Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 501 525
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 4 380
  • Сф
Аз бях в Пиреос и се махнах от там. Нямала съм кой знае какви драми, но ме ядосаха, че не искаха да ми свалят лихвата, бях на 4,9%, на нови клиенти предлагаха 4,00%, а на мен ми предложиха 4,2%, въпреки че им бях занесла контра оферта от друга банка на 3,5%. Бих им шута и не съжалявам.

# 4 381
  • Сф
Аз бях в Пиреос и се махнах от там. Нямала съм кой знае какви драми, но ме ядосаха, че не искаха да ми свалят лихвата, бях на 4,9%, на нови клиенти предлагаха 4,00%, а на мен ми предложиха 4,2%, въпреки че им бях занесла контра оферта от друга банка на 3,5%. Бих им шута и не съжалявам.

# 4 382
Пиреос я продават. Не бих отишла там.

# 4 383
  • Пловдив
Пиреос я продават. Не бих отишла там.
и нея ли?

# 4 384
Да, от миналата година. Те затова предлагат добри условия, за да привлекат повече клиенти. Аз също не бих отишла там. 

# 4 385
Пиреус за мен е най -.....  Банка!  В многоточието сложете най- нецензурната дума, за която се сещате.
От личен опит -
Оказа се, че те залагат длъжниците си по имена!!!!  А не по ЕГН, както е някак си най- естествено за български граждани.  Имах сметка при тях, която нямаше дълги  години движение. Тя си беше и с 0 Евро вътре.  Понеже един ден се наложи да ми преведат пари от чужбина, като знам, че имам еврова сметка, реших да отида на място в банката, да видя дали все още е активна сметката ( все пак от години е на нула и няма движение)  и О! Чудо!  Сметката ми запорирана - ЗАЩОТО СЪМ БИЛА ДЛЪЖНИК ПО НЕОБСЛУЖВАН КРЕДТИТ!  Докараха ме в прединфарктно състояние докато 40 минути се оправдавам, че аз при тях нямам кредит, никога не съм имала и никога не съм разписвала документи за кредит. Ставаше дума за кредит сключен в Стара Загора ( никога не бях стъпвала там) . Аз съм от Варна. Ама иди обяснявай!!!  Исках да видя договора, където лично съм се разписала. Исках всякакви подробности. Вече бях убедена, че става въпрос за кражба на личните ми данни.  И някой си е изтеглил кредит от мое име. Първоначално изглеждах странно на служителката, но след 40 мин тя отвори в компютъра си документите по кредита и я накарах да сравни подписа от моята лична карта, с този под договора. Ха!  Каза, че определено са различни!  После тя най- накрая забеляза, че имената по кредита съвпадат изцяло и трите, НО ЕГН - то е различно!  Ехее, разгеле!  Открихме великата подробност!  Обещаха ми на следващия ден да ми отблокират сметката и да си поправят грешката в системата. Поне си отидох спокойно. Сигурно щях да получа инфаркт ако не бях разбрала истината тогава и ме накарат да плащам чужд кредит.
Значи реалният длъжник си живее необеспокояван, повече от 2 години, а те запорират сметки на други клиенти....  Направо нямам думи.
Много тъпа банка и не бих стъпила там повече. 
За ипотечен - аз съм в ЦКБ и за мен това е най- добрия избор. Имала съм кредити в други банки, връщала съм ги и т.н. Не е да не съм виждала банки и условия. Но за момента ЦКБ са най- добри условия. 

# 4 386
Има ли банка, която в момента има оферта да поеме таксите по рефинансиране на ипотечен кредит? Търсих в моитепари, но не намерих.
Днес в ПИБ ми предложиха 3% фиксирана лихва за 1вата година по ипотечен. Утре ще отида до ЦКБ.

# 4 387
  • Пловдив
Една приятелка похвали много пощенска..не и повярвах,ама знам ли? Много гъвкави били.

# 4 388
Има ли банка, която в момента има оферта да поеме таксите по рефинансиране на ипотечен кредит? Търсих в моитепари, но не намерих.
Днес в ПИБ ми предложиха 3% фиксирана лихва за 1вата година по ипотечен. Утре ще отида до ЦКБ.
Май точно ЦКБ го правят.

# 4 389
Мисля, че всеки е имал някакъв лош опит с някоя банка. Не бих нарекла пощенска или ДСК например гъвкави.
Аз лично съм с ужасни впечатления от пощенска банка, но не знам това как би ти помогнало изобщо.

# 4 390
  • София
Токуда банк също поема таксите при рефинансиране.

# 4 391
БАКБ ми казваха миналата година, че поемат, сега не знам.

# 4 392
Днес в ПИБ ми предложиха 3% фиксирана лихва за 20 годишен период по ипотечен кредит.Вноската за целия период е една и накрая се уравнява ако има промяна.Но това е процент ако и на мен и на съпруга ми минават заплати през банката.А иначе само на единия е 3,1%.Плащане на една комунална услуга също да е през тях.Дали е добро предложение?

# 4 393
Ако има промяна на какво се уравнява?

# 4 394
Днес в ПИБ ми предложиха 3% фиксирана лихва за 20 годишен период по ипотечен кредит.Вноската за целия период е една и накрая се уравнява ако има промяна.Но това е процент ако и на мен и на съпруга ми минават заплати през банката.А иначе само на единия е 3,1%.Плащане на една комунална услуга също да е през тях.Дали е добро предложение?
Как така хем е фиксирана, хем накрая може да има промяна?

Общи условия

Активация на акаунт