Коледа 2011 - тема 3

• 111 575
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • На планетата Земя

bouquet Благодарение на информацията от вас, вчера се кордисах в Джъмбо и се сдобих със звездички (ще мога да направя първите си линцерки) и със силиконова писалка.

Имам проблем обаче на намиране на кардамон. Търсих във Фантастико, в ТМаркет, в Метро.
Вие откъде купувате? Или просто пропускате тази подправка при правенето на меденките?

# 451

bouquet Благодарение на информацията от вас, вчера се кордисах в Джъмбо и се сдобих със звездички (ще мога да направя първите си линцерки) и със силиконова писалка.

Имам проблем обаче на намиране на кардамон. Търсих във Фантастико, в ТМаркет, в Метро.
Вие откъде купувате? Или просто пропускате тази подправка при правенето на меденките?

Кардамом си купих в неделя, от фантастико, в стрелбище. Peace

# 452
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Освен от магазинчето на Иван Асен, в арабските магазини по Симеон и Ботев има страхотни подправки!  Peace

Защо продължавате да си купувате тази писалка?!  newsm78 Всички, които я имат вече се оплакаха че не става и я хвърлиха....

За линцерите пак да кажа - със дебела сламка, с халка, с капачка....... с всичко можете да им направите кръглите дупчици в средата  Naughty

Ама как напредва темата, ааа?!  Flutter Party

Пепеляшката, най-после нови и интересни солени предложения  Hug Верандата ти е страхотна  Blush Flutter

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 11:06 от Tatitt

# 453
  • София
Крдамом, карамфил и други подоби подправки, смлени продават в магазинчето на Три уши. В арабските също има невероятни подправки.

За халката потвърждавам и нея ползвах за кръгла дупчица на линцерите  Mr. Green

# 454
Здравейте момичета  Simple Smile, от днес и аз запрятам ръкави и започвам подготовката за Коледа. Решила съм първо да направя Английският коледен кейк на Джема и меденките на Джема.  За пръв път от 5-6 години ще празнувам Коледа и Нова година истински, до сега винаги съм била на работа и съм работила за празника на хората, но тази година ще се погрижа за празника на семейството си  newsm44, за това съм се надъхала много  Simple Smile. Вчера отидох да купя всичко необходимо и тази вечер ще направя плодовата смес за АКК. Не можах да намеря само портокалови корички, навсякъде имаше само лимонови, и за това след малко излизам за портокали за да си направя сама  Wink. Още се чудя в какво да го изпека  newsm78, дали в йенската тенджера или имам една обикновена която е височка, пък и диаметъра и отговаря, но се притеснявам да не и стане нещо във фурната, да не вземе да се обели? Това ще го решавам в движение. За украса за меденките мисля да правя глазура от пудра захар и белтък и да оцветявам с боичките на доктор Йоткер. Днес мисля да се сдобия и с формички за меденките. Това е за сега, утре ако ми се получи добре АКК ще го снимам да се похваля  Grinning. Благодаря за рецептите на първа страница, супер са  bouquet

# 455
  • Тракийка в Софийското равно поле....
toanto, аз редовно пека АКК в обикновена тенджера с метални дръжки и нищо не и става!  Peace

# 456
Откъде в Пловдив мога да купя формички на човечета ( джинджър бред) Thinking

# 457
  • На планетата Земя

Защо продължавате да си купувате тази писалка?!  newsm78 Всички, които я имат вече се оплакаха че не става и я хвърлиха....

Ами да, ето това съм пропуснала да го прочета в предишни постове, затова. Следя ви, доколкото остава време, но не винаги съм на актуалната страница.  Embarassed

Благодаря ви за подсказките за кардамона, търсенето продължава.

# 458
От мен един много вкусен сладкиш без печене Rocky road

Mileto Радвам се да те "видя"  Heart Eyes

# 459
toanto, аз редовно пека АКК в обикновена тенджера с метални дръжки и нищо не и става!  Peace
Значи и аз ще го изпека в тази тенджера, благодаря ти   bouquet

# 460
  • София
Петяя Pozdravleniq  Hug
Mnogo sru4na i 4avrusta , eeeeeh gledaj kolko i kakvi krasivi si gi naredila  Heart Eyes
Bravo, bravo...a 6te uspeete li da gi suhranite do Koleda  newsm78 Edva li  Laughing Laughing
  Maistor siii!!!  chef

sunnynevi , Благодаря.  Embarassed

Със сигурност ще останат до Коледа. Мъж ми ако хапне един от бонбоните и ще му държи до другата Коледа. Аз като знам за кога са няма да ги пипам, а и съм ги оставила на балкона и ги забравям.  hahaha

# 461
  • при принцесите
Ето какво творя сега.

Умбра, това са твоите меденки Heart Eyes И ще заминават за Швейцария newsm52. Майка ми да черпи колегите си там (работи и тук, и там) Simple Smile. Имам въпрос за тях - те също са трайни, нали, ще издържат ли до Коледа и след нея, ако ги направя нашите сега уикенда?

Аз от Джъмбо си купих много симпатични кутии, в които ще сложа сладките за подарък, квадратни, картонени, 3 една в друга, но много подходящи според мен като размер. За 4 лв тройката Peace
В Джъмбо продават и пулверизатори, някой по-напред спомена. Аз съм си купувала, едни пластмасови, всякакви варианти на празни шишенца за козметика Simple Smile

Замесила съм си тестото за ваниловите кравайчета. Следобед ще ги пека. Утре и линцерите.

И момичета, аз белтъците ще ги изпържа с бекон Mr. Green

# 462
didi_im, страхотно изглеждат, много хубаво си ги украсила  Hug Ще издържат, да, няма проблем - дръж ги на хладно, а украсата аз бих я направила като наближат празниците.
лулу, много обичам дюли, сладкишът ти ми напълни устата със слюнка  Mr. Green . А за тиквата - аз избрах несладък сорт и не сложих много мед, та даже можеше да понесе още, но на мен ми беше идеална - не обичам много сладко.

# 463
Здравейте и от мен! Снощи опекох автрийските орехови бисквитки - станаха много вкусни, макар че с тестото се работеше ужасно трудно- мъжа ми каза, че тези били най-вкусните сладки, които съм правила до сега. Е, едната кутия я изпуснах като ги прибирах и вътре всичко се натруши, но това беше за радост на домашните. Сега остана една средна кутия със сладки за Коледа( надявам се да останат до тогава  Mr. Green)
Сега ще пека линцеровите!
Ако някой иска да поръчва от Куки Буки мога да споделя,че им е много бърза доставката. Вчера си поръчах още айсинг и други неща за украса и днес ми ги доставиха. Wink
За кутиите- вчера в Айко имаше намаление 18% и си взех метални кутии за 10.60- много са хубави и доста по-големи от тези в Кауфланд и Бриколаж.

# 464
  • в колонките
          Мойте адмирации и най-сърдечни поздрави към pepelia6kata, Hug,за предоставените и чудесни рецепти и още по-хубав блог. Рецептата за пълнената пуйка е прекрасна,ще я направя за Коледа.Малко ще се затрудня с Пекинската патица /заради патицата,че малко трудно може би ще я намеря/,но при първото намиране ще я направя.
     Още веднъж благодаря.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт