Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 601
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Не разбрах последно аз ли да го уча, детенце ли да го учи 
hahaha hahaha hahaha
може да се наложи и ти да го научиш
нашата комшийка стана на 3 годинки и почти нищо не и се разбира като говори - а тя ходи даже първа група в детската градина - ако я накарат да каже 4 думи никой няма да резбере нищо
докато /както казваха бабите - нали момчетата по трудно проговарят/ - на моя синковец 2г.10м. всичко му се разбира

# 61
  • последна надежда
Моят синковец е алергичен. Кашля като магаре, тече му носа - бистро, понякога и сълзички му текът.
Така е с месеци... Последно го спрях за 20 дни от ясла. Говорих с директорката на ОДЗ-то, обясних проблема, тя също има алергия и ми влезна в положението. Но останалите майки и сестрите ме гледат лошо всеки път като го водя.
Какво да направя?

# 62
И при нас няма вариант да взимаш храна. Носим винаги бележка.

Копнеж Laughing учи, учи Hug

# 63
klodia- в коя яслена сте?Ние също сме в 96 ОДЗ,Франклин.
Ние сме във Лъвчетата Simple Smile

# 64
  • Кърджали
При нас изобщо не съм се интересувала дали има вариант да взимам храна от яслата. То и да има - тя като ми е в другия край на града, остана и това да искам. Като оздравее, сутринта минаваме през лекарката, преглежда я и взимаме бележката и тогава с бележката в яслата.Така процедираме.
Ние и другата седмица в къщи, с антибиотик  и направление за снимка в понеделник. Ако пустата лекарка работеше сутринта вече  щяхме и снимката да сме направили, ама как да е. Каза, че дишането и се променило към зле, гърлото и то цялото в налепи, изписа и някакъв антибиотик. И в къщи...Яслата и другата седмица няма да я види.Тоя път детето много ще залипсва на персонала. А и на нея ще и липсва яслата доста.

# 65
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
хеййй Aлекcандрa много кофти
а състоянието промени ли й се
защото при нас бебешора кашля има няма два месеца - но нито става по зле нито става по добре - на никъде - от един месец не съм го водила на лекар - спирам го от време на време от яслата за да увелича инхалациите на ден - и пак отива - но не кашля пред нощта - само през деня и то 4-5 пъти да се закашля но с храчки
вчера говорих със сестрата в яслата - тя ми твърди че не кашля - и на вратата като се закашля...
чудя се вече - незнам - сега да взема ли пак да го заведа на лекар - притесних се нещо

# 66
Аз за взимането на храната като е болно детето няма да се изказвам, защото при нас е друго .
Ще имат Коледно парти на 23-ти. За всички деца ще има еднакви подаръци, за да няма сърдити (от яслата) и ако родителите искат може и те да занесат подарък, за да им го подари белобрадия  Laughing Аз мислех да не нося, щом така или иначе ще им раздават, обаче всички родители щели да носят, та да няма само моето дете с 1 да е , та и аз ще нося  Mr. Green Чудя се обаче какво да е. Вие измислили ли сте какви подаръци ще носите за да им подаряват в яслата ?

# 67
Мерси, момичета. Явно това си е практика в нашата ясла само. Измислили хората вариант да заобикалят контрола  Laughing
Хем болните не ги гледат, хем си взимат парите и от двете местенца  Sunglasses

И ние ще имаме май тържество в яслата, но засега не мисля да се ангажирам с нищо, защото не знам дали изобщо ще са на ясла тогава.
И календари щели да правят, но и това не знам дали ще направя през тях. По-скоро не.

Александра, дано не е нещо сериозно!!!

# 68
  • ВАРНА
Най-накрая се добрах до комп  Crazy Тежък ден беше.

Ева и днес влезе и излезе от яслата с усмивка. Надявам се и в понеделник да е така.
За тържество за Коледа и подаръци никой нищо не ми е казал. Ще разпитам лелите в понеделник.

Пожелавам на всички болни дечица много бързо да оздравяват.

Оттеглям се за почивка, че седмицата беше доста емоционално натоварена  Simple Smile

# 69
  • Кърджали
elizabet_s, от миналия ден кашля прекалено много, ама като казвам прекалено много не преувелличавам. Друга разлика не забелязах. Кашля предимно нощем.

# 70
  • Шумен
Здравейте Simple Smile
Ние днес ходихме до яслата и се снимахме за календари. Опитах да съчетая взимането на бележка от лекарката и снимките. В резултат на което без малко да изтърва лекарката и ужасно подранихме в яслата. Беше си студено да висим навън и влязохме вътре. Добре че бяхме в комплект четиримата, те татко си повече слушат и като им каже нещо не се дърпат. Показаха ми едно помещение където в полукръг на столчета провеждат музикалните им занимания. И двете пяха с педагожката някаква песен за някакво малко пиле (накрая разбрах че за пиле става въпрос, чувах нещо подобно на "мако куче") да покажат на едно ново детенце (почва другата седмица) колко е интересно в яслата  Heart Eyes На резервната дата дойдоха 3-4 дечица още и 2 от групите сънени още доведоха. Поне видях снимката и ми хареса Simple Smile но със усмихнатата сестра доста пъти намествахме малките. Мислех си че ще е мисия невъзможна да се получи, то пък взе че стана от втория опит още  Laughing
Ние за ноември имаме общо 9 присъствени дни, днес и таксите платих. При нас също имаме опция да взимаме храна, при първото боледуване на децата си я взимахме. Второто боледуване почна с повръщане и казах на сестрата че няма да взимаме, този път не са ме и питали. Количестовото като цяло им е малко. Като знам как си хапват вкъщи (когато сме в период да се храним) и колко е там, ми е ясно защо са изгладнели като ги взимам вечер.

# 71
Мерсаж за хомеопатията, че моята е все  "ще се оправи спокойно"

# 72
След два дни ходене по половин ден на ясла малката успя да се разболее...  #Cussing out  Чак не ми се вярва направо... И сега лекуване и после всичко отначало... То как ще свикне така с яслата детето не ми е ясно... Вчера като я оставяхме едното дете, което го събличаха кашляше. Наистина не очаквах толкова скоро да се разболее. Ужас направо!

Хубав уикенд на всички!  Hug Hug Hug

# 73

Martita - споко... ще го минете този период... Нашия, както споменах кашля от време на време и имам чувството че само в Детската ясла го прави... Като сме в къщи въобще не го чувам  newsm78 Но продължаваме с капките за алергията ...
Все ми се струва че в яслите си върлуват бацили и докато не ги преболедуваме все болни ще си ходим  Laughing Laughing Laughing
Пример за това бяха моите каки, които са многооо големи вече. На 19 и 17 години... Каката беше в яслата когато малкото се роди и носеше бацили всякакви ...Когато малката стана за градина въобще не ми е боледувала ...Беше си ги изкарала предварително  Laughing Laughing Laughing Peace

# 74
При нас изобщо не съм се интересувала дали има вариант да взимам храна от яслата. То и да има - тя като ми е в другия край на града, остана и това да искам. Като оздравее, сутринта минаваме през лекарката, преглежда я и взимаме бележката и тогава с бележката в яслата.Така процедираме.
Ние и другата седмица в къщи, с антибиотик  и направление за снимка в понеделник. Ако пустата лекарка работеше сутринта вече  щяхме и снимката да сме направили, ама как да е. Каза, че дишането и се променило към зле, гърлото и то цялото в налепи, изписа и някакъв антибиотик. И в къщи...Яслата и другата седмица няма да я види.Тоя път детето много ще залипсва на персонала. А и на нея ще и липсва яслата доста.

Бързо оздравяване на мъничката.
И аз не съм питала в нашата ясла дали има вариант за храната,но ние така и така 5-та седмица ще я записваме в Детската кухня пак и другата седмица в Пловдив на преглед,направо се отчаях от тукашните лекари ...

Общи условия

Активация на акаунт