Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • ВАРНА
Добро утро!

В яслата на Ева ще има тържество за Коледа, на 21 дек. Тя обаче може и да пропусне - не иска да й слагат коронка на снежинка на главата, страхува се  от акордеона. Няма да е голям пропуск това парти  Whistling  В събота ще отидем на гости на наш приятел, който има акордеон, за да й направя тренировка  Simple Smile
Вчера влезе и излезе с усмивка. Дано и днес да е така.
Живеем на 50м от яслата и я водя с количката. Вчера купих един шушляков панталон, под който ще й обличам клина за яслата. В яслата ще свалям панталона, обувам й пантофите и да нахлува  Simple Smile
Вчера не успях, но днес ще питам директорката как стои въпроса с вземането на детето от друг човек, различен от родителите.

Поздрави на всички  и честит празник на празнуващите днес   bouquet  bouquet  bouquet

# 106
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
В нашата детска още при записването на детето (май месец ли беше) попълвах декларазция кой може да го взима и нямаше ограничение за имена. Аз малко се поулях де - цялото семейство, цялото семейство на първия ми братовчет, и цялото семейство на детегледачката - малко ме гледаха на криво ама какво да направя - таткото е от пътуващите професии и все е в липса - и аз сама как да стане като работя до 18,00 часа - миналата седмица ходих за първи път да го взема - лелките ме гледаха учудено - "ама вие коя сте.... оооо майката.... еее.... добре" смях смях смях.
Такива сме майките - едни разтегливи същества и понятия - то си е казоно преди нас де -
"Мама - човек който може да замени всеки, но никой не може да земени нея!"

Хайде честит имен ден на всички сладури и сладурковци и сладуранки носещи едно от красивите имена - да са живи здрави щастливи   love001  love001  love001

# 107
  • София
Добро утро!
Честито на празнуващите   bouquet

Сами както си беше добре и както бил спокоен в яслата вчера, тази нощ се скъса да кашля, ама зверска кашлица Sad Реве ми се.

# 108
  • София
Добро утро!

Честит празник на всички празнуващи!

v_spasova бързо оздравяване!

На нас днес ни казаха да носим по 20лв за Коледно тържество, та най-после ще има  Grinning. Щяло да има куклен театър и раздаване на дребни подаръчета.

В тая връзка вметвам само за la vida loca - толкова си позитивна и поне като постинги усмихната  Grinning, че с кеф те чета!

По темата при нас не сме попълвали декларации за взимане на детето.

klodia - Ева ни играе подобни номера, но когато я взимаме от ясла. Не иска да се облича, не иска да се обува, иска да седи и да скача по стълбите. Последния път лелята се подхилкваше и ни каза че като станела голяма щяла да е много добра  Grinning, да стискаме зъби сега  Grinning.

# 109
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС   smile3525

Днес оставих Пецата в 9:00 часа, пое го сестрата обаче взе да се усеща и като ревна, но докато му прибера дрехите в шкафчето се успокои, което ме зарадва, поне не излязох чувайки го как реве  Heart Eyes Днес ще е там за 1 час и половина. Имам чувството че много предпазливо и бавно вървят нещата, с по половин час......нищо де, тъкмо до края на седмицата се надявам да сме до обяд на ясла  Praynig

Хайде, хубав ден на всички  Hug

# 110
Честито на всички празнуващи! Не съм чела, но да се похваля, че днес занесох подаръкът - комплект Чичо Доктор. Снощи по никое време го опаковах  Laughing Празненството ще е на 16.12, без родители, но щяли да ги снимат  Heart Eyes

Хубав ден на всички!

# 111
Здравейте. Отдавна не съм влизала. Ще седна да прочета какво става до тук, че вече трета тема сте подхванали Laughing
Имам един проблем. В яслата сега пеят всички песни за зимата. На моята дъщеря най - и допада песничка, която се нарича Зима. Никъде не мога да я намеря точно нея, та ви моля за помощ. Започва - " Де де де зимата дойде". Ако някой знае от къде да я намеря, моля ви кажете, че сме с е побъркали вече  newsm78

# 112
  • последна надежда
my_love
Заповядай http://vbox7.com/play:cf08c198

# 113
Благодаря ти, но не е тая. Все пак е нещо подобно. Ще я пеем  Hug

# 114
Здравейте в този хубав зимен празник   bouquet
Честит имен ден на всички празнуващи днес!

Аз снощи, тъкмо се похвалих в отчетната, че направихме личен рекорд по посещение в яслата - 6 дни по цял ден и хоп през нощта взе да се закашля, а сутринта беше си позгубила гласчето, та сега сме си вкъщи, че от рано да пресечем нещата. Досега не сме имали проблем с гърлото и ще се консултираме с педката как ще се лекуваме, засега съм направила разтворите с подсилващите хомеопатии и само това давам.

Хубав ден на всички и да се радваме на здрави ясленчета!

# 115
Някой може ли да ми обясни колко персонал има на една яслена група, че никой не си направи труда да ни обясни, а сестрите не се представят. До колкото виждам има 3 сетри /3тата даже не мисля,че съм я виждала/ и ги познавам по белите престилки  Embarassed, но освен сестрите има и едни други жени в бяло и зелено-предполагам те са помощнички или нещо подобно. И как има се въртят смените. Освен това има стая на ресурсен учител с табела с име, но не мисля, че някога въобще съм виждала жена в тази стая  newsm78

Сигурно въпросите ми са глупави за по-запознатите, но ще съм благодарна, ако някой има търпението да ми отговори.

# 116
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, сладурковци  Hug

Io_io  Hug , не са ти глупави въпросите Simple Smile При нас има 2 медицински сестри и 2 жени помощен персонал: от 7 до 13 часа са 1 мед. сестра и 1 леля, които се водят 1-ва смяна, а от 11 до 19 часа са другите, които са 2-ра смяна - т.е. от 11 до 13 часа са и 4-те на работа, за обяда и да ги приготвят за сън Simple Smile При вас как е - ще трябва да питаш Simple Smile

Нещо напоследък музата за писане ме е напуснала ... Чета ви ... Толкова много искам да се включа в дискусиите, но ме е обхванал такъв студ и летаргия ...

Най-важното е:
- всички болни дечица бързо да се оправят  Praynig
- всички, които скоро престъпиха прага на яслата ... бързо да се адаптират и да са здрави  bowuu

Иначе при нас ... нищо ново Simple Smile Захванахме 4-та поредна седмица и Ирина е много щастлива  Joy Лошото е, когато таткото ни кара сутрин с колата ... Като слизаме от колата и започва да крещи: "Тати, татииииии!" Децата плачат за майките си ... това моето диване пищи за баща си  hahaha

Лек ден!

# 117
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Децата плачат за майките си ... това моето диване пищи за баща си  hahaha
Лек ден!
hahaha hahaha hahaha
моето плаче за детегледачката (и аз  #Cussing out) - сега влачи една играчка която се казва с името на детегледачката и така - аз пак така  #Cussing out
хайде здраве да е

# 118
io io и в нашето ОДЗ е така както е казала la vida loka, мисля че и в чистите ясли са така, при нас има и една жена, единствената която не е с бяла престилка, тя е педагог и ги посещава децата явно по някакъв график, когато имат някакви занимания  newsm78

# 119
la vida loca , Vessi-barabesi ,много ви благодаря за отговора! До сега не съм засичала педагожката/ресурсния учител-може би е по 1 на няколко групи  newsm78

По принцип съм много деен човек и хич не ме свърта. Сега съм си наумила да науча повече за родителските настоятелства и как функционират и как може да се помага на градината. Имам толкова идеи, а даже не знам към кого да се обърна. Пък не ми е удобно да ходя при диркеторката. Освен това се чудех и каква е настройката на родителите към такъв вид допълнителна дейност и подпомагане на градината. Оставам с впечатлението, че повечето родители не желаят да плащат /или пък нямат възможност/ нищо повече от таксата, а пък все ми струва, че ако всеки отделя по една съвсем малка сума пари месечно /все пак градината е много голяма/, могат да се направят много неща за децата ни. Дори имаме приятели, в чиито градини месечната такса към родителското настоятелство е задължителна и по 20лв. Друг вариант е търсенето на спонсори,но в сегашната криза..., а кандидатстването по проекти е много трудно, защото са много малко /или почти никакви/ проектите, по които мгат да кандидатстват директно градините. Чудех се дали има някой, който е по-наясно Blush

Общи условия

Активация на акаунт