Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 474
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 885
elijinka, мисля, че ЦКБ в момента нямат продукт с фиксирана лихва за определен период. Края на миналата година имаха с промоционален едногодишен лихвен процент, но има разлика между промоционален и фиксиран. Фиксираният е за предпочитане.
Действително ЦКБ не държат на застраховка "Живот", а имуществената застраховка е за тяхна сметка.
Единствените такси при тях са по-горе посочените - 120 лева за оценка на имота и 60 лева за правно становище.
Другото нещо, което лично мен много ме блазни е, че поемат разхода /нотариалните такси/ по учредяване на новата ипотека, но не знам дали го правят за всички клиенти. На мен ми предлагат лихва в размер на 2,9%.

# 3 886
  • София
... тъй като в момента сме на 3,9 като надбавката на Булбанк е фиксирана и вноска досега не се е променяла.
Надбавката е само част от лихвата. Обикновено лихвеният процент се формира от основа (примерно 3-месечен Софибор, която е пазарна и се променя. Може да се мени ежедневно по договор или всеки месец или веднъж на тримесечие примерно - трябва да си видите договора) и надбавка/премия - да речем 3.5%. Това, че надбавката е фиксирана, не означава, че общият лихвен процент, който се плаща по кредита е фиксиран, а само, че плащате винаги една и съща надбавка над даден пазарно определен лихвен процент - като Софибора за лева.

# 3 887
Здравейте,от доста време ви чета,защото имам желание да изтегля кредит за жилище.След дълго обмисляне реших да кандидатствам първо за потребителски от 40000.Тази сума ме устройва .Ако не стане ,тогава искам не искам ще пробвам за ипотечен,обаче с всички тия таксички и излишни разходи.....Днес бях в банката ,която обслужва фирмата в която работя и много ме обнадеждиха.Попълних документите и сега чакам....и стискам палци.Много приятно бях изненадана ,че не искаха нито съдлъжник,нито поръчител,само срещу лична карта.Чак ми е съмнително.Случвало ли се е на друг подобно нещо?

# 3 888
Ако имате добър доход и заплатата ви минава през банката, няма нищо съмнително, един вид, фирмата, в която работите, ви се явява поръчител. Ние всичко сме постигнали само с потребителски кредити.

# 3 889
Няма нищо съмнително. При добър осигурителен доход, никой вече не иска поръчител.

# 3 890
Дохода ми е средна работа-1200 бруто, просто фирмата е голяма и от най-големите клиенти на същата банка.Благодаря за мненията.Дано стане!А банката ,ако някой се интересува е Райфайзен и има промоция в момента.

# 3 891
Каква е промоцията?

# 3 892
Фиксирана лихва за първата година 4,54% за срок от 7 год.След първата година 5,54%.За кредити над 7 год. 1% повече.Обадиха се току-що.ОДОБРЕНА СЪМ!!!!

# 3 893
Надявам се да става въпрос за потребителски кредит?

# 3 894
  • В полите на Витоша :)
За потребителски става въпрос, жената писа.

# 3 895
Не съм прочела, сори.

# 3 896
Дохода ми е средна работа-1200 бруто, просто фирмата е голяма и от най-големите клиенти на същата банка.Благодаря за мненията.Дано стане!А банката ,ако някой се интересува е Райфайзен и има промоция в момента.
Ние с ММ сме много доволни от тях, но и много си зависи на какъв кредитен консултант ще попаднете, нашата е перфектна!

# 3 897
  • Перник
Здравейте,от доста време ви чета,защото имам желание да изтегля кредит за жилище.След дълго обмисляне реших да кандидатствам първо за потребителски от 40000.Тази сума ме устройва .Ако не стане ,тогава искам не искам ще пробвам за ипотечен,обаче с всички тия таксички и излишни разходи.....Днес бях в банката ,която обслужва фирмата в която работя и много ме обнадеждиха.Попълних документите и сега чакам....и стискам палци.Много приятно бях изненадана ,че не искаха нито съдлъжник,нито поръчител,само срещу лична карта.Чак ми е съмнително.Случвало ли се е на друг подобно нещо?

Да, няма нищо съмнително. Аз имам даже 2 потребителски кредита (не че е за хвалба) Rolling Eyes 

# 3 898
[video]В Райфайзен съм от повече от 10 години - винаги са били бързи и коректни, всичко ми е било изключително прозрачно с тях и лесно. Утре ще ги посетя, за да ми изготвят индивидуална оферта. Надявам се приятно да ме изненадат.Клоня към ЦКБ понеже дадоха най- ниски вноски, никакви застраховки задължителни, никакви годишни такси по кредита....  А в Райфайзен, преди месец ходих да питам ей така набързо, и с половин уста ми казаха,че застраховка живот на кредитоискателя не е задължително ( което в случай, че те набутат с такава, е около 26 лв на месец към вноската) . Аз имам друга застраховка и въобще не желая да си натоварвам вноската и с такава.

# 3 899
Здравейте,
Има ли някой, който скоро да е предоговарял лихва на ипотечен кредит в ЦКБ? В момента погасявам частично част от кредита и подадох молба за предоговаряне на лихвата, която в момента е 3.7%. Въпросът ми е ако някой е предоговарял, до какъв процент е стигнал?

Общи условия

Активация на акаунт