Хранене и захранване с HiPP

• 32 801
  • 261
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте zoreto77,

Възможно е, тъй като в ябълката и други плодове се съдържат естествени киселини, които дразнят лигавиците на храносмилателния тракт ако се прилагат в самото начало на захранване. Ето защо нашия съвет е когато се прилагат сокчетата в първите дни е препоръчително те да се разреждат с вода. Но все пак повръщането може да се дължи и на друга причина, например развитие на патогенна микрофлора.

# 151
Благодаря за отговора.Спрях сока и всичко е нормално сега.

# 152
Здравейте,
бихте ли ми предложили схема на захранването - в смисъл как се започва и в последствие, как се увеличават количествата... ние още сме малки за захранване ( на 4 месеца), но мисля да започна да я захранвам от 5 и половина навършени месеца Simple Smile По принцип изчетох някои неща за захранването, с какви зеленчуци се започва, сокчета и т.н, но още малко инфо по въпроса не е излишно...
Благодаря предварително Simple Smile

# 153
milosheva, виж тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=609741.480 от страница 33 и аз бях като теб , но леко по леко всичко ти се изяснява в процес на работа Simple Smile....Каквото не ти е ясно не се колебай да питаш, тук винаги има добри мами , които веднага ще ти отговорят  Peace

# 154
Здравейте  a.milosheva,

Захранването започва според научните дружества по педиатрия и гастроентерология  между 4 и 6-ти месец, според развитието на детето. Захранването е труден процес за повечето деца, и трябва да се внимава в началото. Обикновено ако всичко е наред се започва със зеленчуковите пюрета в обедното хранене, като картоф, морков, пащърнак, тиква, тиквичка, но може и с ориз или неговия еквивалент оризова каша. Тя се въвежда първа задължително тогава, когато детето има алергия или е под нормата с килограмите.
Започва се с 2-3 лъжички и постепенно количествата се увеличават. Точни пропорции и количества няма, тъй като всяко дете се развива индивидуално и количествата варират. За правилата относно въвеждане на отделните суровини, тяхната последователност и вид можете подробно да прочетете в тази тема по напред.
Когато започнете захранването и ви възникнат конкретни въпроси, ще очакваме да ни пишете.

# 155
  • В море от любов
Да попитам и тук. Мога ли в кашата да добавя плодово пюре?

# 156

Аз почти винаги добавям. Така получаваш разнообразни вкусове, че поне моята беба си ги търси Simple Smile

# 157
  • В море от любов

Аз почти винаги добавям. Така получаваш разнообразни вкусове, че поне моята беба си ги търси Simple Smile
Аз до сега не съм, но отскоро се светнах, че мога да го правя. Още днес ще опитам. Благодаря ти.  bouquet

# 158
С напредване на захранването ще ти идват все нови идеи, хич не се тревожи Wink
Успех!

# 159
  • В море от любов
Благодаря. Hug
Искам да му сложа някакво разхлабващо пюренце в кашата, че нещо попрекалихме с ориза и ни се отрази на дупето. Mr. Green

# 160
Благодаря Ви за отговорите... Когато започнем захранването, със сигурност ще изкочат още въпроси, така че очаквайте ново включване! Simple Smile

# 161
  • София, България
Здравейте Simple Smile
Моят син е на 5 месеца и е само на кърма. Ще захранвам при навършени 6 месеца.
Решила съм да започна със зеленчукови пюрета и т.н. Въпроса ми е по-скоро за заместването на хранене. Препоръките на СЗО са да не се замества напълно хранене до годинка ако бебето е кърмено на поискване, четох доста по-въпроса, но ми е интересно и вашето мнение? Т.е новите храни да се въвеждат основно за да се запознае бебето с тях?

# 162
Здравейте Simple Smile
Моят син е на 5 месеца и е само на кърма. Ще захранвам при навършени 6 месеца.
Решила съм да започна със зеленчукови пюрета и т.н. Въпроса ми е по-скоро за заместването на хранене. Препоръките на СЗО са да не се замества напълно хранене до годинка ако бебето е кърмено на поискване, четох доста по-въпроса, но ми е интересно и вашето мнение? Т.е новите храни да се въвеждат основно за да се запознае бебето с тях?

Здравей! Simple Smile
Ние също се кърмим на поискване и досега не съм заместила хранене. Надявам се да издържим така до годинка, защото това е препоръката и на моята педиатърка.
С каква храна си решила да започнеш захранването?

# 163
  • София, България
За момента мисля да започна с картоф, тиква, морков. За каша не мисля скоро да е, защото вървим доста едрички Simple Smile
Дилемата сега също е с пюрета (готови на хип или домашни) или по метода BLW Simple Smile

# 164
Здравейте,

Между 4-ти и 6-ти месец трябва да започне въвеждането на новите храни при здравото кърмаче, но млечните хранения трябва да се запазят. След 6-тия месец, кърмата е важна, но организма започва да се нуждае от плодове, зеленчуци, зърнени храни и месо. Въпреки плавното им увеличаване като количество в рамките на едно хранене, то трябва да бъде млечно или месно, тъй като в млякото и месото се съдържат белтъчини, които имат градивна функция в организма. До към 10-ия месец/ 1 годишна възраст основните хранения трябва да бъдат млечни, освен в случаите когато се комбинират с месо.

Общи условия

Активация на акаунт