Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 868
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 405
Цитат
След това трябва да си извадя удостоверение за дълг от ДСК

Този скромен документ (издаването му струва 90 лв. Аз го отказах, а като доказателство
за погасен кредит към ДСК представих копие на платежно нареждане за сумата от ХХХ лв., където като основание бях писала "Пълно погасяване на ипотечен кредит". ЦКБ ми го признаха.

Да, толкова ми казаха. Благодаря за опцията.  bouquet
Не съм много наясно, но удостверението за дълг не представлява ли информация за размера на дълга, колко точно ми остава от главницата по кредита и какви лихви към датата на издаване на документа се дължът с подпис и печат. Поне така разбрах от агентката ми. А това платежно нареждане не е ли ако аз лично, а не банката преведа парите по сметката на кредита в ДСК за докажа пред ЦКБ, че е извършена транзакцията. Ще проуча въпроса.

Днес си изкарах въпросното удостоверение - в ДСК го наименуват "Банкова референция". Услугата излиза 90 лв., иначе има и за лично ползване - 10 лв., но то няма да ви свърши работа за пред банка. В този документ е описан размера на кредита към настоящата дата, както и с колко нараства лихвата за всеки следващ ден. Има и банковата сметка, по която да се преведат средствата. Документа е с подпис и печат от мениджъра на клона.
След като мина през нотариуса и ЦКБ преведе сумата по кредита, трябва отново да отида в ДСК и да платя такса от 20-на лева за удостоверение за липса на кредитни задължения по ипотечният кредит.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 21:24 от Brother

# 3 406
Получих оферта, моля за мнение!
Както бях писала преди, ще ипотекирам жилище, за да изкупя другите 50%. Аз съм собственик само на 50%. Ще изплащам кредита сама и ми е леко филмирано, искам вече да се спра на оферта.

Тази, която сега получих е: 3,4 %, ГПР 3,71%, активна застраховка живот, по 140 лв годишно. *Изисква се имуществена застрахова. Разходът за имуществена застраховка е индикативен и не е включен в калкулациите по кредита и в ГПР. Срока е 15 години, формира се на Софибор.

# 3 407
Получих оферта, моля за мнение!
Както бях писала преди, ще ипотекирам жилище, за да изкупя другите 50%. Аз съм собственик само на 50%. Ще изплащам кредита сама и ми е леко филмирано, искам вече да се спра на оферта.

Тази, която сега получих е: 3,4 %, ГПР 3,71%, активна застраховка живот, по 140 лв годишно. *Изисква се имуществена застрахова. Разходът за имуществена застраховка е индикативен и не е включен в калкулациите по кредита и в ГПР. Срока е 15 години, формира се на Софибор.

Офертата звучи добре, коя е банката, като, че ли до тук е една от най-добрите оферти. Но освен лихвата и банката е важна.

# 3 408
Пощенска банка.

# 3 409

Хм, аз лично от там не бих теглила, но това е лично мнение по-скоро заради старата слава, сега са гръцка банка. Нека се включат хора с опит  с тази банка или с наблюдения от познати.

# 3 410
Вече съм доста объркана, наистина. Другата добра оферта ми е от Алианц, ама на 3,8 % лихва, 3, 99% ГПР и застраховки за тяхна сметка.

# 3 411
Вече съм доста объркана, наистина. Другата добра оферта ми е от Алианц, ама на 3,8 % лихва, 3, 99% ГПР и застраховки за тяхна сметка.

За Алианц нямам лично мнение, но една моя приятелка си изтегли от тях кредита, а тя е доста разумен човек и мисля, че за да вземе това решение добре го е премислила. Т.е. доверявам се на нея и мисля, че не случайно ги е избрала. Аз не съм искала оферти от тях тъй като на мен ми трябваше по-голямо финансиране, а те работят с премерен риск и нямаше да ми отпуснат сумата. Това със застраховката за тяхна сметка е добър вариант. Мисля, че Алианц са добър избор. Peace

# 3 412
  • Пловдив
Алианц пред Пощенска  Peace

# 3 413
Аз съм с ипотека в Пощеснка, ама не по мое желание, преди ми беше в Алфа и за това. За Пощенска мога да изкажа само негативи  #2gunfire  Сега я рефинансираме от Токуда ама ще тегля и още.

# 3 414
И сега ако всички споделите негативите си към Пощенска ще съм благодарна!
И аз им ставам клиент, но не защото са привлекли с някаква впечатляваща оферта, а просто така се получи - трябваше ми максимално бързо втори ипотечен кредит, който пък предвиждам на малко по-късен етап да погася предстрочно.

# 3 415
Здравейте! Някой може ли да ми отговори на няколко въпроса?
1) Колко време след предварителното одобряване, то е валидно?
2) Ако през това време, кредитоискателя смени работата и е в изпитателен срок, това проблем ли ще е за окончателното одобряване?
3) когато си в неплатен отпуск в редовната ти фирма, а в същото време ти внасят осигуровки от друга фирма, ще има ли проблем, първата фирма да издаде бележка за доход и постоянна месторабота?

# 3 416
Писах на Алианц, че съм получила конкурентна оферта със следните параметри, като цитирах условията на Пощенска банка. И казах, че бих искала да запазья дългогодшното си добро сътрудничество с тях, ако сметнат, че могат да ми направят условията адекватни на тези в Пощенска, направо тегля от Алианц. Но не знам дали са склонни на подобни договорки, все пак опитвам.

# 3 417
Здравейте! Някой може ли да ми отговори на няколко въпроса?
1) Колко време след предварителното одобряване, то е валидно?
2) Ако през това време, кредитоискателя смени работата и е в изпитателен срок, това проблем ли ще е за окончателното одобряване?
3) когато си в неплатен отпуск в редовната ти фирма, а в същото време ти внасят осигуровки от друга фирма, ще има ли проблем, първата фирма да издаде бележка за доход и постоянна месторабота?
2) Мисля, че не е добра идея да си смените работа сега.
3) Като си в неплатен отпуск как така имаш доходи??? Не мисля, че ги интересува кой ти плаща застраховките, стига да са платени.

# 3 418
Здравейте,
ще ви следя с интерес.
Миналата година попаднах на информация че някои банки отпускат по-голям процент при покупка на жилище за млади семейства до 35 г. В ДСК малко странно ме погледнаха като ги питах. Има ли такова нещо ?
И другото което ме интересува е коя банка би отпуснала най-висок процент за панелен блок ?

# 3 419
НАП връща част от лихвата на млади семейства при подаване на данъчна декларация. Данъчно облекчение един вид. Да не си чула това? За това- няма значение банката.

Общи условия

Активация на акаунт