Отговори
# 345
Честит имен ден на всички празнуващи! Здраве и много мили усмивки!
За ваксините сте говорили, гледам. Аз не ваксинирам. По съображенията, изложени от Вещицата. Дъщеря ми, с жесток атопичен дерматит, е натъпкана чинно с всички ваксини до 1 г. 3 м. След това разви страшна астма и хиперактивност с дефицит на внимание. За капак, почти до годинката не можеше да сяда и нямаше опора на краката. Всички ваксини понесе доста тежко, всички с температура около 40 градуса, коклюшната - с пристъп на задушаване, въпреки това ме убедиха да бода. Не твърдя, че е 100 % от ваксините, може да е имала нещо в гените, което ваксините да са отключили, но е факт, че имаше момент, в който животът ни беше ад - педиатри, психиатри, хомеопатии, инхалатори и активна рехабилитация. Който не вярва - да дойде, ще му разкажа и покажа. Дете на моя позната е 100 % инвалид след полиомиелитна ваксина, а е било съвсем нормално дете. Дете на мой колега разви епилепсия след МПР ваксина, впоследствие се влоши, сега на 6 г. не ходи и не говори. Имам позната, чиято сестра е починала след ваксина против тетанус. Това са факти, които упорито се крият, а никой не казва доколко ваксините наистина предпазват.
Синът ми е с поставени в родилния дом ваксини, след които направи хипербилирубинемия, почти 4 месеца продължи. Становището на педиатър /нищо черно на бяло, естествено/ - не му е понесла ваксината за хепатитБ.
Ей затова взех решение, че няма да ваксинирам, ама никога повече. Освен ако не ми гарантират 100%, че не може да се увреди здравето на децата ми.
Сега, ако щете, линчувайте ме публично. Обещавам да не се сърдя. И да, това не е тема за празник. Но не нападайте. Всеки е прав за себе си, защото когато се случи лошото, всеки остава сам в нещастието си.

# 346
Здравейте и Чести имен ден на всичките ни именничета! Да са ни живи и здрави, много послушни и много, много щастливи!

# 347
Момичета, влизам с две хубави новини  Hug

Първата, и много по-важна, е че сестра ми е БРЕМЕННА  newsm44 newsm44 newsm44. Много, много съм щастлива, след почти 3 години чакане, хиляди изследвания и болници - най-сетне  Party. Терминът е за 25 юли, за малко да е юнка 2012  Flutter. Знам, че им беше много трудно, особено когато хората не са никак тактични, но сега вече всичко ще се нареди, защото ЗНАМ< че всичко ще бъде наред. Аз съм роден оптимист, вярвам само в хубавото бъдеще  Laughing

Второто е, че Алекс най-после свърши голямата работа, ама да не се обяснявам сега на празника, че ще се размирише  Joy
Шунче, паднах от смях с "рожденния" ден на именниците  hahaha
Мама Звярка, всеки има право на мнение, аз лично за нищо не бих те упрекнала. Големи хора сме, всеки взима решения за себе си и семейството си на база личен опит или преживяно  Peace

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 15:34 от *helen*

# 348
Честит рожден ден на всички именици днес!  
Laughing  Hug
rotfImao
Е показах ли нагледно колко ми е гладичко мозъчето!  Joy
И на тебе ли нова ютия са ти подарили? И моите добре съм ги изгладила Simple Smile

Хелън, еееееееее, браво! Много се радвам. Ще има на кого да даваш омалели дрехи Simple Smile Леки девет месеца й пожелавам и прекрасен финал.

Иси, дано Жожи не е алергичен..  Praynig

Звярке, никой за нищо няма да те линчува, не знам защо с такъв тон.  Всеки си има глава на раменете и прави това, което сметне за добре. Всеки случай тази тема наистина не е празнична и предпочитам да не чета за осакатени деца от ваксини. Остава само да се моля да са по-малко и децата ни да са живи и здрави на всички ни.  Peace

Никола вече получи първите си два подаръка, а аз поемам съболезнования и тапи за уши Simple Smile

Аз му поръчах лятна количка, втора употреба. Като дойде ще ви я покажа, дано ни върши хубава работа на лято. ( аз и сега мисля да я ползвам за в Бояна или някой мол, когато не ми е нужно да разпъвам голяма количка)

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 16:00 от chin

# 349
  • София
Честит Имен Ден на всички празнуващи! А те в нашата тема са всеки втори!  Mr. Green

Ваче, вие какво направихте с уокъра?

Аа, нищо още  Wink Засега само гледам... На ФП много ми хареса как са изработени, ама то няма как да не са. Има време, ще искам да видя и в ИКЕА, и Чиполиното в Карфур ако го има още де...

Тина, за кучешките зъби има мноооого време. Сега никнат резците. Wink

Хелънче, леки 9 месеца на сестричката ти!!! Hug Hug

Шунке, с Ралито с глас се смяхме досега.. аз и със сълзи Joy Joy Joy

Вещице, наистина трябва много да благодариш на нас дето слагаме ваксини Laughing И понеже си го казала иронично, силно се надявам все пак да вярваш в това, защото в противен случай обратното мислене си е направо глупаво  Wink

# 350
Честит имен ден на всички малки и големи сладурчета които празнуват днес.
*helen*:Честито за щастието на сестра  ти.
Кити :страхотна новина,искренно ти желая отсега нататък само разбирателство и щастие Grinning
Мама Звярка :и аз не съм много за ваксините и всяка една я слагам със свито сърце,точно защото съм чувала такива истории,а също и тезата,че лекарите избягвали да слагат на своите деца,но все си мисля,че може би има и нещо и полезно в тях. Peace
Ани:хубаво кръщене желая.
Тина:честито зъбче.Аз на Сами двата зъба така и не разбрах кога излязоха щото тя и така и така не спи вечер и става по сто пъти:roll:
Днес дадох на моята кукла пюре от тиква,картофи и пуйка мноого добре се прие-май ще е месоядна като майка си  Heart Eyes
А от чашката за която питах не пием само си играем с нея и оливаме навсякъде ooooh!
Това мойто дете за всичко ме ползва:за ядене,за вода и за залъгалка направоооо Crazy
Хубав ден момичета  bouquet

# 351
Честит имен ден на всички именици в темичката!! Да са живи и здрави и много щастливи!!!!!!
Видях набързо и хубавата новина на Хелен- честито Хеленче!!!! Hug
Аз изобщо ви пропуснах последните две- три теми , но ви моля да ме извините.  Но много ви мисля и ми липсвате страшно! Ние сме добре и се надявам да мога да се включа и да ви чета редовно ,че все едно част от мен липсва напоследък.  Hug Дано всички сте добре и бебенцата наддават смело.... LaughingОще веднъж хубав празник на всички и до скоро!!!! Hug Hug Hug

# 352
Ще ви разкажа нещо празнично. В училището на Теа, и на децата на Янаваси, много ангажират децата духовно, организират големи благотворителни събития и честват опрделени празници, които проповядват милосърдие, щедрост и любов към ближния. Много съм доволна за Теа!
Там днес идва по традиция всеки Никулден, Николаус, и поставя във обувките на децата пакетчета с лакомства. Който не е слушал обаче през годината получава въгленче!  Grinning Grinning

Това с ваксините не беше приятно и спрях да чета поста. Всеки има право на мнение, но мисля, че има тема за: "Само ПРОТиВ поставянето на ваксини" ,  нашата темичка се стараем да е позитив, нали?!

Хелен, много се радвам за сестричката ти, нека има лека и щастлива бременност Party  bouquet
Има и още, но отивам да водя Теа на немски, после ще имаме гости у дома, ще печем шарана (без зеле, слава богу)   bouquet

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 08:10 от Rosy.

# 353
Хелън, много се радвам за сестра ти. Ще станете като нас със сестра ми. Братовчедите са с разлика 1 година и 5 дни. Само на каката й е скучно и вече се чуди къде да се скрие от тия бебета  Simple Smile

Чин, на мен Марти не ми дава да подарявам музикални играчки на деца, въпреки огромното ми желание да подлудя сестра ми и кумците ни  Mr. Green Едвам ме спира по празници, така че купувай тапи ще ти трябват.

Та това ме подсети, че скоро бяхме на един детски рожден ден (добре че пратих Йоана на кафе с татковците). Значи 4 деца вдигаха такъв шум, все едно 44 са изтървани безконтролно. Ама с музикални и без музикални играчки беше адска лудница. После момичето два дни чисти  #Crazy

# 354
  • софия
Хеланче много се радвам за сестричката ти Hug,нашите деца със кака са с много малка разликаа и са си много близки и при вас ще е така Praynig
Не можах да се стърпя, ваксините са мимного болна и ужасно плашеща тема, но миналия месец Мона беше с пневмококи в носа и доктора каза че благодарение на това, че е имала вече два приема на ваксината тези гадини не могат да нанесат сериозни увреждания, тогава се благодарих на Господ че съм ги сложила, спирам по темата не е настина празнична а и моите нерви са доста опънати и не ми се чете страшни неща.
Мама звярка съжалявамм за това през което сте минали.
Роси кое е това училище, много хубаво звучи.

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 16:43 от tzvetihc

# 355
Момичета, нашите гостенче и мама не дойдоха, някакъв проблем с повръщане ...Sad
Аз съм седнала сега с чайче и бисквитки, малчо до мен на шезлонга гуука, бърбооори,..
Чакаме таткото от работа и ще ходим на шаран при нашите...

Хелънче!!!! Честитооо,  Praynig най-прекрасната бременност да си изкара сестричката ти, заслужава я! Предполагам, че са на седмото небе, както и ти. СТискам им палци!

Мама звярка, вероятно за себе си си права! Аз мисля, че има и така, и така...Ако бях лекар щях да съм самоуверена може би и да имам точно мнение трябва ли да се ваксинира или не. Но понеже не съм - няма как да знам, решавам, че ще слагаме "задължителните" в календара и се надявам Господ да ни пази дечицата,....
(Аз между другото още се колебая за ротарикса...)

Самимами...Simple Smile залъгалки сме, как иначе.

А знаете ли междувпрочем, че аз така започнах да имам време за четене на книги - докато цокаме. Стои си той на гърдата и хем той мирен, хем аз чета литература, за която иначе време - никс...По час и нещо откарваме...

# 356
Леле, СИЛВЪРЧЕ, забравила съм Никол- да е много здрава и щастлива!

Ако има и други забравени, моля да ме извинят, мисля им само най-доброто, ама и моя мозък минава под ютията, хеле пък и с това често гладене Joy

ХЕЛЕН, лека и много щастлива бременност на сестричката ти! Май е време и аз да споделя добрата новина- май месец и аз най-после ще ставам леля, желая на снаха си този път всичко да е наред и да се наслаждава на всеки ден, а накрая си пожелавам племенница, за да има Дара с кого да си играе!

АНИ, весел специален празник!

Момичета, много, ама много ви благодаря за подкрепата и прекрасните пожелания!

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 16:39 от kitikat

# 357
  • Добрич
Хелън, много хубави новини! Браво и поздравления за сестра ти! Знам колко я обичаш и заслужаваш и ти да празнуваш заедно с нея! Нека има много лека и безпроблемна бременност и на финала здраво бебе! Докато четях редовете ти си мислих за момче.  Wink Просто така ми дойде, та като се разбере пола, кажи дали съм познала.  Laughing
Кити, Вещи, радвам се, че сте положили усилия и се опитвате да останете заедно с мъжете си. Успех и на двете ви! Hug Сега нека и Майчето и Самимами да се похвалят и те с това и ще има пълно щастие.  Wink
Мама Звярка, , извинявай, но не те прочетох след като разбрах накъде отива темата. В крайна сметка всеки решава как да постъпи, ти си избрала своя вариант. Дано е правилен за вас!  Peace
Исинце, ха, честито месоядно Жори!  Laughing Стискам палци да не е това, в което  се съмнявате!  Hug
Ани, днес пропуснах да ви пожелая хубаво кръщене, но пък си мислих за вас! Чакаме снимки!  Hug
Самимами, и аз бях 3 в 1: храна, вода, залъгалка, но вече съм само 2 в 1. Последното вече не е на дневен ред, има по-интересни и забавни неща, от висенето на циците на мама.  Mr. Green
Роси, много хубаво звучи. Радвам се, че все още някъде е останал този дух и се възпитава у учениците!  Hug
Хей, изчезващите мами, хайде, вече да не се губите така и да се разписвате редовно!  Радвам се, че се обадихте! Hug
Шунке, посмях се и аз на твой гръб! Жива и здрава да си!  Hug
Тинче, честито озъбено Красче.  Wink
Бързам да публикувам докато не се е събудил дребния!
Хубава вечер на всички!  Hug

# 358
  • Sofia
Привет мами,

Влизам да поздравя сладките именници да са ни живи и здрави и много умни и красиви.   bouquet
Честит празник и на всички мамчета и техните близки които празнуват днес.

Чин, честит ти голям именник на патерици, да те и жив и здрав и много да те обича и слуша.

Също да ви почерпя за кръглата месечинка на моя малък юнак, че вчера стана на 6 месеца.

Гледам Ани е замислила кръщене днес, вече сигурно си имаш християнче, Честито. Ние го организираме също за неговия имен ден. Мен много ми допада идеята.

Та какво правим ние последно време -направо разцепихме нощта и бием рекорди по не спане нощем и денем. Снощи като се събуди в 3 и край , чак в 7 заспа но днес направо е див и щастлив. ДОбре че имам баба и дядо за 2 дни че да си отдъхна и един душ да си взема. Иначе ненаспана мама + ненаспано бебе е кошмар. Не искаме да ядем, апетит никакъв няма да се надяваме да отмине скоро.
 Новото при нас е че имаме едно зъбче а второто почти е пробило и до утре ще го видя и него. А така като гледам до месец и горните ще пробият, голяма мъка е при нас много  ни боли (вече и мен). Другото е че почти пълзим вече, сядането не му се отдава но до мърдането , грешка няма.

Чин, аз на Дани всичко топличко му давам, забелязах че така повече хапва а на студеното се мръщи.
Зизу, кърмените бебета често отказват шишето. И ние сме в тази група, от третия месец някъде мляко от шише не пием, вода и чай да но мляко не.

Кити  Hug
Ичка ,  Praynig
Елдра Hug

Шунче, Laughing

Хелен, Браво и леко бременеене и всичко да мине наред.

Весел и светъл празник на всички. Hug

# 359
  • гр.В.Търново при моя любим
Хеленче,много хубави новини:) Тихичко честито на теб и на сестричката ти   bouquet

Мама Звярка,на Жорко не сме му слагали още ваксини.Сега тепърва ги почваме и поста ти доста ме постресна меко казано  Confused

Къдрокоске  Hug Как върви захранването?

Чин  Hug за теб и Нико Hug

Деска ,пък ММ иска да подарим на малкия музикални играчки .Много му харесва как бебето крещи и се радва на светещи музикални играчки.Ама той само по 2 часа на ден е с бебето ....да му мисля аз  Mr. Green

Роси,много празнично Heart Eyes

Исках да ви питам ,кога може да се дава грис?Имам едно пюре с грис и затова ми стана интересно.

П.П Здрасти ,Даги Hug Сега почвам да те чета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт