Отговори
# 540
Добро утро! Simple Smile
Днес Матея става на цели 6 месеца.Черпя ви с тирамису.

Аз направих вчера подобна,но не е много "за пред хора".Иначе съм си я модифицирала по мой си начин.Слагам и бисквити какао "закуска"и бишкоти.Правя я не много сладка.Ако някой иска мога да пусна рецептата. Peace

Айде и кафе ще пусна,че много ми се пие

После пак ще се включа. Wink

# 541
Силви, честито на теб и твоето слънчице! Да сте винаги здрави ви пожелавам за да  се радвате заедно на живота   bouquet newsm68 newsm51

И на мен ми се пие кафенце, скачам да си направя едно   bouquet

Емо нещо подкашля, дали трябва да звънкам на педито? Че събота и неделя...... newsm78

# 542
Добро утро мамчета

Силви - честито ти месечинка! Мерси за почерпката - я пусни тази рецепта за тирамису! А ти сурови яйца ли слагаш?

Чин - да ти кажа въпреки, че дечицата пърхащи около мен са вече 2 - още ми е странно, че ги имам и че съм майка...Като магия ми е..(макар в подробности да знам как се е получила таз магия Wink)

Шунка - прекрасни лампи!!! Рисувани ли са или апликация?

Ваче - ние най-го обичаме хумуса с арабски питчици Wink Иначе се сетих, че има едни пресовани хрускаши неща от нещо като пуканки - те не стават ли за диетата?  newsm78 Виждат ми се много диетични, и даже понякога с тях си залъгвам глада...
За витамина С - а ти разреждаш ли го с водичка? Че аз давах неразраден, но ми се вижда хард...

Роси - много сте сладурски!

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 09:45 от heberlea

# 543
Добро утро!

Силви честита половин годинка на Матейка!Много да е здрава и да е щастлива!  Hug   За рецептата-пускай я,че напоследък съм на вълна сладкиши и сладко за готвене и изяждане  Blush Blush Blush
Цвети на патерици мила-жива и здрава да си,всичко около теб да се нареди и да си дойде на мястото!  Hug

Честити месечинки и от вчера!   bouquet

Ние снощи пак имахме 37.3 Т.Ще ходим днес да ни види,че ако стане нещо събота и неделя педи я няма,защото постоянно са по почивки почивните дни.

Толкова пропуснато имам да чета,а колко домашна работа.Направо се чудя от къде да я подхвана-уж оправя прането,чистенето и сготвя нещо,то пак някъде се заринало с нещо  #Crazy
За капак утре сме при свекървището и пак ще се изнервя,аман вече.Моля се да изникне нещо и да не ходим  Praynig
Пак ще се включа когато мога.

# 544
Хаберлеа,тя не е точно тирамису.Няма сурови яйца,освен ако не искаш.Аз слагам отгоре разбити белтъци с течен шоколад на парна баня и заливам.(това,за да да не ми останат неизползвани белтъците и е моя измислица)

За крема:
180гр.брашно
200гр,краве масло
250гр.захар
6 жълтъка
1 ванилия
500мл.прясно мляко
Всичко се бърка с миксер и на бавен огън се прави за около 15-20 мин,докато се сгъсти.Като се махне от котлона продължаваш да бъркаш,за да не стане "на вълци'.
В друг съд смесваш още 500-700гр.прясно мляко с варено кафе около 200 гр.и топиш бисквитите,бишкотите или там друго каквото обичаш(може и кроасани,козунаци и т.н).Ако не искаш да има кофеин в цялата схема,заместваш с какао например.Започваш да слагаш ред бишкоти,ред крем.В оригиналната рецепта присъстват и едни 150 гр.течен шоколад,които слагаш към крема,но аз не слагам.Само последната горна заливка ми съдържа течен шоколад и то много по-малко количество.Общо взето това е една много бърза,но уникално вкусна торта и всеки може да си я "доизмисля"както му харесва.Аз не готвя никога по рецепта.Винаги има и от мен нещо.
Ето например вчера пълних чушки,но ми остана доста плънка,а не мога да сляза да купя още чушки,защото съм сама с детето.Та в бързината спретнах още една измишльотинка.Сварих макарони,наредих ги най-отдолу в тавичка,след това хартисалата ми плънка,после сварени броколи и най-отгоре настърган кашкавал.Стана много вкусна запеканка.

Ох ,ставам,че от 10 минути се дере като пределска мечка. ooooh!

Дописвам,да не хабим листята. Wink
Да се оплача.От 3 седмици,звериньо заспива единствено на гърда.Ако не дам,няма и сън.Преди как сама си се приспиваше сега каква е тази промяна... newsm78 #Crazy
Тина,дано е от зъбки тази Т.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 10:17 от silvia77

# 545
[quote
Ох ,ставам,че от 10 минути се дере като пределска мечка.
[/quote

hahaha hahaha

Много са смешни, реват все едно света е свършил и като ни видят и се охилват моменталически все едно не е ревало досега, абе бебешки живот.... newsm62 newsm62
Силве, то си е направо вид паста, можеш да патентоваш  newsm10

ох, не молга да се оправя с тези цитати  Crossing Arms

# 546
Добро утро ,момичета!
Силви ,честита месечинка на Матейка! Hug
Днес е хубав празник- Света Анна! На всички именички пожелавам много здраве и  щастие! Hug
Сиска е в скута ми и не мога да пиша повече.. дано после  успея Confused

# 547
  • София
Добро утро Sunglasses
Каква промяна на времето навън само...Вчера се събудихме със сняг, а днес със синьо небе и слънце Grinning

силве, честита половин годинка на прекрасната Матея!  bouquet  Все така се радвайте взаимно!

Честит имен ден на всички празнуващи днес  bouquet

Ваче - ние най-го обичаме хумуса с арабски питчици Wink Иначе се сетих, че има едни пресовани хрускаши неща от нещо като пуканки - те не стават ли за диетата?  newsm78 Виждат ми се много диетични, и даже понякога с тях си залъгвам глада...

Може би имаш предвид екструдиран ориз?  Ако да - наистина е много подходящ  при диети (доколкото аз съм запозната, естествено, но ММ го хапваше преди много, той нали все спортува и иска да е във форма).  Има един със сол и ким, той е дори вкусничък.

Ох ,ставам,че от 10 минути се дере като пределска мечка.

hahaha

# 548
Добро утро!

Деси, ти ме разби! Ама вие топло от никъде ли не пускате зимата бе? Как става тоя номер?  Simple Smile

Ваче, аз конвекторите не ги спирам и пускам (само вечер ги намалям), а просто вчера спряхме тоя който е в кухнята и няма да го пускаме. То тук всички врати са отворени, за да е топъл целия апартамент. А сметките са си реални определено - ама трябва да се опитам по малко ток да харча все пак!

Шунче, много красиви неща си измайсторила!

Хаха, Ире, много сладък Ивко! Какъв е коледен! Такива рогца не бях виждала. И аз взех едни,но са като на Деси.

Силве, честита половин годинка на Матея, Пеперудке и на твоята Даниела,.... други имаше ли на "нашата дата"! ?
Аз за днес съм подготвила половин торта за празника на Ники и ми се иска да ви почерпя с нея, така че почерпката от мен малко по късно!  Wink То за мен днес си е двоен празник!

# 549
Добро утро.

Силве, благодаря за кафето и тирамисуто. Да ти е жива и здрава пределската мечка  Hug

Ани, тоя номер става лесно. Парната централа е точно под нашия апартамент. У нас е 21-23 градуса постоянно. Ако пусна парното не се диша. Целия апартамент е изолиран(ама то имаме 2 външни стени само). Отделно тръбите в банята са дебели колкото ръката ми и там ако затворя вратата, който влезе може да му стане лошо. Та и банята цял ден е отворена и от там идва доста топлинка. Пода ни все едно е с подово отопление, дори който дойде за пръв път все ме пита дали нямаме. Права е Ваче, топлофикация си е най-добре. На нас тук ни е тясно, но не искам да си сменям жилището именно заради тия екстри.

Честит имен ден на Ани. Ани2 не знам дали има, но пък ник-а й има  Hug

Честити месечинки на всички дечица.

# 550
А н и, честита ви половин годинка на Никито, да е все така красив и здрав бебок, да слуша батко си  Heart Eyes

А н и, сега за теб, честит ти имен ден, нека само с хубаво да ти  споменават името   bouquet   bouquet

# 551
  • София
Леле, ама толкова съм разсеяна ooooh!

Ани, Пеперудке, честити месечинки и на вашите сладурчета  bouquet
Ани, за теб днес е двоен празник, нали? Flutter

А сметката за тока мен не ме изненадва особено.  В къщата на моите родители зимно време сметките са стигали и до 800 лева...Просто една къща доста по-различно се отоплява, както е казала Ваче - там няма съседи, които да допринасят за топлината.

# 552
Ани,Пеперудка,честити и на вас 6 месечета.
Хаберлеа,поправих малко рецептата,че бях пропуснала нещо в бързината.За количеството захар да кажа,че може и да се намали малко дозата.
Роси,много сте сладки наистина.
И Катето е кукленце.
Ваче, искам да видя Ралка,кой знае каква красавица е станала.Ама ти нали спря да публикуваш снимки.. и няма къде Laughing
Е,Деска това си е супер екстра в наше "некомунистическо "време.(за топлото говоря) Wink
Ани честит имен ден!И на всички които носят това име.  bouquet

# 553
Силви - звучи много вкусно! Дано имам шанс сега по празниците да спретна една такава тортичка
Това за пределска мечка  Laughing - да нямаш родопски корени?

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ АНИ!
  bouquet
Много радост да ви дарят днес всички мили същества! ДА сте щастливи цялата година!
Едно от най-любимите ми имена! И комата ми така се казва  Hug

И друго исках да пиша обаче Оги яко дърпа кабела на компютъра, та не ми дава да пиша. Сега говори на едно лисиче ... голям разговор пада  hahaha

# 554
Честити половин годинки на Нико, Матея и Даниела, да растат здрави и усмихнати, много да ви радват newsm51

Честит имен ден на Ани, Мама Ани, Мейдънли и на ника на Ани2 Mr. Green Много много любов и семейно щастие ви желая smile3525

Днес и свеки е именничка Crazy Няма измъкване, довечера трябва да идем.

Ани, от Джъмбо са рогцата, мислех и аз от другите да взема, но тези му паснаха веднага Heart Eyes

Ваче, линка е към групата във фейса. Качих снимката и в албума Peace

Ей, Деси, кой си е като вас Party И аз не бих мръднала от такъв апартамент Peace

Общи условия

Активация на акаунт