Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 723
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Предстои ми биопсия, обаче се опитвам да хвана някакъв вирус... сина ми е болен от гнойна ангина и вероятно нещо от него съм лепнала. Опитвам се всячески да не се разболея, пия всякакви профилактично илачи, но усещам вече така познатите признаци  ooooh! Това би ли попречило на биопсията? Трябва ли да я отменя?

# 226
привет момичета, за много години  Hug чета ви от време на време и се надявам да се подобряваме всички  Praynig аз съм горе -долу, май гушата се ''опитва да ме боли'', правя се че не забелязвам, но ме е страх... Взех си преди 3 седмици ваучер за ехография на ЩЗ и гърдите от някакви колективни оферти и още не мога да се организирам да ида ooooh! Трябва да си направя и изследвания - минаха 6 мес. от операцията. Взех си направление за ендокринолог, но моята лекарка е в отпуск, и в другата най-близка поликлиника - там също. Моля ви за препоръка къде да ида за направление за изследвания, нали ни се полагат? Трябва ми ендо в района от Лозенец до Пирогов - Павлово.
Да се похваля че спрях цигарите  bowuu като на шега, внезапно, взех си електронна цигара, супер е. Предполагам че и това един ден ще се окаже вредно, както всички хубави неща Simple Smile) чувствам се идеално без тютюн обаче.
всичко добро   bouquet

# 227
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте момичета.Инче не не сме във ваканция работим,а студентката нещо ми се сърди тия дни и не ми се е обаждала ,а тази седмица е поправителната сесия и сигурно се явява на изпити тъй като изпусна заради операцията доста от тях,а отказаха да и удължат изпитната сесия.Бяха и затрили някъде от деканата студентската книжка.МЕЦИ радвам се ,че си добре и при нас е студено,но нямаме сняг.Фри не се притеснявай  и мен след близо 5 години ме боли операцията. Hug Hug Hug и най много на моите скъпи дружки.На Гелика ще и пишем отсъствие пак зачезна някъде,дано само да е добре.

# 228
да е жива и здрава само.изпити се вземат-и лятна,и есенна ,и ликвидационна сесия,и влачене на изпити..
по- важното да е добре и в по-малко стрес. Hug

# 229
kuseto.за паротитните жлези-те са 4,може да си имал нещо на тях.помня те,че и преди пишеше за твоят проблемен калций.не помня само дали беше изследвал паратхормон.и тогава ти казах,че калцият може да ти е от проблем в бъбреците или гит.и двете системи участват в регулацията на калция.
иследвал съм паратхормон. първо ми показа 43 но сигурно е била грашка защото после два пъти го изследват но е 14.5, а долната граница е 15. затова ми казаха че са ми опрерирали по грешка и паратироидни жлези. лошото е че не ми помагат лекарствата и постоянно ми се схващат мусколи и много боли а имам и болки в краката. виждам че това се случва рядко , но ето при мен е факт. с бъбреците преди не съм имал проблем също и с калция преди операцията ми е бил 2.39.

# 230
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте симпатяги.Инче да наистина е най-важно здравето.Днес се чухме с Ели и се ядосва,че трябва да си изкара нова студентска книжка тъй,като са  и я затрили и не могат да я намерят,а не знаят на кой са я дали.kuseto пожелавам ти в най-скоро време да се оправят при теб нещата и какви са тези доктори по погрешка да ти оперират паратироидните жлези.Каква е тази безоотговорност,но лошото е,че не си и единственият случай. Hug Hug Hugна ввсички от мен дано ни стане по топло в това студено време. Grinning

# 231
може да е имал нещо на паратщитовидните(на някоя от тях).а 14,5-близо долна граница-изобщо не говори за липсата им.даже не говори и за лека хипофункция.

# 232
ох не звнам. ти мислиш за тумор на тази жлеза нали.но в епикризата нищо не пише за това и после лекаря ми ме накара да се обадя на хирурга. аз отидох при него и той категорично отрече да ми е оперирал тези жлези. вече не искам да ходя даже при лекари отчаял съм се . днес пак съм зле. единия крак ми е схванати мускули също и клепаччите.

# 233
някъде да си прочел тумор?!но хормона изобщо не ти показва липса на паращитовидните.
от отчаяние-симптоми всякакво може да имаш..
вземай се в ръце и търси читав ендокринолог и интернист.

# 234
keit70, пиша ти на лични, но ти е препълнена кутията, изчисти съобщения, че да мога да ти изпращам!  Hug

Момичета, мина биопсията, май са добри резултатите, утре ще ги взема и ще ми обяснят, днес само така ми се обади жената от стаята да каже, че са ок и на двете... но докато не го видя написано... не вярвам. Боднаха ме 5 пъти. Горещо препоръчвам на всички, да не се боят от биопсии ми, ако се е стигнало до това, да ходят да изяснят какви са възлите, просто съвсем различно е, да се чудиш и маеш и да знаеш за какво иде реч. Изобщо не е толкова страшно, нито пък боли, е, не най-приятното усещане в живота, но определено е не по-сложно от вземане на кръв от ръката например.

# 235
keit70, пиша ти на лични, но ти е препълнена кутията, изчисти съобщения, че да мога да ти изпращам!  Hug

Момичета, мина биопсията, май са добри резултатите, утре ще ги взема и ще ми обяснят, днес само така ми се обади жената от стаята да каже, че са ок и на двете... но докато не го видя написано... не вярвам. Боднаха ме 5 пъти. Горещо препоръчвам на всички, да не се боят от биопсии ми, ако се е стигнало до това, да ходят да изяснят какви са възлите, просто съвсем различно е, да се чудиш и маеш и да знаеш за какво иде реч. Изобщо не е толкова страшно, нито пък боли, е, не най-приятното усещане в живота, но определено е не по-сложно от вземане на кръв от ръката например.

Hug

# 236
  • гр.Гоце Делчев
 Hug Hug Hug на всички сладурки в тези студени дни.*Colibri* радвам се,че резултатите от биопсията са добри.kuseto не се притеснявай гледай по бодро на нещата.

# 237
 да ви нагледам,как сте в този студ.
pepi1963 Hug
Гелика,къде си,драсни редче,за да не те мисля.
Отдавна се каня да ви разкажа за една жена която беше с мен на операция.
Беше на 75,и като я видях се стресирах,на шията и имаше възел с големината на портокал външно.
Отлагаха я 2-3 дни ,докато я оперират.Стигнала до там от страх,отлагане,и с надеждата,че нещата ще се разминат,но не....рано или късно се стига до ножа.
 Така,че не съжалявайте,че сте се оперирали.
 Хубава и топла вечер от мен.

# 238
Взех си резултатите и наистина няма атипични клетки, слава богу!

Въпреки това ме изпращат на операция, заради големината на възела 36мм. Поне се знае, че са доброкачествени и при операция, вероятно ще запазят каквото могат от жлезата. Препоръчват да не отлагам много, защото е по-добре да се прави в по-млада възраст, а тенденцията е за нарастване принципно на възлите.

Решила съм да имам 100% доверие на хирурга, при който последно бях. Просто ми вдъхна огромно доверие този човек. Каквото и когато каже той, това ще правя. Омръзна ми да се правя на доктор и да преценям неща, от които нямам грам понятие. В края на месеца съм на преглед, ще му покажа нещата и ще се оставя на него да преценява кога, какво и що. Покрай тази биопсия ми беше станал мил животеца  Laughing твърде много, и бях готова на всякакви безумни варианти, сега поне знам, че имам по-позитивни изгледи и вече не ме е страх от нищо  Mr. Green

Благодаря ви, че ви има, защото ми давате ужасно много подкрепа и вяра в доброто!
 Grinning Hug Grinning Hug Grinning

/п.с. а някой да има разширени вени, че сега пък това си открих? и къде да чета по този въпрос?/

# 239
то това се очакваше..първо биопсия,после пак-операция..
комерсиално звучи..дано греша..

Общи условия

Активация на акаунт