Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 738
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Според мен това е правилния подход! Поне каквото съм чела в небългарски сайтове - по света така процедират, за да знаят какво да оперират и какъв да им е подхода.

Не мисля, че е комерсиално! Аз платих 100лв, защото познавам докторката и исках да платя. Жената в моята стая не е платила нито 1 стотинка!!! Защото не е знаела докторите, и получи на 100% същото внимание като мен и отношение, абсолютно нямаше никаква разлика!

Отделно - нейните клетки също се оказаха добри, но не я изпращат на операция! Просто нейният случай е друг! Мисля, че докторите бяха абсолютно обективни и евала. Аз съм за операция, откакто ми са открити възлите, преди 4 години, заради размера на единия възел, който е над 3см. Само това е достатъчно да ме пращат, по нормативите им, това е границата, независимо добър или лош възел.

Мисля, че в случая грешиш. Никой не се е облажил от случилото се. За мен това е правилното действие! И отново повтарям, 100% съм ЗА биопсии преди операции!!! Това е цивилизования начин, другото е аборигенщина!

Началник на отделението беше д-р Борисова - бившата министърка, тя мина на визитация и меко казано ме потресе с изказванията си - веднъж защо още не съм оперирана, след като е открито през 2008г, обясниха й че съм била бременна, после раждаща и кърмеща и затова се е отлагало. Супер страшно ме изгледа, да не би да съм отново бременна, сякаш би било престъпление, ако беше така. След което каза, ако е за операция пациентката, защо й се прави биопсия... /масовото мнение на средностатистическия бг ендокринолог... / и после сама си отговори - мда, за да се прецени обема на интервенцията.

И още нещо - при ехографията помолих да ми погледнат под челюстта, тъй като напипвах топче - оказа се че имам и там възелче, с 2 малки до него на слюнчената жлеза! Д-р Иванова взе проба и от тях и от лимфен възел! Евала, защото не зная дали й влизаше в задълженията - това е нетиреоиден проблем - а УНГ. Оказа се, слава Богу, че и те са добри!

Никой няма да убеждавам, но е крайно време да тръгне България по един цивилизован път на развитие на медицината и да щади органите на хората, ако това е възможно и се позволява. Тук масовата практика е - о, възел, ужас, бързо на масата, клъц, аре чао... не мисля че е правилно, може пак да се стигне  до клъц, но поне да е обосновано, обмислено и да няма съмнения, че е редно да се направи!

# 241
не ми се спори,ама изобщо!
темата не е за това.
зк дали не влиза или й това не ползва?и всичко е благотворителност?
а обективността на тази биопсия знаеш ли колко е?и колко съвпада с гевгира и окончателната?
а за слюнчените субмандибуларни жлези е в компетенцията на орален или лч хирург,а не на ушолог.
 при различното чакане- с едно "клъц"-се отнема различно количество тъкан....което определя пиенето или не на хормон,което не е без значение...
и не знаех,че възел е орган,който ми е необходим да функционирам...
лично мнение.спирам до тук.
темата е за взаимопомощ на оперирани.за възли,чакащи,алтернативни лечения -има други теми..

# 242
Не знам, Ина, защо така ме нападна!

Не съм казала, че възел е орган, а че орган, без основание не бива да се маха.
Само казах, че не смятам, че всичко е манипулация, за да се дават пари.

Да, по здравна каса се ходи на биопсия. По твоите думи, да разбирам, че я смяташ за излишна и за пилеене на пари - това си е твое мнение. Парите са за избор на екип, по желание на пациента.
Процент на неточност винаги може да има - гевгира ще покаже да, ако това ще те успокои, ще ти докладвам, когато се случи, дали са били прави или не.
Казаха ми да отида при лч хирург или унг специалист - не противоречи на твоето мнение, но ти ме нападаш, не зная изобщо защо!?

темата е за взаимопомощ на оперирани.за възли,чакащи,алтернативни лечения -има други теми..
Усещам, че някак ме изгонваш оттук. Но нали именно оперираните могат да помогнат с мнения и съвети на неоперираните, защото както ти казваш рано или късно, повечето минаваме под ножа.

Мислех, че по-скоро темата е за взаимопомощ!!!!!!!!!!!!!! Но явно ти не си го разбрала!
Надявам се, да помагате все пак на такива, които се осмеляват да пишат тук, защото не са много начините, човек да се сдобие с информация. И не напоследно място, искам да напомня, че и масово и вие оперираните, сте писали в тази тема!!!! като неоперирани преди това... така че моля, не бъдете така настървени! темата се казва :ОПЕРАЦИЯ НА ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА, която не я прави автоматично, ОПЕРИРАНИ ОТ ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА!

Съжалявам, че трябваше да се сблъскам с това ти отношение, защото по никакъв начин не мисля, че съм нападнала някого - просто си изказах мнението и това което преживявам. Изключително съм благодарна на вас и тази тема, защото тя ми помогна да движа нещата си, независимо по какъв начин и с какъв изход, оттук основно се сдобих с информация!

Благодаря на всички момичета, които ме посъветваха с разни неща и подкрепиха.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 12:44 от *Colibri*

# 243
не съм те нападнала,а изразих различно мнение от твоето.или не може?
а доколкото си спомням съм от тези,които ти отговарях на въпросника.или не помниш?
пиши си колкото искаш,дано намериш и отговорите,които ти трябват.

# 244
да, и съм ти благодарна, че ми отговори, не веднъж го казах!

Изглеждаше ми, че си ме нападнала, някак твърде отбранителна позиция зае.  Дано съм грешала  Grinning.
Благодаря, за съветите

# 245
Колибри,

много се радвам, че всичко с биопсията е наред!  Hug
Подкрепям те, че изборът за или против операция трябва да е обмислен предварително! Наистина е крайно време пациентите в България да се научим да следваме цивилизования свят!

Ако искаш пиши ми на лични!  

# 246
  Да се намеся и аз,защото не искам да спорите.Решението ЗА или ПРОТИВ операция,всеки сам си го взема.Аз само мога да изкажа моето мнение.
 Сега ако мога да се върна назад,бих променила само едно.Бих направила операцията преди бала
на дъщеря ми.Не знаех ,че толкова бързо и лесно е възстановяването.Нито тя нито аз можахме да се
отпуснем,защото на следващия ден трябваше да вляза в болница.Това също беше мое решение,ендото ми каза,че мога да я направя дори и през есента,но аз не исках да чакам повече.
  *Colibri*,не се чувствай изгонена или нападната,аз се запознах с Ина тук,и тя много ми е помагала със съвети.Знам какво работи,колко много знае и с колко неща се е сблъсквала и затова и се довери.Тя ти казва всичко в прав текст,за да те предпази.И честно казано,моето мнение е че трябва да го махаш това чудо,ще видиш после как ще се чувстваш,лека и окрилена.Майка ми също е чакала дълго преди да се реши и аз си спомням резултата,9 възела...Защо да си го причиняваш.
Пиши,ще помагаме,и не се сърди на Ина.Тя наистина знае много по въпроса.
 На моите дружки ,много целувки.После ще пиша пак,че детето чака да си говорим в скайп.
  ina15 ,*Colibri* за вас  Hug Hug Hug

# 247
Здравейте и от мен! Аз съм добре. Другата седмица ще си правя изследване на хормоните. Трябвало да мине поне месец от операцията и тогава. След като се чувствам добре дали и хормоните ще са ми в границите? Трябва ли непременно да усещам нещо, за да не са в граници? Ако са под или над нормата сигурно ще усещам нещо? 

# 248
 mami isi,не се шашкай.аз се чувствах добре и когато бях извън границите.хич не мисли за тия хормони,щом се чувстваш добре,това е важно.Аз ако не бях си пуснала тсх ,хич и нямаше да разбера,че съм под долна граница.Вече ще го правя по рядко.

# 249
Мецанка  Hug, благодаря!!

Аз съм много добронамерена към всички ви и много благодарна на Ина, за съветите които ми беше дала досега! Виждам, че знае много и й се доверявам! Решила съм да послушам доктора, ако ми каже да правим операция и да не чакаме, съм съгласна, ще му се доверя! Вече съм се настроила, че ще стане това рано или късно, по-добре навреме, а времето той да прецени кога!  Heart Eyes

# 250
*Colibri*,според мен при тия размери режи и не съжалявай,но това е според мен,че като се сетя за оная баба с голямата буца...страх ме хваща.

# 251
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте прекрасни!
МЕЦ Heart Eyes, Пепи Heart Eyes тук съм! Hug Hug Добре съм горе-долу! Wink Пепи, каква операция бе мила? newsm78 Нали се разбрахме: без такива работи. Hug Сега сериозно. Надявам се всичко да е наред при вас. Всички проблеми и болести да са само един спомен. Hug Hug Hug
Меце, наприказва ли се с принцесата? Laughing Hug
kuseto, не знаеш колко добре те разбирам. Имам подобни на твоите проблеми. Вече година и половина се лутам между болниците без конкретен отговор и диагноза и адекватно лечение. Не се отчайвай. Приеми, че така е трябвало да стане, за да не стане по- зле. Иначе само се измъчваш. Мисли позитивно, гледай напред и се радвай на живота. Пробвай да вземаш освен калция и Алфа Д3/това е витамин Д/ .
*Colibri*, много се радвам за добрите резултати. Щом си взела решение да се оперираш, а още повече си си избрала хирург по добре да се оперираш. Така ще се успокоиш и вече няма да мислиш за проклетите възли. До колкото си спомням твоят хирург е Пандев, а това което съм чела за него е че максимално щади жлезата. Така че спокойно той ще реши кога и колко! Ние сме тук, ще те подкрепяме, ще стискаме палци и ще изпращаме положителна енергия! Praynig Успех миличка! Hug
За разширени вени от леля ми знам: Див /конски/ кестен стрит на прах, една кафен лъжичка се вари в 300 мл. вода и се пие 3 пъти на ден.
Не се сърди на ИНА.  Нашата система така е направена, че винаги има момент на съмнение. Нещата не са ясно регламентирани, така че  всичко в здравната ни система намирисва на комерсиализъм. Тя просто казва истината, която обаче винаги може да има изключение! Simple Smile
mami isi, важното е че се чувстваш добре. Не ги мисли резултатите. Длъжни са да са добре. Wink
Желая ви е дни прекрасни, уютни и спокойни почивни дни! Hug Аз отивам да плета шал. Laughing

# 252
  Гелика Hug Hug Hug,радвам се ,че се появи,и ти си от мойта порода с плетките,аз одеало плета на 1 кука,действа ми супер успокояващо.Иначе моето момиче все по рядко се обажда,през ден два,но започва да забравя българския,защото там няма с кого до говори на български,освен това мислите и трябва да текат на английски,за да може да се справя с ученето.
 За да не е спам,да ви кажа ,аз  си самонамалям дозата на метизола,не виждам смисъл да се тъпча с него при тсх 1,38,но трябва постепенно,дано през март се отърва от хапчето,но това ендото ще го каже.
 На всички желая една по топла и спокойна събота.

# 253
Гелика  Hug, съжалявам за емоционалните си писания, но ми се беше и на мен насъбрало, не ме питайте какво ми минаваше през главата, че чак животеца взе да ми изглежда твърде кратък. Принципно съм една подложена на почти непрестанен стрес персона, от факта, че нося много дини под мишница - и на работа да си пърфект, и вкъщи, и 2 малки деца, които боледуват буквално нон стоп, и добре че е мама, да ми помага с гледането им, че то иначе не трябва да работя... някак нещата се вихрят с такава скорост в моя живот, че когато ми дойде и нещо извънредно, както се случва напоследък, почва да ме натоварва в повечко.
Иначе съм абослютно съгласна, че цялостната ни медицинска практика тук е под всякаква критика и че комерсиализъм има навсякъде. Сега като осмисля, думите ти - да, може би това беше изключение - защото там просто си вършеха работата и това много ме трогна.  Grinning
Благодаря за рецептите за разширените вени - ще я опитам. Това, което поне реших сега, след всичките преживелици е да се заема по-сериозно със себе си и да не ме домързява, да правя някои елементарни неща - като да спортувам, да се храня по-здравословно и да се старая да стопя излишните килограми, защото всъщност те са в основата на повечето ми здравословни проблеми. Много пъти съм имала такива падания, после мобилизация, ставане, заемане със себе си, докато отново занемаря отговорностите си с куп оправдания за сложен живот. Но ето, за да не съм празнословна, вече започнах да действам от днес и си нахлузих един ластичен чорап на крака, покарах малко кростренажор и почвам да се храня по Зоната, да ходя на плуване и пилатес. Чета, че и вие постоянно се борите с кила, ще се раадвам да споделите как правите детокс и да се включвам и аз с вас. Хубав ден на всички желая!!

# 254
Аз също не си направих биопсия след като беше ясно, че така или иначе ще се стигне до операция, не виждам смисъл от това да се травмирам излишно с процедура, която не дава 100% успеваемост. Но всеки избира сам, някои хора са по-нерешителни, други предпочитат да се свършва и да забравят. Ина просто успява да предвиди нещата по-бързо, защото се е информирала достатъчно много, аз също и вярвам.
Колибри, най-приятелски бих те посъветвала да не се стремиш към перфектност във всичко, това ни изтощава и още повече допринася за за възлите, по-лижерно го давай, ако можеш, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт