Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 609
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • ВАРНА
Martita , спокойно  Hug
Понякога се получава срив в имунитета на детето при ситуации, които са трудни за него. То не може вербално да изрази това, което го мъчи или притеснява и "рухва". Мисълта ми е, че в случая може и да не става въпрос за зараза от друго дете в групата. Важното е ти да си спокойна. И ако мога да си позволя един съвет (изобщо не си падам по това  Embarassed) - ако имаш вариант и не е жизнено важно детето ти да ходи на ясла, за него може да е по-добре да остане още малко в домашна среда. Бъди позитивна. Ти си човекът, който най-добре познава детето си  Hug

# 76
Как можах да си помисля, че моето дребно е оздравяло?! Започна се едно кашляне в съня ...
Онзи ден в кварталното Фантастико видях едно детенце от групата на Мария и й предложих да приближим и да му кажем здравей. Няма такъв писък просто. а момченцето е много добричко, майка му е много нежна, въобще няма рисков фактор, който да провокира вряскането. Явно го свързва с яслата, а реакцията означава че само съм си мислила, че Мария се е адаптирала.

# 77
  • Шумен
Първите дни на ясла са най-трудни. Нас колелото ни завъртя от първия ден. Пуснах ги първи ден в събота (в началото на септември беше) само 2 часа седяха там и в неделя бяха с лека Т, втори ден сряда (следващия работен) пак за 2 часа и в късния следобед текна носа на Валерия. И понеже лекарката в четвъртък ни даде медецинска бележка че са здрави ходиха още 2 дни и пак Т и децата излязоха в 3 седмична ваканция. Имат още 2 пускания от тогава като за най-дълго сме били на ясла 2 последователни седмици. Стискайте ни палци момичета третото пускане да ни е на късмет и да сме здрави по-дълго време  Praynig

# 78
desitoo, стискам палци всичко да е наред!  fingerscrossed

# 79
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
desitoo, дано 3-тия път е на късмет  fingerscrossed
Martita, дано бързо да се оправи дечкото  Praynig Прасунчо, много точно ти е описала ситуацията със срива на детския имунитет Simple Smile Ето Ирина тръгна на ясла в края на септември ... ходи 3 дни, а после беше у дома една седмица с лека Т и течащ нос - разминахме се без АБ; след това беше 8 дни на ясла и хвана вируса с разтройството - този път се усложниха нещата и бяхме с АБ и у дома 2 седмици; после пак 3 дни на ясла ... и пак Т и течащ нос ... След това боледуване, започна да влиза без рев и драми в групата Simple Smile и "о, чудо!" - вече 3 седмици сме на ясла, а от утре започва 4-та Simple Smile ... Мисълта ми е, че наистина имунитета се срива чисто психологически, и децата се разболяват и от най-малкия досег с бактерия или вирус, а при други обстоятелства биха ги подминали ...
рони, Александра, дано бързо да се стабилизират децата  Praynig

В нашата ясла никога не са ми предлагали да я водят, че присъства и да ми дават храната, когато е болна ... Чисто законово, ако им направят проверка и се водят за деня 20 деца, трябва и толкова да има в групата, защото следват много писмени обяснения до РИО от страна на директорката и големи глоби.

# 80
  • София
Здравейте момичета!

la vida loca благодаря ти за новата тема   bouquet! Само ако може в следващата да сменим името на детенцето ми - Ева се казва дъщеря ми  Grinning.

Ние изкарахме рождения ден добре, даже лелите бяха успяли да нащракат 5-6 снимки на малката с децата. Ева успя да направи 3 поредни седмици ходене без прекъсване, моля се за 4-та сега  Praynig.
Завиждам ви благородно за театрите и коледните тържества, при нас няма да има нищо явно. Поне ще попитам не искат ли по някоя играчка да занесем, да се обновят малко.

Бързо оздравяне на всички болни! рони, Александра дано всичко е наред  Praynig.

Десито време е да разредите болестите. Стискам палци.

Добре дошли на новите и бърза адаптация!

ПС: Кло здрасти и тук  Wink

# 81
Вярно е че много рядко пиша но редовно Ви чета. Защо ме няма на първа страничка като на пет различни потребители и ако не се лъжа и в темата си написах цялото инфо newsm78

Иначе темата ви е страхотна. Peace

Здравей ето ти инфо за темичката  Hug
СРАМЕЖЛИВКА,  Михаела в 11 ОДЗ Мики Маус София

Мерси за новата темичка   bouquet

Михаела 01,11,2009 в 11 ОДЗ Мики Маус група Пинокио гр София жк Младост 1

Hug

# 82
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙, страшно съжалявам за пропуска  Embarassed Вече не мога да оправям 1-вия пост, но в следващата тема ще го направя! Извини ме!!!
Как е Мишето в градината? Знам, че това е едно от най-добрите ОДЗ-та в Младост. Ти доволна ли си?

Margaritka79, извинявай за грешката с името на детето  Embarassed Ще я поправя в следващата тема! Е, защо пък няма да правят коледно тържество?  newsm78 Може просто да мислят да е по-късно - към 20.12 - и да ви изненадат в последния момент ... Какво ти разрешиха да занесеш за РД? Навсякъде чувам, че дават различни неща - някъде не дават да се носят торти ... 

# 83
Аз в петък пропуснах да се отчета как приключи при нас първата седмица в яслата, но ми беше доста криво.
Вместо да се пооправя положението, става все по-зле, като го оставих в петък (отново с рев), сестрата побърза да го вкара вътре и не можах да я попитам ще го задържат ли поне до обед, да обядва. Затова отидох след един час с надеждата да ми кажат да се върна пак, но сестрата без да каже нищо отиде и го довлече, като каза, че е ревал през цялото време и ме попита "Какво ще го правим?"  Shocked Е аз ли да кажа, егати?!? Попитах я защо не го оставим до обяд, (сигурна съм, че аз като пристигнах да го взема не плачеше), дори и да поревава малко, с тези посещения по един час, той тъкмо се поуспокои, и аз го взимам. Отговора беше "Ами, ще буди другите деца като спят" Shocked
На мен ми увисна ченето, нищо не можах да кажа, (и може би така е станало по-добре, иначе щях да вдигна скандал и това да се отрази единствено на детето),появи се другата сестра и каза да не се притеснявам, ще свикне, първите два дни дори се чудели какво златно дете им се е паднало. Не, че ме успокои, но поне проведох някакъв адекватен разговор...

Моля се утре да е един много по-добър ден Praynig
А болните дечица да оздравяват бързо!

# 84
Кака Лара и в нашето ОДЗ едната сестра е по - готина май....другата все повтаря ами малък е, ами малък е......писна ми от това....малък е.....
Ние утре пак сме за 1 час, защото събота и неделя щял да забрави и затова. Инъче в петък като отидох след 1 час, ми викат ами той тъкмо се успокои, еми що не ми казаха да остане още малко тогава..... #2gunfire

Ох, дано новата седмица е изпълнена само с прекрасни емоции и весело настроение, и най-важното : БЪРЗА И ЛЕСНА АДАПТАЦИЯ  Hug

# 85
  • Шумен
Здравейте момичета Simple Smile
Аз пак по нощите (нали съм си нощна птица  Mr. Green ) с въпрос към вас. Ако се наложи друг човек да вземе детето от яслата искат ли ви някакви писмени декларации за това. Тази седмица в сряда ще ми се наложи да ме няма в града за деня, ще патувам с мъжо а малките ще ги води, взима и гледа вечерта лелята на мъжа ми. Аз пак ще питам и в яслата и ще я заведа във вторник да я види сестрата втора смяна, и да им види шкафа да не стане някаква обърквация накрая Simple Smile но ми се искаше да знам как е в другите ясли. Благодаря ви предварително  Hug

# 86
  • ВАРНА
desitoo , накара ме да се замисля. Май нищо не ми казаха по този въпрос с вземането на детето от друг човек, различен от майката и бащата. Днес ще попитам. Би трябвало сутринта или предния ден да се предупреждава (ако питате мен трябва да е в писмен вид) персонала, че детето ще бъде водено и вземано от човека Х и да се дадат координатите му.

Аз съм се кукнала от преди половин час  Crazy Пих кафе, пуших. Чакам Ева да се наспи и да се мятаме.
Успешна седмица на всички дребчовци  Grinning

# 87
Добро утро и от мен  Hug
И аз вече пих кафе и чакам още малко да наближи 7,30 и да вдигам Боби, че ще го водя на профилактичен и после на ясла, ако разреши докторката. Лично аз не виждам проблем, няма течаш нос, не кашля, но да си каже тежката дума все пак.
По повода с взимането от друг човек, в нашото Одз попълвахме декларации с личните данни на хората, които могат да взимат детето - Трите имена и егн, както и какъв се пада на детето. Но досега когато ми се е налагало друг да го взима, просто предупреждавам персонала, че ще бъде взет от лицето Х, което му е леля да кажем.

# 88
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

Моят юнак вече е на линия  Whistling Явно събота и неделя свиква с нас и в понеделник се оставяме с леко мрънкане,нооо не е чак толкова зле  Crazy

desitoo ,за вземането Nadina вече е разяснила  Hug И в нашето ОДЗ е същия вариант.
Vessi как е Пецата?Свиква ли?
кака Лара, и при нас в началото едната сестра ми обясняваше как трябва да го водя по-късно и да го взимам по-рано т.е да седи по 1-2 часа. Това продължи 1-2 пъти..После ходех направо на обяд,хапваше и тръгвахме. Говори с тях и им обясни,че все пак не е лошо да остава и повече  Peace

Лека и успешна седмица!  bouquet

# 89
Добро утро Simple Smile
Мишанка, рано е да се каже как е Пецата, миналата седмица е седял първия ден само половин час а в петък 1 час. това е. Днес пак казаха за 1 час заради събота и неделя. Аз не бързам, до 9.01.2012 се надявам да свикне и да е на цял ден че тогава се връщам на работа. Дано свикне по рано разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт