Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 187
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 1 890
При мен дилемата е Алфа банк или Алианц те ми предложиха най-добри оферти. Коя банка да избера?

# 1 891
  • Пловдив
rali6996, лихвата след промоционалният период фиксирана ли е до края?

От ЦКБ имаш ли впечатления или тя не ти е опция за ипотека?

# 1 892
rali6996, лихвата след промоционалният период фиксирана ли е до края?

От ЦКБ имаш ли впечатления или тя не ти е опция за ипотека?

Не е фиксирана, но аз възнамерявам до 3-та година да го изплатя.
За ЦКБ съм резервирана.

# 1 893
andrey85, аз бих предпочела Алианц. С какъв лихвен процент са офертите им, защото аз нямах време да ходя до офисите им.

# 1 894
Лихвата в Алианц е 5,60% хубавото при тях е, че застраховките са за тяхна сметка

# 1 895
Здравейте,

бих искала да Ви попитам, ако някой е информиран и може да помогне:
Какво означава "Комисиона за ангажимент - 0.5% на годишна база от размера на неусвоената част от кредита до пълното му усвояване, минимум 10 лв."

Това е една от клаузите на Пощенска банка. А също в оферираното предложение не е посочен размера на застраховката Имот. Моля, ако някой е теглил кредит от Пощенска да сподели долу горе спрямо обезпечението и застрахователя - колко е излязла стойността на застраховката Имот?

# 1 896
  • Пловдив
radostina, не съм напълно сигурна, но предполагам, че тази комисионна е именно за ангажимента на банката да ти осигури средствата, които по една или друга причина ти не усвояваш за определен период от време.

аз пък получих предложение и от Д банк /не изискват застраховки/, съвсем близко до това от Алианц/застраховките са за тяхна сметка/ и ще трябва да проуча другите подробности...
някой ако има информация или опит с Д банк ще се радвам да го сподели  Hug

# 1 897
radostina, не съм напълно сигурна, но предполагам, че тази комисионна е именно за ангажимента на банката да ти осигури средствата, които по една или друга причина ти не усвояваш за определен период от време.

Да, комисионата ангажимент я има навсякъде и се начислява само, ако не усвоите кредита или част от него.

# 1 898
Здравейте! Някой може ли да ми каже информация за ОББ и СИБАНК, за теглене на ипотечен кредит?И какво мислите за тия две банки?На времето казват че тези банки са били едни от най скъпите, и сега ли е така?Моля който има информация да ми пише ,благодаря , така като искам да тегля ипотечен кредит от една от двете банки.

# 1 899
Мога да напиша за ОББ,но какво по точно те интересува.

# 1 900
Здравейте, има ли такива от вас, които са взели кредит от Алианц или от Societe Generale Експресбанк.  Доволни ли сте? По принцип какви са лихвите по ипотечни кредити в момента, ако примем, че сте "идеалните" клиенти за отпускане на кредит. За какво да се боря?

# 1 901
Сосиете женерал от 8 години - доволни сме. Имаше един период, в който другите банки навдигаха лихвите /на някои вноската се вдигна драстично/, но нашата не мръдна. Като цяло, кредита ни е теглен в разгара на балона, но лихвата ни е прилична, сега не знам как са.

# 1 902
  • София
Здравейте, реших да пиша тук, макар че моят кредит е факт от 2 години. Казусът ми е следният - искам да опитам да предоговоря кредита и да поискам отпадане на годишната такса за управление на кредита, която е доста сериозна сума. Интересувам се дали някой от вас е успял с такова начинание, както и ако имате някакви съвети.

# 1 903
  • Пловдив
Таксите за управление са отпаднали (от миналата година с закон). За тези като мен които са заварено положение все още се събират. Необходимо е да се подаде молба, с която тази такса да отпадне.

В началото на месеца си предоговорихме кредита - превалутирахме (в лева) и намалихме лихвата.
Попаднахме на изключителен консултант.

# 1 904
  • Пловдив
Към коя дата са отпаднали таксите?Т.е. кога е прието и влиза в сила Rolling Eyes Вие към коя банка сте?

Общи условия

Активация на акаунт