Отговори
# 150
Как да му отвличам вниманието ? С какво? Като започне да реве с пълно  гърло и аз започвам да гадая какво иска. Пускам музикална въртележка, до сега той не се интересуваше от нея, но сега вече може да се протяга и хваща висящите животни и става опасно, защото ги дърпа и може да пострада. Имаме музикални играчки, дрънкалки, гумени играчки и всякакви подръчни средства с които може да му е забавно. В това число кутийки от кремчета, солети-винаги аз ги придържам да не си извади очите, шумящи пликчета с бонбони. Купихме и бънджи гащи, но той повече от 15 мин. не прекарва с тях. Освен това не можеш да го оставиш дори минута без надзор с бънджито, защото не се знае какво може да стане. Пускаме телевизора, но не му давам да гледа телевизия повече от 5 мин., пък и той не е толкова заинтересован. Музиката въобще не му действа - пея песнички , но не му е интересно.
И да наистина за да отида до WC трябва някой да го надзирава и забавлява. Все още не може да седи на дупе и единствената надежда ми е , че като седне и си вижда играчките и може сам да си ги взема ще започне да се заиграва.  Thinking

# 151
Моята беше такава като бебе.Няма оправия.Съвети много като не ти е на главата...Разбирам те.

# 152
Има един тип майки, които, макар и подсъзнателно, държат да им е тежко майчинството, така да се каже, да го усетят. Сами си пишат сценариите и сами си играят филмите.

# 153
Има един тип майки, които, макар и подсъзнателно, държат да им е тежко майчинството, така да се каже, да го усетят. Сами си пишат сценариите и сами си играят филмите.

?????

# 154
Касита,звучиш цинично.Надали някоя майка иска живота й да стане по- труден отколкото е.

# 155
Аз бях чела че - щастлива мама е равна на щастливо бебе. И се подготвях точно за този сценарий , ама....
Е как да е щастлива като не може да си измие лицето и зъбите или да използва тоалетната?
Не се оплаквам от детето си, щастлива съм ,че го има и е жив и здрав. Просто питам за съвети от майки с подобен тип деца.

# 156
Касита,звучиш цинично.Надали някоя майка иска живота й да стане по- труден отколкото е.

Виж, изобщо не звуча цинично, само ви казвам, че всеки среща трудности.
Едни ги изкарват на преден план и се вторачват в тях, другите поставят на първо място лесното, което срещат в отглеждането на децата си.
Всяко дете е тежко за гледане, дори и онова, на което майката му ви убеждава, че лесно бебе, или, което вие отстрани виждате като такова.
Плачът на децата, истериите, тръшкането са опит за комуникация с родителите и останалите възрастни. Дали опитът обаче ще се превърне в тих диалог или ще прерасне в нескончаема оперна постановка, зависи от нас, родителите.

Вижте темата за розовите зверове. Там се дадоха чудесни съвети.

# 157
С втория ти пост съм много съгласна  Peace Просто предното мнение не прозвуча хубаво.Ноооо,си права!

# 158
Първият пост съм го изживяла. И понеже чета себе си във вашите думи, ви удрям приятелски по рамото.

# 159
Първият пост съм го изживяла. И понеже чета себе си във вашите думи, ви удрям приятелски по рамото.
И аз така го разбрах. Животът е смесица от много неща. От нас зависи кое ще оставим да бележи нашия живот. Така е и с майчинството и всичко.

# 160
Подсещате ме с идеален пример.На моя приятелка детето е малко по-малко от моето дете.Голямо хвалене му дърпаха редовно,още от новородено.Спяло,слушало,папкало,голяма душичка...Обаче сред редовните хвалби улавях майката да се изтърва че всъщност детето не слуша чак толкова,не спи така продължително както го изкарваха,не е чак толкова миличко.Постоянно при разговор я хващах да си противоречи.Уж спи прекрасно,без прекъсване от 22 до 8 сутринта,ама всяка вечер в този интервал се будел с лек рев по 3-4 пъти  Shocked А през това време аз се оплаквах че моята се буди на 2-3 часа ревейки.Явно наистина зависи какво иска да види родителя.Ако не иска истината,слага розовите очила и вижда прекрасното сияние на майчинството Laughing А накрая,след една година при моята приятелка нещата коренно се обърнаха.Сега само се оплакват...Нямат сили да хвалят отрочето си,а и май май не искат Wink

# 161
Мисля, че Касита се опитваше да каже, че истината на родителството е относителна.

# 162
Мисля, че Касита се опитваше да каже, че истината на родителството е относителна.
Всяка истина е относителна.

# 163
  • София
Моя малкия звяр беше супер бебе първата година - спинкаше, папкаше.
Или аз така съм го виждала. Може и да не е спинкал толкова.
Ама като проходи стана като ракета - разрушителен и опасен! Mr. Green

# 164
Аз мислех, че моята е супер лесно бебе, докато приятелите ми не я видяха и се ужасиха. Аз бях ангажирана с нея 24/7, но понеже не плачеше, като й обръщах внимание, не виждах от какво да се оплаквам Grinning Поне сега мога наистина да оценя какъв ангел е сестра й.

Общи условия

Активация на акаунт