Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 470
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 690
Моето мнение за ПИБ е различно и то от гледна точка на човек който преди 2 месеца изтегли ипотечен от тях. Бързината им зависи от кредитния консултант, нашият след предаване на всички документи беше одобрен за 2 дни. Започнаха процедурите дори преди да сме занесли една част от документите, но пак казвам зависи от служителя.

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 10:51 от LofYou

# 3 691
Здравейте на всички

аз завърших теглене и усвояване на кредит към Експресбанк всичко е точно...
За хора които са в София мога да препоръчам Кредит Център, перфектно безплатно свършена работа.
Излушват те както искаш като кредит, съветват те след 2-3 дена си получаваш перфектна бланка с банките от които сте се разбрали да ви вземат оферти за пари  които искате, сравняваш и всичко е супер.
Аз взех креадит при лихва 3.35 в лева, благодарение на фирмата.
В банката от която  взех пари отидох само да си подпиша договора, като разбира се имаше човек от Кредит Център с мен за да четен двамата договора за кредит....
Фирмата си води коренспондентция с банката, на мен по имейл само ми пишат какви документи да им снимам и да им ги пратя.
Мога да дам, информация за служител от който съм супер доволен, коректен, който иска да ми пише....

# 3 692
Моето мнение за ПИБ е различно и то от гледна точка на човек който преди 2 месеца изтегли ипотечен от тях. Бързината им зависи от кредитния консултант, нашият след предаване на всички документи беше одобрен за 2 дни. Започнаха процедурите дори преди да сме занесли една част от документите, но пак казвам зависи от служителя.

Каква лихва ви дадоха ?
Сега ще кандидатстваме за предварително одобрение и условията им много ми харесаха. 3.6 % лихва и застрахователна такса от 150-160 лева на година. Само трябва да си отворим сметка при тях.

# 3 693
Понеже и ние обикаляме банките тези дни, ще ви дам съвет, борете се за процент 3,1-3,2, напълно възможен е, стига да отговаряте на изискванията им. В повечете случаи, банките в които са работодаделите Ви, могат да ви предложат такъв процент.

# 3 694

Определено зависи!
Иначе не ми допада, че ти искат кредитна карта за целия период

# 3 695
Понеже и ние обикаляме банките тези дни, ще ви дам съвет, борете се за процент 3,1-3,2, напълно възможен е, стига да отговаряте на изискванията им. В повечете случаи, банките в които са работодаделите Ви, могат да ви предложат такъв процент.

И на над ни дадоха 3.2-3.3 %, но трябва да се гледа годишен процент на управление, който със застраховки става поне един процент отгоре....

# 3 696

И на над ни дадоха 3.2-3.3 %, но трябва да се гледа годишен процент на управление, който със застраховки става поне един процент отгоре....

Ако не се бъркам на ПИБ добавката държавата не може да я контролира, те заедно с ЦКБ,СИбанк са  на БРЛПик, което до колко съм запознат се опраделя от самата банка.

# 3 697

Ако не се бъркам на ПИБ добавката държавата не може да я контролира, те заедно с ЦКБ,СИбанк са  на БРЛПик, което до колко съм запознат се опраделя от самата банка.

Да, така е!

# 3 698

Да, така е!

Заслужавали си заем, на който надбавката я определя самата банка?
Сега дават ниски лихви, но дали темпа на разтеж  на тази  надбавка  няма да е по  бърз от другите индекси, и пак казвам държавата  няма думата при тази надбавка.

# 3 699
Ами и да я "дава" държавата или Европата - файда. Според мен са си една мафия, но нямаш избор.
Всички са една набутвация. Шансът е предсрочно погасяване Simple Smile

# 3 700
  • София
От години не съм в банковата сфера, може и да не са ми актуални размислите, но какъвто и да е начинът за определяне на лихвата, тя няма как да е извън пазарната логика. Ако всички дават 3,2-3,5, при минимални разходи за рефинансиране (преди да напусна банката, в която работих дори покриваше нотариалните такси, само и само да дръпне кредита), едва ли някой здраво мислещ банкер би си позволил да разкара зорлем кредитите в банката си.

# 3 701
Здравейте, някой наясно ли е с процедурата за предсрочно погасяване на главница по кредит в ЦКБ? Интересува ме има ли минимум? Мога ли да погася 2000 лв от ипотечен кредит 55000 лв?

# 3 702
  • София
Здравейте, някой наясно ли е с процедурата за предсрочно погасяване на главница по кредит в ЦКБ? Интересува ме има ли минимум? Мога ли да погася 2000 лв от ипотечен кредит 55000 лв?
Можеш, няма минимум за сумата.
Подаваш искане, в което отбелязващ какво да се намали - срока или вноската, преизчисляват го и подписваш нов погасителен план. Ако подадеш искане в друг офис, документите няма да са готови веднага, ще ги пратят или ще те извикат където е теглен кредита.

# 3 703
  • София
Можеш, няма минимум за сумата.
Подаваш искане, в което отбелязващ какво да се намали - срока или вноската, преизчисляват го и подписваш нов погасителен план. Ако подадеш искане в друг офис, документите няма да са готови веднага, ще ги пратят или ще те извикат където е теглен кредита.

Oт колко години го изплащате? Понеже сега за тези само 2000лв ще ви рестартират погасителния план и пак ще плащате 40% лихва да кажем от цялата вноска (а не 35%, което е по-малко като сума).
Та или внесете повече или ако сте решили сега - кандидатствайте и за по-нисък процент (ние този месец очакваме на 3.9% (от 4.4%) , за нецелеви кредит, да ни одобрят). За целеви - колко ли е  newsm78

# 3 704
  • София
Защо да се увеличи процентното съотношение лихва-главница след предсрочно погасяване?
Дори и 50 лева да се погасят, главницата се намалява и съответно лихвата става по-малко.
Стига договорът да го позволява при всеки удобен случай следва да погасявате предсрочно.

Общи условия

Активация на акаунт