Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 801
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 465
Хайде честито Smiley

# 3 466
Здравейте!
Току-що се връщам от банка ДСК и бързам да споделя какво "предложение" за лихва по ипотечен кредит ни направиха -3,8%  Mr. Green  И това било супер изгодно предложение според тях, само за клиенти на частно банкиране. Имаме и друг ипотечен кредит от 7-8 години при тях с лихва 4,7% и като попитах да го рефинансираме него с тази лихва , ми отговориха , че нямало смисъл,защото сме щели да бъдем даже на минус.... Нямам думи... И ни убеждават ,че това е най-изгодно и че никоя банка не давала по-малка лихва. Да съм им покажела черно на бяло къде дават по-малка лихва...За 150000лв месечна вноска близо 900 лв за 20 год.- това е предложението им. Чудя се дали да не пообиколя банките и да искам разпечатка с лихвата ,която предлагат, която съм сигурна,че ще е по-ниска и да им я покажа, да видя какво ще направят. Лошото е, че нямаме избор за друга банка,защото имаме кредит в ДСК и заплатите ни са през тях.
Вашето мнение?

# 3 467
  • София
В Булбанк отпускат кредит без превод на заплата. Изисква се директен дебит към тяхна сметка. Предполагам и други банки го правят.

# 3 468
На мен Прокредит ми разпечатаха без проблем план с 3,5 % лихва, който да покажа на моята банка, пробвай при тях Simple Smile

# 3 469
  • Пловдив
На мен Прокредит ми разпечатаха без проблем план с 3,5 % лихва, който да покажа на моята банка, пробвай при тях Simple Smile
хм...това е идея  Grinning
Иначе и на нас ни предлагат толкова в ДСК и това чрез преференции на фирмата в която работи ММ,била голям платец.Ама пак ми харесва щото сега в Унито сме на 5,2.

# 3 470
  • Sofia
В Булбанк отпускат кредит без превод на заплата. Изисква се директен дебит към тяхна сметка. Предполагам и други банки го правят.
Без превод на заплата лихвата не е ли по-висока, отколкото със?

Maq-mi, можеш да рефинансираш сегашния кредит другаде, където да изтеглите и втория. Или единия да си премести заплатата в другата банка.
Или изобщо да си преместите заплатите, а всеки месец да превеждате пари по сметката - няма да ви направят проблем, щом редовно се захранва и има налични пари за кредита.

# 3 471
Здравейте!
Току-що се връщам от банка ДСК и бързам да споделя какво "предложение" за лихва по ипотечен кредит ни направиха -3,8%  Mr. Green  И това било супер изгодно предложение според тях, само за клиенти на частно банкиране...

Това лихва за отпускане на нов ипотечен кредит ли е? Rolling Eyes

# 3 472
Здравейте!
Току-що се връщам от банка ДСК и бързам да споделя какво "предложение" за лихва по ипотечен кредит ни направиха -3,8%  Mr. Green  И това било супер изгодно предложение според тях, само за клиенти на частно банкиране...

Това лихва за отпускане на нов ипотечен кредит ли е? Rolling Eyes

Да, за нов кредит. Както казах имаме и друг ипотечен пак в ДСК и бях чела някъде ( в тази тема или в друга, не си спомням ), че в такъв случай предлагат преференциална лихва 3,1%. Но не било така.

# 3 473
Цитат
Здравейте!
Току-що се връщам от банка ДСК и бързам да споделя какво "предложение" за лихва по ипотечен кредит ни направиха -3,8%  Mr. Green  И това било супер изгодно предложение според тях, само за клиенти на частно банкиране. Имаме и друг ипотечен кредит от 7-8 години при тях с лихва 4,7% и като попитах да го рефинансираме него с тази лихва , ми отговориха , че нямало смисъл,защото сме щели да бъдем даже на минус.... Нямам думи... И ни убеждават ,че това е най-изгодно и че никоя банка не давала по-малка лихва. Да съм им покажела черно на бяло къде дават по-малка лихва...За 150000лв месечна вноска близо 900 лв за 20 год.- това е предложението им. Чудя се дали да не пообиколя банките и да искам разпечатка с лихвата ,която предлагат, която съм сигурна,че ще е по-ниска и да им я покажа, да видя какво ще направят. Лошото е, че нямаме избор за друга банка,защото имаме кредит в ДСК и заплатите ни са през тях.
Вашето мнение?

Вие искате втори ипотечен кредит да теглите, така ли?
Има смисъл да се разходите до други банки, има вероятност ЦКБ с удоволствие да ви откраднат като клиенти - да рефинансирате кредита за 4,7 процента, ако отговаряте на условията - да ви дадат и втори или да обедините... но такова нещо като закотвяне за една банка - няма.  Нито е невъзможно да рефинансирате (разходите ви да са макс 1000 лв. и обикновено има смисъл, разликат ав лихвите ги покриват), заплатите вие си избирате къде да бъдат превеждани. Има вариант ДСК така или иначе да са ви прежалили като клиенти и да ви мотат още 2 месеца  - да иста оферти от други банки, после да чакате сума ти време за отговор, който най-вероятрно няма да ви устройва. На мен при оферти 3.5 и 3.7 % от други банки, след повече от 2 месеца чакане благоволиха да ми кажат, че са склонни да ми намалят лихвата от 5,7 на 5,2 % (дано не бъркам, но минимална беше разликата). Трябва съвсем да няма финансова култура някой, за да приеме оферта с разлика от 1.5 %.

# 3 474
Разбира се, че има смисъл. Обиколете банките вземете погасителни планове и вървете да предоговярате с ДСК стария заем. Най-вероятно няма да ви смъкнат % до най-ниската оферта, но може да ви дадат % който ви устройва. Аз отидох с оферта на ЦКБ плаващ 3.4% и след две три седмици ми се обадиха, че не могат да ми смъкнат, а при тях бях на плаващ 4.5%. По-назад в темата съм описал рефинасрането си и преместването в ЦКБ. Има разходи и време, но определено си заслужава, може да си свалите месечната вноска или пък да свалите години от ИК.
Заплатите се прехвърлят лесно, това не трябва да ви спира.
Ако имате добри доходи и чисто ЦКР всяка банка ще ви лапне, особенно ако искате нов ИК и рефинасирате стар от друга банка.

# 3 475
Добро утро Simple Smile
 Събуди ме приятно обаждане от банка ДСК с предложение за  лихва 3,5% за нов ипотечен и предоговаряне на стария  Laughing
Много пък бързо клекнаха  Laughing
А аз още не съм обиколила банките за предложения. Ще пробвам в ЦКБ и Уникредит, ако ми дадат 3,3%, да видим от ДСК какво ще кажат. Интересното е, че преди по-малко от 24 часа ме убеждаваха, че това е уникално предложение за лихвен процент и че въобще не е изгодно за нас да предоговаряма стария кредит, защото таксите били много големи и нямало да е в наша полза, и какво стана-рано-рано запяха друга песен. Пробват и който се върже.
Пожелавам на всички ни успешен ден  Hug

# 3 476
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
 Събуди ме приятно обаждане от банка ДСК с предложение за  лихва 3,5% за нов ипотечен и предоговаряне на стария  Laughing
Много пък бързо клекнаха  Laughing
А аз още не съм обиколила банките за предложения. Ще пробвам в ЦКБ и Уникредит, ако ми дадат 3,3%, да видим от ДСК какво ще кажат. Интересното е, че преди по-малко от 24 часа ме убеждаваха, че това е уникално предложение за лихвен процент и че въобще не е изгодно за нас да предоговаряма стария кредит, защото таксите били много големи и нямало да е в наша полза, и какво стана-рано-рано запяха друга песен. Пробват и който се върже.
Пожелавам на всички ни успешен ден  Hug

много смело  Wink Дано!

# 3 477
  • София
Без превод на заплата лихвата не е ли по-висока, отколкото със?

Лихвата е същата.

# 3 478
До тук добре. Уникредит дават 3,3% и за двата кредита, но смятам да пробвам и в ЦКБ.

# 3 479
  • Пловдив
До тук добре. Уникредит дават 3,3% и за двата кредита, но смятам да пробвам и в ЦКБ.
Брееей...мн са паднали Rolling Eyes
какво им показа?оферта от др.банка ли?нали за рефинансиране говориш?

Общи условия

Активация на акаунт