Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 445
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 720
Може би една част от взелите кредит имат не само лихва, а и задължителни застраховки живот и имот. Като се намали периода, се намаляват/съкращават и тези разходи. При нас тази такса е около 320 лв/годишно, независимо от остатъка кредит(което е тъпичко).

# 3 721
При предсрочно погасяване трябва да искате и преоценка на застраховката живот, защото покритието намалява.
Не веднъж съм писала, че в РАйфайзен ми върнаха около 50 % от застрахователната премия при предсрочно погасяване на 25% от изтеглената сума на втората година. Важно е да отбележа, че запазихме вноската и намалихме срока с 3 години
Дори и да не сте платили премията накуп, а да се плаща помесечно, то пак трябва да се преизчислява, защото тя е % от главницата.

# 3 722
Още преди подписване бяхме наясно, че нямаме избор: няма намаляване на месечна/годишна вноска с оглед остатък от сума. Застаховката живот не е процент, поне при Уникредит. Може да ти остават 5000 лв, пак ще плащаш толкова - около 240 лв./година. Затова писах, че е тъпичко. Но това ние го знаехме.

# 3 723
Магнифик, застраховката живот ако е върху твърда сума няма промяна, но ако застрахователното покритие е до размера на главницата при настъпване на събитието, то УникрАдит си ви лъжат. Не че Райфайзен бяха  много щастливи, но нямат избор
Ако е до размера на главницата, то вие плащате вноска разделена на срока на кредита, която е върху първоначалния погадителен план. Ако се смени погасителния план, поради намаляване на главницата, следва да се преизчисли и размера на застраховката

# 3 724
Абе ние сме се примирили, че все за нещо ще лъжат или няма да са супер прозрачни. Надеждата ни е предсрочни погасяване и затова много не го мислим това.
Като цяло е странно това - хем е по остатъка сума, хем е фиксирано.

В договора е оформено така: Застрахователната премия се изчислява като % от първоначалната сума на кредита.

НО реално покрива остатъка..

# 3 725
Здравейте.Какво мислите,заслужава ли внимание,промоционалната оферта на Сосиате -2.99% лихва,ГПР-3,74%?

# 3 726
Ами заслужава си Simple Smile Едва ли ще доживеем лихва 1%
Сосиете имат хубави продукти и условия, но искат доказуем доход.

# 3 727
  • София
Супер ми се струва на мен лихвата. Аз съм много доволна от Сосиете до момента. Моята е 3.49. Намалиха ми я от 4.8 преди 2 месеца.

# 3 728
Супер ми се струва на мен лихвата. Аз съм много доволна от Сосиете до момента. Моята е 3.49. Намалиха ми я от 4.8 преди 2 месеца.
От колко време ви е кредита?

# 3 729
  • София
От малко под 2 години.

# 3 730
Ами заслужава си Simple Smile Едва ли ще доживеем лихва 1%
Сосиете имат хубави продукти и условия, но искат доказуем доход.
Дохода е доказуем Simple Smile и осигурителният доход е висок.Не зная,доколко е вярна информацията(мисля,че тук във форума я прочетох,а може да се лъжа),че от 2018( юни) БНБ спира,използването на индекса  СОФИБОР.Това малко ме притеснява и се чудя,как ще бъдат урегурилирани нещата и как ще повлияе на лихвата:thinking:?Въпреки,че и сега има банки,които не го използват.Оффф,направо луднах да чета:sweat_smile:

# 3 731
Не знам забелязаха ли, че кредитът може да е 180 месеца максимално.
Иначе и ние бяхме доволни от Сосиете до момента, в който погасяваме предсрочно заема. Въртене до последно, 10 дни не погасяват, защото, цитирам - бекофисът не разбрал какво се иска. Като молбата за погасяване е техен формуляр. Взеха ни 500 лв. отгоре и не могат да кажат защо. Много некоректни излязоха.

# 3 732
От малко под 2 години.
Би ли описала как се случи. А доходите ви големи ли са?

# 3 733

Не знам дали са го забелязали,но и аз не го написах(моя грешка)-15 години максимален срок,за кредити над 100 000 лв

# 3 734

Не знам дали са го забелязали,но и аз не го написах(моя грешка)-15 години максимален срок,за кредити над 100 000 лв
Извинявам се, но пиша през таблет. Имах предвид "забелязахте".
Изглежда изгодно, но е като кредит Експресо - ниска лихва, но за голяма сума и кратък период. Много по-изгодна е офертата на Алианц - 3,3 %, но поемат застраховките и крайната сума на вноската излиза по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт