Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 356
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 780
Благодаря, ще предам

# 3 781
Здравейте,
Може въпросът ми да ви се стори малко нелеп, или не за тук, но за съжаление не открих във форума отговор на въпроса ми...

С мъжът ми по-рано тази година решихме да си вземем апартамент диркетно от инвеститор.
До момента сме дали стоп капаро и към средата на следващата година ще дойде време да изтеглим ипотечен кредит.
Та, може ли малко разяснения как стои въпросът, ако в този период забременея (или съм бременна в 2-3-4 месец)?
Нали по принцип ни гледат дохода като общ...
Ще ни отпуснат ли ипотечен кредит?
Имаме сключен граждански брак.

Благодаря предварително Simple Smile

# 3 782
Няма проблем, ако доходът на съпругът е достатъчно висок. Но за какво ще казваш, че си бремена и до усложняваш нещата? То до 4-5тия месец може да се прикрие коремчето, а никой няма да те пита за това.

# 3 783
Ако доходът на съпруга е достатъчен, ще ви отпуснат.
Ние изтеглихме по време на втората ми година майчинство.

# 3 784
Ами няма да казвам, но по думи на моя позната, тъй като сумата, която ще теглим е доста голяма, правели изследвания на двама ни и т.н. иии то се разбира ......
Отделно за големи суми ходиш на комисия за удобрение ит.н.
Ако може някакво разяснение..
Не искам да ходя по банките да разпитвам, затова се обръщам към вас Simple Smile
Доходът ни е около 4000лв/месечно .
В случая нали няма значение кой тегли ипотеката - ще ни разглеждат общия доход.
Искаме да започнем да правим опити за бебче и е възможно тогава да съм в някой ранен месец (живот и здраве Simple Smile ) та ме притеснява да не да изгорим и да ни откажат .

# 3 785
  • София
Медицински прегледи евентуално за застраховката Живот на титуляра, но не навсякъде искат. За кредитите на Сосиете има, информацията е от преди 2-3 седмици.

# 3 786
То хубаво медицински преглед, но едва ли правят тест за бременност.

# 3 787
Какъв е проблема, че ще сте бременна? Нали когато жената е по майчинство продължава да получава майчинството си, което при мен беше съвсем малко повече от заплатата ми.

# 3 788
Проблемът е, че високото майчинство е гарантирано само през първата година.

# 3 789
Ами няма да казвам, но по думи на моя позната, тъй като сумата, която ще теглим е доста голяма, правели изследвания на двама ни и т.н. иии то се разбира ......
Отделно за големи суми ходиш на комисия за удобрение ит.н.
Ако може някакво разяснение..
Не искам да ходя по банките да разпитвам, затова се обръщам към вас Simple Smile
Доходът ни е около 4000лв/месечно .
В случая нали няма значение кой тегли ипотеката - ще ни разглеждат общия доход.
Искаме да започнем да правим опити за бебче и е възможно тогава да съм в някой ранен месец (живот и здраве Simple Smile ) та ме притеснява да не да изгорим и да ни откажат .
Има титуляр и съкредитоискател. По принцип този с по- високите доходи е по-добре да е титуляр. И на двамата ни искаха всички документи, просто в техните папки единият е титуляр. Има и банки, в които не правят прегледи, защото застраховката е по желание. И пак не мисля, че бременността може да е проблем.

# 3 790
Медицински прегледи евентуално за застраховката Живот на титуляра, но не навсякъде искат. За кредитите на Сосиете има, информацията е от преди 2-3 седмици.
Моята е от лятото - искат, ако кредитът е над определена сума.

# 3 791
И нашият е в Сосиете, но не са ни правили преглед, само попълвахме декларации за разни болести. Над каква сума искат?

# 3 792
  • София
И нашият е в Сосиете, но не са ни правили преглед, само попълвахме декларации за разни болести. Над каква сума искат?
Не зная над каква сума са прегледите, кредитът, за който ми е информацията, е за около 200 000 евро.

# 3 793
Май 150 000 лв. беше, но не помня точно. На растяха да ни се засекат 2 ИК за 120 000 общо и ми казаха, че само с декларация ще минем.

# 3 794
Не зная над каква сума са прегледите, кредитът, за който ми е информацията, е за около 200 000 евро.
Над 150000 лв кредит -медицински преглед.До тази сума,се попълва декларация в Сосиете  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт