Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 216
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Сливен
Пропуснах,че се опитвам да забременея и за това се притеснявам,че нищо не ми изписаха ,а съм казала на докторите това.По принцип имам редовен цикъл,малко по-оскъден последните 3месеца,но лекувах и възпъление на тръбите + бактерии.

# 466
oesi, много се радвам на развитието на историята ти, и на разумния подход - евала, че си попаднала на точен доктор! Не зная защо всички масово наред при първото възелче пращат на операция  #2gunfire.

Аз бях като теб, с желание за бебе, когато ми откриха възлите, забременях, износих и родих здраво детенце, без да пия никакви лекарства. През цялото време ходих на ендокринолог /препоръчвам ти Ралица Иванова - тя ти е правила сигурно биопсията в МД/, идеален ехографист е - важно е да се следят хормоните и да се правят ехографии на няколко пъти по време на бременността. Стискам ти палци и ти желая от сърце, бебче скоро да ви навести! Спокойно! Всичко ще е наред.  Hug Peace

# 467
oesi  Не зная защо всички масово наред при първото възелче пращат на операция #2gunfire.

аз знам защо - хирургията е бизнес, и то печеливш.....  Sick
на мен ми откриха първите възли (студени) през 1987г, оперирах се чак през 2011 и през всичките тия години съм си жива и здрава, активна и т.н.
Вече спрях да мисля че всички проблеми са ми от ЩЗ, защото това не е така и си ги решавам един по един. Като ми пада косата -1-2 пъти годишно - ползвам неща за косопад, и ми минава за 1-2 седмици мах, като се чупят ноктите - съответно - неща за нокти, и т.н.
Ина - sun sea - синът ми е едва 1ви курс и още ''вятър го вее...  Grinning  гледам да не бълвам клетви по докторите пред него, засега е почти отличник....

# 468
  • Сливен
*Colibri* мерси за пожеланията.Относно престоя ми в клиниката по еднокринология ми се иска да споделя наколко неща.Платих си 100лв за избор на екип-д-р Ралица Иванова.Прие ме обаче д-р Манова(много внимателна и отзивчива),тя започна и да ми прави биопсията,а д-р Иванова продължи.Жената с която бях в една стая не е плащала нищо,а нещата бяха по същия начин както при мен-Манова и после Иванова.Не съм за 100лв,знам че младите доктори трябва да се учат,но накрая чувстваш "лош вкус в устата".

# 469
Колибри,

какво стана при теб след консултацията с доц. Пандев? Имам предвид какво каза за резултатите от биопсията и какво препоръчва?
Може и ад ис го писала някъде по напред, но не съм чела отдавна.....

Hug

# 470
Здравейте! Вчера ходих при ендокринолог. Тя каза, че резултатите са добри, но малко към долна граница. Иска да пия един път в седмицата по половин хапче от 100 вместо цяло. След два месеца пак да изследвам хормона. Гледа ме и на ехограф. Каза, че имам сраствания. Според нея болките в опашката ми не могат да са от калция. но може да пия по едно хапче на ден калций. Досега трябвало да се прояви, ако ще имам проблеми с калция - изтръпвания и схващания. А такива до момента нямам.   

# 471
Мами Изи, ти оперирана ли си? И ако да, от какво? Защото аз имам проблеми с паращитовидните жлези, а ти говориш за калций, както е при мен.

# 472
Преди почти два месеца съм оперирана от възли и съм с изцяло премахната ЩЖ. Пия елтироксин 100. Но много ме боли отзад под кръста в костите и си мислех да не е от засягане на тези жлези при операцията. Ендото ми каза, че ако е от тях до сега трябва да имам схващания и изтръпвания. Аз нямам такива, само там ме боли, нощем не мога да се обръщам от една страна на друга. Това положение ме държи по два три дни и малко ме отпуска. Аз си мислех, че е кръста, но е по надолу. За втори път ми се случва от операцията насам. Първо беше след една седмица. След няколко дни ме отпусна и сега преди седмица пак ме почна. В момента ме отпуска, но не знам до кога. Затова си мислех за калция. Той ми е на долна граница.
Да ме извинят момичетата, че се повтарям в обясненията си. 

# 473
ако калцият ти не е наред(а той е)-първо следват изтръпвания,схващания,...
много от ендокринолозите и без кръвни могат да го разберат.има методи с апарата за кръвно на ръка,за да се провокира схващане,както и с почукване на тригемин.нерв по лицето.
а това,че ти намалят еутирокса,след цялостно премахване на жлезата,си е страхотно.и при тези 100мг ти завидях благородно. Hug

# 474
Честит празник, момичета! Желая ви много здраве на вас и семействата ви!
Намалянето на елтироксина е само един път в седмицата половин хапче. Другите дни по цяло. Това дали ще окаже някаква промяна? Струва ми се много незначително, но нали съм още новобранец нямам голям опит.

# 475
  • В уютен дом!

Честит празник милички! От сърце желая на всички ви най вече здраве, много положителни емоции и любов, разбира се!
Бъдете винаги обичани и желани! Hug  bouquet Hug

# 476
  • Сливен
Честит празник мили дами.Много усмивки и хубави емоции през днешния ден.

# 477
  • гр.Гоце Делчев
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СЛАДУРКИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВЕ,МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ  bouquetИ СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ НА МОИТЕ ДРУЖКИ ИНА,МЕЦИ И ГЕЛИКА  Heart Eyes

# 478
Честит празник момичета   bouquet
Да сте здрави, млади, красиви и щастливи !!!

Аз си мислех, че е кръста, но е по надолу. За втори път ми се случва от операцията насам. Първо беше след една седмица.

mami isi - не всички наши проблеми и болки са поради операциите ни на щитовидната жлеза. Напълно възможно е болките в гърба и кръста да са от стрес, настинка, лош матрак, и т.н.
Преди години ходих при една невероятна китайка, след само един сеанс вендузи и 1 х иглотерапия ми минаха всички болки в гърба, кръста, раменете и коленете...

# 479
Оперирана съм от аденом на паращитовидна жлеза преди една седмица от доцент Пандев. Операцията е успешна и хистологичният резултат е добър. Само че аз се чувствам като болна, подкосяват ми се краката, замаяна ми е главата. Бях хипертоничка, сега кръвното ми налягане е дори ниско. Не се чувствам човек. Имам очакваните изтръпвания. Днес дадох кръв за изследване на калций. Независимо от това, че при мен става въпрос за друга диагноза, искам да ви питам дали вие сте се чувствали некомфортно след операцията. Пък , ако има някоя от вас с такава операция, моля ви да пишете. Честит празник и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт