Отговори
# 495
ЧЕСТИТ 8 ДЕКЕМВРИ НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ и БИВШИ СТУДЕНТИ!

Честити месечинки на Дара и Дария, Селин и Калина! Много да ви радват, един ден на 8 декември с тях да празнувате!

Ани - брррр, верно е стряскащо! И азтака на някоко пъти ходя да проверявам Оги - ми той нали милия леко спи и като заспи по-дълго и непробудно и ... ходя да го наглеждам Blush

Ваче - а дано да ти оправя днес колицата, пък и този Дядо Коледа - що не му пишеш -може и да ти донесе някоя по-нова колица  Wink

Шунка - хм, защо така прави Макси, и той да ни види от железничарите и комбайнерите... Може да е от зъбките...

Днес миличкия Оги е доста по кротичък..сега спинка даже. Добре, че брат ми се смили над мен тази сутрин и го гледа 2 часа, та успях да поработя даже, че сега едни важни документи трябва да се спретнат... Чакам свеки - за час, че тази вечер съм намислила вечеря в стил арабски да им спретна. Ваче - желязна си с диетата! Браво за волята - аз не мога да пазя диети - обичам да си похапвам...Но тази 90 дневната много ми допада, то май ние често похапваме по нейните принципи. Та една идейка за деня на варива - хумус! Много е засищаш..Макар, че аз бих го похапнала по-скоро за протеин..

И аз вече се замислям за подаръците...той моя подарък вече се мъдри чинно подреден в кухнята (още не използвам), но за мъжо се замислям какво да е, че таз година нашия Дядо Коледа го е хванала кризата Crossing Arms Миналата година му изрисувах специално шише за ракийка, тениска с бебок съм подарявала...може този път да е нещо практично (каза че ще пише на благия старец за комп мишка) ... Сега като се сетя предишната бременност какъв подарък ми беше напавил моя мъж за рожденния ден ми иде да му купя - престилка например (има едни шегаджииски) - той нали е запален планинар, подари ми - щеки! А аз бременна 6 месец! Е така и не ги ползвах тези шеки (за сметка на това той усложливо ги предлагаше на разни млади планинарки дето му правеха компания докато аз гледах вкъщи бебока #2gunfire)

Опс събуди се

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 15:56 от heberlea

# 496
Чинче, разбрах. Благодаря! Деска, мерси, аз взех едни по левче, не знам кои са...
Шунчи, благодаря! Ще кажа на ММ да го вземе. На мен в аптеката ми казаха, че нямало спрейове за нос за под годинка  Rolling Eyes
Цвети, Дядо Коледа ще идва в работата. Иначе се чудих и аз къде да го открием другаде. Преди имаше един в Халите, сега може би по моловете  newsm78
Ваче, това Коларгол много ли е по-различно от обикновената сребърна вода? Аз това слагам  newsm78
Аз взех най-обикновени дървени кубчета от Хипото и едно с мека подложка с дупки, в които влизат кубчета или се редят едно върху друго. Едното кубче е дрънкалка.
Да, да, записах го Марки! Ще видим обаче как е Сисата тогава, т.е. дали няма ММ да води Марки, а аз да остана вкъщи с нея  Sad Аз ще се обадя  Mr. Green
ЯнаВаси, каква каша даде? С какво я направи? С вода ли?  newsm78
Егати времето - кво слънце греев момента  Shocked

# 497
  • София
 Пак съм аз. Най-накрая заспа, та ще имам малко време.
Вече и ние сме в групата на смучещи си палците ......на краката. Днес,като му измих дупето и го оставих за малко на спалнята, до като взема нов памперс, обръщам се и го гледам налапал единия крак.
Чин, понеже знам, че сме с еднакви колички, исках да те питам за летния кош. Когато го сложи на каква възраст беше Нико и тези дунапренчетата за под дупето слагаше ли му ги? Ако си ги слагала, за постоянно ли е било или само докато спи бебето? Забравих да ти честитя новата количка.
Ани, това са секунди, в който направо ти спира дъхът, а като се замислиш той всъщност си се е забавлявал. Ти така хубаво го разказа обаче, че като си го представих, за миг и на мене ми се обърна стомаха.
Мама Ани, кашата е с вода на Хип с пробиотици.
Айде пак включи гайдата.Чао за сега.

# 498
  • Sofia
Навън не беше толкова зле, като излязохме. Не валеше, сигурно затова. Simple Smile

МамаАни, ами това са си капки, не е спрей, но е с нещо като помпичка, удобно е за слагане. А Стеримар не е ли за бебета? Аз си го ползвам и не мисля, че е проблем.  Thinking

Хеберлеа, супер е хумусът, мен ме чака един нахут тук, но не мога да стигна до него да го сваря.

Ири, само тук съм Шунка Wink, но кажи за форума все пак.

Аз днес стегнах колана с още 1 дупка. От онзи ден, когато св. Никола изяде бонбоните, не съм се мерила.  EmbarassedПреди това бях -2кг.

# 499
Шунче, да. Стеримар става за бебета. Аз взех Риномер. Аз питах за капки като Виброцил и ми казаха, че те и другите, които имали в момента били за над годинка.  Rolling Eyes
ЯнаВаси, Много странно. newsm78 Първите каши, безглутеновите, не би трябвало да предизвикат реакция. Дано е нещо инцидентно.  Hug

# 500
ЯнаВаси, ами Нико нямаше 5 месеца като го преместих в летния кош. Доста го беше изпълнил, а и почти не искаше да стои в него. Ползвах малко подложката, може би 2 седмици, отдолу под дупето има едни колани, които като се стегнат, чупката става по-малка и от на шезлонг, така че не беше нужно да слагам подложката.

Шунка, браво, бе! Май скоро ще сменяш ника на някой био салам без мазнини от свободни кокошки Wink

При Никола запекът продължава въпреки сливите.  Rolling Eyes Отказва и да яде, явно му е тежко.

# 501
  • София
МамаАни аз Виброцил съм слагала на Жожо-педиатърката ги беше предписала преди месец и нещо,а спрей за нос ползвам Тертисал-него пък ни го казаха от Уши-нос-гърло и това преди месец,а сега слагам профилактично Коларгол-преди ваксините утре.

Чин давала ли си му чайче за продрискване? Аз съм му давала Блевит...

# 502
Честити месечинки на Дара, Калина, Селин и Дария  bouquet. Много здраве им желая Hug.

Честит 8 декември на всички настоящи и бивши студенти!

Ирето, Стефи е добре вече. Започна да опустошава лакомствата на първите 2 реда - от 1ви до 8ми. Оглежда сладките и си избира кое да хапне първо Laughing. Но не й давам още да яде по много. Сега се гледаме в къщи и излизаме по разходки.

Честит Ви първи сняг! Тук започна да духа ужасно.

За колекторите да кажа - посъветваха ме преди, като вземахме постоянно на Стефи стерилна урина, колекторът да се отреже с ножичка в долния ъгъл, като се прелива в стерилното шишенце. За да не се замърси, като се прелива през дупката.

Момичета, пак много болнички Sad. Бързо да оздравяват всички Praynig. МамаАни, Цвети, Ани2, Тина, Янаваси Hug

Янаваси, надявам се всичко да е наред. При Теди като й се замърси брадичката или от лигавене, винаги й излизат пъпчици, които на следващият ден изчезват. Може и при Вас да се е замърсило, като е избутвал от кашата.

За уокъра - днес открих, че като е включен звука и се движи, свири сам. Така като го бута детето, той започва да свири Grinning. Ако не искате да свири, като се движи, изключвате от копчето предварително.

Аз имам един бърз въпрос, ако може някой да ме подсети. Ще търся статиите, ама не помня къде. Утре трябва да изцедя кърма за вечерта, защото ще ходя на фирмения банкет. До сега не съм цедила. Колко дълго мога да съхранявам в хладилника без да замразявам и мога ли изцедените количества от деня да ги смеся? И още един тъп въпрос Embarassed. Аз не знам колко изяжда Теди като суче, но според Вас колко милилитра трябва да оставя за 1 или 2 хранения - по колко пият долу-горе вечер бебоците? Тя ще е заспала за нощния си сън. Като се събуди суче само от едната гърда и заспива (имам предвид, че май не яде толкова като през деня). Някакви ориентировъчни количества, които трябва да изцедя Thinking. Деска?  bouquet

Отивам, че се събуди Теди.

Ани Hug И аз съм изпадала в подобни ситуации, и знам какво е Hug

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 17:03 от vova

# 503
  • Sofia
Вова, може до 24 ч. да държиш в хладилника. Аз като цедях, слагах в хладилник, на следващото цедене слагах в друго съдче да се изравни Т и после преливах в първото. Преди 1-2 месеца е пиел по 150-180 мл през деня. Някои пъти и по-малко.

Чин, само по колана личи, иначе на вид тц  Confused Пак съм си кюфте.

# 504
Вова, Шунка ти е отговорила. Първо изравняваш Т и тогава смесваш. Можеш да събираш цял ден примерно и после да ги смесиш. А като количество - абе гледай поне 200 да имаш според мен  Peace

# 505
  • софия
Чин дано свърши работата Нико Praynig. Дани е по добре Praynig
Ние също ползваме Риномер спрей, но той си е морска вода.
Магнетче как така профилактично преди ваксина  Коларгол newsm78
Ако не се изравни температурата на кърмата какво ще стане и също защо не се топли в микровълнова  newsm78
Симона 30 мин вече смуче ябълка настървено в онези мрежички, мн. е смешна.
Дидолинке как са секретите.
Мамо Ани Сиана има ли сополи, вадиш ли.
Момичета дето сте на диета, аз тези 5 дни съм свалила 3 кила, не че съм искала, ама неспане и неядене Rolling Eyes, предпочитам да не ги свалям така.

# 506
Честити месечинки на половингодишните днес бебоци!
Честит 8-ми  март... пардон 8-ми декември! (Това от популярно изказване на другаря Тодор Живков)

Направо си стана много хубаво следобеда, ние излязохме уж за малко на въздух, пък то се показа и слънчице и прекарахме около 2 часа в Южния парк - Катето на първа разходка в снега...
После пък като се прибрахме ядохме първата си каша (досега близо месец само зеленчукови пюрета на обед. От днес почваме и каши следобед (Baby's First Pap + две лъжички плодово пюре). Това дете направо ме изумява - всичко харесва и яде с кеф, то не бяха броколи, не бяха пащърнаци, не бяха тиквички. Сега и кашите с такъв кеф яде, че не можем да й насмогнем да гребем с лъжичката и да й подаваме в широко отворената очакваща устичка.   chef

# 507
  • София
Магнетче как така профилактично преди ваксина  Коларгол newsm78
Понеже има едно хъркане на нослето/вече все по-рядко,но го има,трябва време да го израсте/...пускахме микробиологии-нищо...УНГ-нищо.....,ми е казала 2 дни преди гадните ваксини да му слагам-ако има нещо случайно да го изчисти и да няма риск.Тя тази педиатърка го казва това на всички майки,чиито деца са  при нея.

# 508
Цвети, за изравняването на Т бях чела нещо, но сега не мога да се сетя. Тук в една статия пишеше, че не е проблем, но количеството на топлата трябваше да е не знам колко по-малко от изстудената, абе по-сложно е. За мен е по-лесно да сложа две в бурканчета от пюре примерно и след това да ги смеся. Иначе не се топли в микровълнова, защото молекулите на млякото се загрявали неравномерно, т.е. има опасност ако като извадиш кърмата и я дадеш веднага на бебето да се изгори.

Тати, благодаря за снимката. Тъкмо щях да помоля някой да покаже колко сняг има в София. А Катето какви очички е ококорила само. Даде ли й да пипне снега или беше студено да я вадиш от количката?

Магнет, това пък ново двайсет от твоята педиатърка  newsm78

# 509
  • София
Магнет, това пък ново двайсет от твоята педиатърка  newsm78
Confused миналия месец даже ми се накара,че не съм слагала..както и да е,сега слагам,че ми писна да ги отлагаме тия ваксини ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт