Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
След лечение с МБ и правилно лечение, колко време детето е 'чисто'?
Как мога да помогна на детето си да се приспособи към детска градина?
Как мога да помогна на детето си да се подготви емоционално за детската градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
След лечение с МБ и правилно лечение, колко време детето е 'чисто'?
Времето, за което детето е 'чисто' след лечение с МБ и правилно лечение, може да варира. Обикновено симптомите на ясления сопол се подобряват в рамките на няколко дни след началото на лечението. Въпреки това, в зависимост от индивидуалния имунитет на детето и тежестта на инфекцията, този период може да варира. Важно е да следвате указанията на лекаря и да продължите лечението, докато симптомите изчезнат напълно.
-
Как мога да помогна на детето си да се приспособи към детска градина?
За да помогнете на детето си да се адаптира към детска градина, създайте успокояваща домашна среда, подгответе го за нови преживявания и осигурете емоционална подкрепа. Уверете го във вашата вяра в него и го подкрепете. Създайте последователна рутина за сутрешното събуждане и пристигане в детска градина, като поддържате спокойствие и увереност. Бъдете търпеливи и дайте на детето време да свикне с новата среда. Приспособяването на дете към детска градина може да отнеме време. Важно е да бъдете търпеливи и да дадете на детето си време и пространство, за да се адаптира. Редовните разговори с възпитателите могат да ви помогнат да разберете какво се случва през деня и как детето се справя. Поддържането на постоянен график за сън и хранене както у дома, така и в детска градина може да помогне за по-лесната адаптация.
-
Как мога да помогна на детето си да се подготви емоционално за детската градина?
За да помогнете на детето си да се подготви емоционално за детската градина, важно е да говорите с него открито за предстоящата промяна и да му предоставите информация какво може да очаква. Подкрепете го емоционално, покажете разбиране към неговите чувства и страхове, но също така му осигурете увереност и подкрепа. Бъдете търпеливи и му позволете достатъчно време да се адаптира към новата среда.
-
Как мога да помогна на детето си със съполи?
-
Как мога да помогна на детето си да се адаптира към ясла след боледуване?

mikimik - поправено
- деца, сестри ... Не показвай пред нея колко ти е мъчно, поплачи си след като я оставиш, а я води усмихната, защото дечковците много усещат ...
Няма нужда да го спирам - няма темп, прокашля се веднъж на 3 часа, спокойно спи, и няма сополи, но......имам възможност да си го гледам и си го спрях. Абсолютно означава, че ако бях на работа и нямам дядо под ръка бих го пуснала на ясла. Дори подозирам, че в понеделник ако го пусна, ще ме питат ама защо за леко кашляне го спря...?
,защото около нас новости няма...всичко е ок! 

Подготви се обаче, че ще се усети "от къде духа вятъра"
Не ми дава да си глътна и една глътка от кафето