оперирала, та се надявам на някакво чудо и да се е разкарала... едва ли, по-скоро сигурно е пораснала.

В началото, като само разберях, че имам възел някъде си, я миома, я щитовидна и така се депресирах... ами то постоянно нещо някъде се случва. А сега, като едно дърто куче - ми кво да направя, появяват се разни неща някъде, явно остаряваме бавно, неусетно почти, но пък чета, че масово жените имат разни такива неща и че в мнооого голям процент от случаите хич не бива да им се кахърим. Това ми и вдъхна увереност - че Пандев, който е хирург и очаквах да ме прати директно на заколение, като всички предишни доктори ми дава шансове и не бърза. Евала, че има и такива доктори!

na Krisko mamata, спокойно! Моите възли са също 3. Че и един на слюнчената жлеза под костта на брадичката отстрани ми откри д-р Иванова - аз си мислех, че ми се подува лимфен възел при вирусни болести на гърлото, а то се оказа някакъв възел - тя го погледна на ехограф. Казах и това на д-р Пандев, ако вземат да режат да махат наред, а той хич не му се впечатли. А аз пък си обикнах възелчетата и си живея в мир и разбирателство с тях, дорде може  Laughing

Момичета, благодаря ви , че ви има!!! Толкова е хубаво да можеш да споделиш с някой, който те разбира!! А всъщност само вие, които врите и кипите в това ме разбирате истински. Роднините само гледат съчувствено, приятелите хептем не им е присъщо, та само с вас истински може да ми отдъхне душицата!   bouquet

# 155
mami isi,изобщо не се обвинявай!а и да е предложение на доц.димов,пък съвсем не го подлагай на съмнение.един от малкото останали сърцати д-ри,на които им пее петел на сърцето..
чакането ,води пак до премахване,непрекъснати мисли какво се изродяства в тези възли...
аз за забавянето си се виня,защото щях да имам повече жлеза и можеше да не пия илач или поне по-малка доза.
но в хапчето да не са всичките проблеми!изобщо не си се обрекла на мъки.само след няколко месеца като оцелите дозата и светът ще е прекрасен.а без жлеза са по-малко вариациите.
аз имам 1 см,оставена от доц.димов и ендокринолога ми все мрънка,че трябва да го проверявам този см,че е било по-добре да се махне,защото съм склонна към такива образования..но плюсовете ми след операцията са в пъти повече от минусите. Hug
а за миомата-мисля,че ще ти се отрази положително.щит.жлеза е дирегент в целият организъм и оказва влияние и в/у аг с-мата.аз след махането на възлите,престанах да припадам при мц,дисменореята ми намаля,поликистозата -също..

softel,мат не ти ли е по-висок?
Гелика, Hug

# 156
mami isi,само си помисли как щеше да живееш с мисълта ,че нещо незнайно какво расте в теб.
мисля,че си взела правилно решение.

# 157
ina15 не зная как трябва да е, това пишеше в изследванията това написах, наистина нищо не ми говорят тези показатели !?
 А на всички момичета ,благодаря за подкрепата !!!!
Много успокояващо ми действате!
Явно не е болка за умиране, просто е проблем който трябва да го приемеш и да направиш всичко възможно и разумно да го разрешиш.

# 158
Благодаря ви, момичета! Хубаво е да споделяш с някой, който има същите проблеми като теб. Дано ми излезят черните мисли от главата. Ще продължа ди ви досаждам с моите питанки.Надявам се скоро да не обръщам внимание на проблема. 

# 159
  • гр.Гоце Делчев
Инка,Гелика и Меци чул ви господ проблемите ми да останат в миналата година и дано скоро нещата се оправят съвсем.Останалите сладурки не се шашкайте нещата ще се оправят.mami isi  особенно ти не се стряскай и продължавай да питаш нали форума е за това да си помагаме със съвети или подкрепа.Миомен възел имах и аз,но съм доста немърлива и не съм го следила от 2 години ,че и повече откакто ми спря МЦ.

# 160
хей,като идваш в пловдив,обади се за кафе.
а и при друга нужда,с каквото мога,ще се отзова.

# 161
Аз пак имам въпроси. Пълнеенето от какво зависи? Мога ли сега още от начало да взема мерки, за да не надебелея, че цял живот все водя борба с килограмите? А по принцип когато нямаш изобщо жлеза, трябва ли да се спазва някаква диета? Някои храни да се избягват, на други да се набляга?

# 162
пълнеенето зависи от метаболизма,който се определя от нивото на хормоните.дори и леко да надебелееш,постигнеш ли нормите,ще се възстановиш.
не го мисли и не се втелясвай!не е задължително да се надебелее,всичко си зависи от нас..

# 163
mami isi,пълнеенето хич не го мисли,а за  храни аз изобщо не съм се интересувала какво трябва и не трябва да ям,защото по принцип на мен всичко забранено ми е по сладко Grinning
Дружките ми ,как сте? Heart Eyes

# 164
  • гр.Гоце Делчев
Инче да се обаждам ама пусни на лични някакъв телефон.Знаеш ли как ме беше яд,че бях почти месец в Пловдив,а нямах нито нет нито твой телефон.Меци горе -долу сме добре.mami isi  за всички е ивдивидуално едни напълняват ,други отслабват.Аз съм от тези,които отслабват . Hug Hug Hug на всички сладурки.

Общи условия

Активация на акаунт