Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 617
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добро утро Simple Smile
И добра и здрава седмица.

Моите и двамата днес са на ясло-градина.

Vessi-barabesi, за свикването - ще свикне. Само по-малко болести да има.
Моят от октомври е ходил 2 дена, а от ноември - 9, като ходенията са му по 1/2 ден. На 3-тото  или 4-тото ходене вече хапваше там. Последния път когато ме извикаха, че е с разстройство, той не плачеше, когато си го взех. Е при оставяне надава вой, но и това ще мине.

И при нас в ОДЗ-то попълвахме декларации кой ще взима. Но въпреки това, ако ще ги прибира друг човек, аз или татето предупреждаваме. Досега лелята 1 път е взимала щерката. А днес бабата ще вземе малкия на обяд.

# 91
EEE да ви се оплача... Тоя моя е станал невъзможен...Днес в яслата такъв цирк ми направи че ми идеше да потъна от срам...
Бе каките не са се държали така...
Този ме гледа в очите и сякаш ми се подиграва ... Пищи, крещи не чува... Не успях да му обуя обувките дори и накрая го "зарязах" лелята да се оправя с него  ooooh!
Уф на 2 стана и се опитва да се качи на главата ми какво ще е на 12, а да не си помисля на 22 ... УЖАС  #Crazy #Crazy Sick

# 92
Здравейте и от мен! Simple Smile

Десито, при записването на Дарето и аз попълних декларация кой може да взима детето, и какъв й се пада. Имаше един случай свекърва ми отиде (без да ме предупреди) да я вземе и от яслата веднага ми се обадиха да ме попитат дали това наистина е бабата (не съм я включила в списъка). Е, после със свеки си имахме малко разправии по въпроса, но това е отделна тема.  Tired

Колкото до рождените дни, на Дарето е още далеч, но аз все пак съм питала - може да внася торта, но не домашна. Ако се носят сладки, соленки, сок трябва да са с касовата бележка.

Желая ви хубава и лека седмица, да няма болни дечица и бърза адаптация на новачетата Simple Smile

# 93
  • Шумен
Успешна седмица и от мен Simple Smile
Ние тази сутрин бяхме леко плахи, предполагам се шашнаха от баткото на тяхното другарче. Ние нали си нямаме по-големи от тях деца в семейството и не са свикнали, а момченцето (2-ри клас) се опита да ги разсмива Simple Smile
И една забавна случка от нас за тонус. Снощи им готвя раничките за яслата и вадя от шкафа пижамките. Да ама не, там беше само пижамката на Вали и след 2 часа дедективска работа към 1 през нощта  #Crazy я намерих пъхната зад леглото на Михаела  ooooh!. Добре че не се събуди докато тихичко премествах леглото, там открих и други съкровища сладирани през последната семица - дрехи и играчки Laughing
Имам спомен при попълването на документите че трябваше да впишем роднини към които да се обръщат от яслата при нужда, тогава вписах свекървата. Нямах сутринта възможност да разговарям със сестрата понеже закъсняхме, но си го имам предвид. Ще предупредя лелята утре да си носи личната карта като дойде с мен до яслата ако им трябва за справка.
За рождените дни ни предупредиха, че може да се внесе торта със сертификат. А соковете трябва да са натурални. Дадоха ни пример със сокчетата в чашка (оцветената вода), че са връщали такива и не приемат да дават на децата там.

# 94
Хоп - хубава седмица и от мен  Simple Smile
Моя син утре има имен ден и питах какво мога да занеса за почерпка. Понеже са 3-ма именника питах, да не носим всички едни и същи неща. Оказа се, че едното дете е болно и остават 2-ма. Разбрахме се аз да занеса плодове (банани и ябълки) , а другата майка да занесе сокчета и някакви бисквитки. Пак ще е голям празник утре  Simple Smile
Иначе, Коледното им тържество ще е на 23-ти. Родители няма да присъстват , за да не се разсейват децата, но ще ни дадат пълен запис на тържеството  Grinning

# 95
Здравейте мили мами и малки ясленчета  Hug
Днес 1-я час мина добре, що - годе, влезе с усмивка, като се е усетил че ме няма ревал, но се успокоил и се е заиграл. Даже като отидох да го взема, беше нареден на столчетата с другите деца, и не искаше да става, разрева се че го вземат да ми го доведат  Heart Eyes хе хе, юнака ми той. Ще свикне, няма как да не свикне, само да е здрав  Praynig

Хубава и усмихната седмица без болести пожелавам на всички Ви  Hug

# 96
  • София
Сами днес е хапнал добре, бил е спокоен. Е така се зарадвах, честно Simple Smile
Не е кашлял, няма сополи. Дано да се задържи повече така.

# 97
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
хей помогнете малко
два дена младежа взима пианото и почва да пее - както в детската градинка - и се започва пеенето на следното "Кърпичката бяяялааа" и това е
и казва "мамо пей"
е как да пея - никъде не намирам такова животно

# 98
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446107.msg20440571;topicseen#new - Елизабет, ако тези хора не ти свършат работа, питай си госпожите. Но като започне да ти възпява пердетата, столовете, масата, килима, гардероба, ще знаеш че не е от яслата песента.  Grinning
Възпалена трета сливица. И тази седмица ще си бъдем у дома, а утре имаме среща с УНГ.
Срамежливка, ех че внимателно и щателно четеш темите. Голямя дЛяма.  Whistling

Ей, Нади! Страхотна си.  Grinning

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 15:13 от рони

# 99
Кърпичко мила и бяла
де си се кърпичко свряла.
Търсих те питах и мама
ала те няма и няма./2
Няма те в шкафа и скрина
вече неделя измина,
май че те грабна мишлето
за да си бърше нослето./2
Кърпичко нова и бяла
де си се кърпичко свряла.
Май че те грабна мишлето
за да си бърше нослето./2

Вариант да е това http://detskipesni.net/%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0/ казва се Залъгалка, ако случайно не ти се отваря линка

# 100
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Но като започне да ти възпява пердетата, столовете, масата, килима, гардероба, ще знаеш че не е от яслата песента.  Grinning
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
не се бях сетила - ще чакам  Joy

Nadina благодаря - ще пробвам довечера - ще си покаже

# 101
la vida loca чудесна темичка! И ние като се вземем и първият върпос е "какво ми носиш"-днес изяде 2 банана и питаше за 3ти  Laughing. Аз използвам този глад,за да му нося плодове,ама бананите са най-лесни  newsm78

На вас по колко дни ви продължават сополите? Нашите като тръгнаха и цяла седмица не спряха и съответно не е ходил на ясла. За това пък тази сутрин още със събуждането ревна,че не иска на детска градина та с хиляди увещания отидохме към 8.30. Взех го в 12.15,което си е успех  Laughing Казаха ми,че почти не е плакал,но и не искал да играе с другите деца и все при сестрите стоял  Sad

Децата са ги снимали миналата седмица,а ние нямаме дори резарвна дата Sad Здраве да е!

desitoo, пробвала ли си включен телевизор на стоп-кадър да ги държиш?  Sunglasses
Иначе при нас се оставя една декларация с личните данни на още 2ма души,които ще имат право да взимат детето и искат освен нея,предния ден да ги предупреждаваме,ако ще е някой друг. Казаха,че по принцип ги е страх да дават децата на роднини,които не познават,защото може да дойде някой си и да се представи за роднина,пък да не е.

brumbarche, при нас искат до 8.30 да си заявил, ако детето ще отсъства, за да не плащаш такса. Не можеш ли поне да ги преместиш в друга група?

Макар че,мен ако питате,не би трябвало да е така-трябва децата като отсъстват, да се плаща поне половин такса, защото те разходите и заплатите си вървят независимо дали детето ходи или не.

nikolovi, аз реших да е раничка с Мечо пух, че е на мода  Laughing-хем не е чупливо, хем не е на части. Е,купих му и чаша с Мечо пух,но нея май ще я оставя вкъщи,за да не я счупят там.

рони, не продължи ли много време "адаптацията" на Мария?   Мислила ли си да я преместиш в градината/тя налие в яслата сега/? newsm78

Vessi-barabesi, нашите сетри пък ми повтарят "ами,той е голям вече, разбира, за това плаче повече"  или са им прекалено малки или прекалено големи Laughing

# 102
  • Шумен
Питах сестрата тази вечер как стои въпроса с взимането от ясла от друг човек. Няма нужда от деклараций, държат само лично да им представя човека който ще ги вземе. Което аз така или иначе бях планувала да го направя утре вечер. Аз тази леля съм я водила в яслата и друг път, няма да и  е сефте и тази сестра я е виждала, но винаги аз съм присъствала. Малко кофти става че няма да мога да я представя и на другата сестра (лелята е от 7.30 на работа), но тя няма как да я сбърка с децата ще е все пак Simple Smile Свекърва ми неведнъж ми е предлагала ако стигне първа до яслата (в повечето случаи ги взимаме двете) да ги вземе. А сега съм наясно че няма да и ги дадат ако не са предупредени  Peace

# 103
la vida loca страхотна темичка!   bouquet

При нас новото е,че отново изкара само три дена на ясла, днес и нямаше нищо, е взех я, и като почна да и тече носа,докато се приберем вдигна и температура,почна да кашля, пак от нищото, сега пак е с темп. 38 градуса, дано отново не направи усложнение,че ще се гръмна И  така пак си оставаме вкъщи,добре ,че фирмата ни фалира и мен ме съкратиха,и добре,че така се получи, иначе няма кой да я гледа , пък и кой работодател ще ме изтърпи за 4м, да имам само 14 работни дни Shocked. Много искам да присъства на тържеството и театъра и сигурно само в тези два дена ще я пусна, предполагам ще е здрава до тогава, пък и  сигурно пак ще си лепне ново вирусче,след 20-ти декемри, в което абсолютно не се и съмнявам!А в петък ,като я взимах за пореден път сестрата изведе едно момиченце,което много кашляше и направи забележка на родителя,защо са я пуснали,като кашля толкова! ooooh!
   И ние пропуснахме всички дати за календари, ще си и правя с мои снимки,то се е е видяло! Crazy

# 104
  • София
И при нас са обявили ,че ще има Коледно парти на 22.12,но не се сетих да питам дали ще може да присъстват родителите.Утре ще питам.Да надпишем играчките и ще има снимки.

Общи условия

Активация на акаунт