Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 631
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Нас ни информираха,че ще има сборни групи и да кажем дали ще ходи малката. Аз се отказах да я водя в сборна група поне на този етап.Ще си стоим в къщи. Тъкмо взе да се адаптира,не искам да я стресна нещо.

# 136
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
nikolovi, Честит ви семеен празник! Да сте здрави и малкия Никола да е непослушен Simple Smile

# 137
  • Шумен
Моите момичета по всяка вероятност утре сутрин ще попаднат в сборна група. Поне в началото на яслата ни обясниха че рано сутрин, когато са няколко деца в цялата ясла има дежурна сестра която да гледа всички докато дойдат сестрите за първа смяна и си отведат децата по групите. Свекър ми държи да ги закараме на ясла преди да потеглим (ще патуваме) а на мен хич не ми се иска да ги подлагам на този стрес  Tired

# 138
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Разговора от сутринта
- Днес е събота нали?
- Не днес е сряда.
- Тогава ще отида на детска ама ти ще ми купиш бонбони.
е стиснахме си ръцете - кво да го правя - даже вече и бонбоните купих - рано рано - ама после забравям - старост не радост
черпя ви с едно кафенце тази сутрин че ми е много весело - и отивам да разуча как се пускат картинки че съм забравила - и утре ще видите й кафето даже - днес саво си го представете  Mr. Green

# 139
  • София
Принципно ясла/градина няма как да не работи между празниците - това са си официални работни дни - да, може да намалят групите и да ги направят сборни, но да не работи заведението ми се струва невероятно. Обикновено това си е лаф на персонала и нас така са ни "плашили". Опитват се да отстраняват децата едно по едно с тежки думи, че наистина да почиват. Ако нямаше да работи изобщо яслата щеше да си има официално обявление на видно място, че в периода ....детското заведение няма да работи и то трябва да има посочена причина.

Ахам, точно - трябва да работят, ама се опитват да обясняват как няма да има деца Simple Smile
Обикновено при нас има сборни групи. Моите мъници няма да ходят между Коледа и НГ, фирмата ми така или иначе не работи. Е друг е въпроса, че за тези дни аз ще пускам неплатен отпуск, но пък ще бъда с децата.

Сами през деня е спокоен, но като легне да спи, така кашля ... Тази нощ сънят при мен беше символичен.
Очертава се тази седмица да си постои в нас.

# 140
Добро утро! Желая усмихнат ден на всички  Grinning

Добре че от Коледа ще имам баба пенсионер на разположение, че с тази ясла просто е голяма драма.
Решават си каквото искат и не ги интересува, как, какво и кога!
Добре че маката свикна, та и аз да съм спокойна  newsm78

Лек ден желая и много коледно настроение

# 141
la vida loca , Благодаря за пожеланието   bouquet
Вчера са си изкарали хубаво празника в яслата. Даже има и подарък малкия-  автовоз  Laughing
Нашата ясла ще работи между празниците, но той няма да ходи, защото свеки ще идва на гости, а и аз ще съм отпуска.

# 142
  • София
Двете основни лелки ходят болни на работа и не си правят труда да слагат маски. Яд ме е.Нищо чудно след 2 дни отново да си стоим в къщи болни #Cussing out .

# 143
Привет, ох ще се оплаквам......
Днес ми звъннаха малко преди 2-я час, много ревял, само ревял и т.н.....много малък бил, кой ме бил посъветвал да го дам на ясла толкова малък  Shocked ама кво я инересуват бе, егати хората.......ох не знам, при едната сестра по-добре минават нещата май.....утре ще е тя, ще видим утре какво ще каже тя....струва ми се че тази се опитва да ме откаже......няма да стане на тяхната, аз нямам избор просто и те трябва да го разберат......

Ох извинете ме, ама много ми е тежко  Tired

# 144
  • София
Vessi-barabesi - малката и тя тръгна на толкова. Мързи ги,това си е истината.

# 145

Май това им е проблема, а вие за колко време се адаптирахте ? Аз май искам чудеса, все пак от 01.12. е тръгнал той, лека полека мисля че ще свикне, ама те всеки ден не пропускат да ми натякват че е малък  #Cussing out

# 146
  • ВАРНА
Vessi-barabesi , кажи им на лелите да си прочетат наредба 26 за ДЯ и да си припомнят коя е най-ниската възраст за постъпване на дете в дя, а именно "Чл. 2. (1) Детските ясли са организационно обособени структури, в които медицински и други специалисти осъществяват отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст."

# 147
  • София

Май това им е проблема, а вие за колко време се адаптирахте ? Аз май искам чудеса, все пак от 01.12. е тръгнал той, лека полека мисля че ще свикне, ама те всеки ден не пропускат да ми натякват че е малък  #Cussing out
За първи път влезе без рев и така се повтаря до сега на 21.11.Започна ясла на 1.09 и имахме доста прекъсвания заради болести.

# 148
Както по горе писаха и при мен сънят е символичен снощи. Вчера взех дребния от ясла и от 38, по нощите 39...а дет се вика още не е свършил аб. Днес пак изследвания и според докторката нов вирус. Та сега пак ще сме в къщи до края на седмицата поне.
Тъй оплаках се, дано всички хлапета да са здрави.

# 149
  • София
Привет, момичета!

Надниквам във Вашата тема да попитам има ли някой самоосигуряващ се (свободна професия), който е ползвал допълнителния критерий за месторабота в района на яслата? Интересува ме как се доказва той при самоосигуряващи се лица.

Общи условия

Активация на акаунт