Коледа 2011 - тема 3

• 112 089
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
nudel 33 , шам фастъка за гарниране на Schoko-Nuss-Kugeln , суров или печен е (у нас печения ми се струва ,че е соленичък )  Embarassed извинявай, но не можах да го измисля  ,то и в двата случая ще е вкусен ,но все пак..

# 541
  • В най - голямото село
Ето нещо, красиво на което попаднах:

http://www.ladyzone.bg/recepti/neshto-po-taka/story/1706924954-M … tm_campaign=08x12

# 542
Моят АКК вече се пече  Simple Smile, имам въпрос - да включа ли вентилатора на фурната, защото в момента се пече без вентилатор? Стискайте ми палци да се получи newsm17. Много красиви сладки сте направили момичета, браво, такава украса аз едва ли ще успея да направя, но дано поне да станат вкусни. След няколко дни и аз започвам меденките.

# 543
  • София
Да, пусни вентилатора. Peace

# 544
  • Балчик
Моят АКК вече се пече  Simple Smile, имам въпрос - да включа ли вентилатора на фурната, защото в момента се пече без вентилатор? Стискайте ми палци да се получи newsm17. Много красиви сладки сте направили момичета, браво, такава украса аз едва ли ще успея да направя, но дано поне да станат вкусни. След няколко дни и аз започвам меденките.
И аз с вентилатор пека.

Моят план за събота и неделя включва:

1. орехчета
2. рохлички
3. елхички и свещички от бисквити без печене
4. локумки
5. меденки орехчета с мармалад

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 16:11 от Джемма

# 545
  • Кукуландия
Да се отчета за Тройката лешник - изобщо не изглеждат както на рецептата, нито станаха толкова много. Спазих рецептата, но от 200гр. шоколад и 20гр. масло успях да забъркам само към 150гр. лешници като на места има и Четворка и Петорка лешник  hahaha Но много гъсто стана и не станаха така гладки, ами са на едни шипчета  Laughing За следващият път ще разредя още доста шоколада.

# 546
Малко коледно настроение и от мен. За пръв път се пробвам, затова и резултата не е перфектен.
Според мен е перфектен Grinning

# 547
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Малко коледно настроение и от мен. За пръв път се пробвам, затова и резултата не е перфектен.
Според мен е перфектен Grinning

И според мен  Peace

# 548
Благодаря ви, момичета!  Blush   bouquet

За сладките с прозорче - най-добре се получават с един цвят натрошени бонбони. Пробвах да смеся два цвята, резултата никак не ми хареса. Също така, колкото по-ситно са натрошени, толкова по-гладко стъкло се получава.  Peace

# 549
  • Австрия
BiankaD, Stefina, благодаря ви момичета за комплимента!    bouquet  bouquet  bouquet

hrisinda от моята рецепта излизат 125-130 броя.

tinki 15, благодаря ти за нагледния отговор относно мерилната чашка. Ще направя една доза, но малко по-нататък да не би да станат сухи до Коледа.

mi6i, канелените топчета издържат дълго. Моите ги направих преди 10 дни и ги съхранявам в метална кутия.

Норе, чудесно дърво от меденки!   chef  Браво!  smile3501

normas, при нас се продава натрошен суров шам фъстък и не е солен. Ако намериш неопечен може и сама да си го натрошиш. Ето как изглежда моят.

# 550
nudel 33 ,то и при нас може би продават натрошен ,но аз поне не съм виждала такъв  Rolling Eyes

Важното е ,че сега знам какъв да търся ,благодаря ти за отзивчивостта . Simple Smile

# 551
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Да отчета днешния ден - направих 2 щолена и в къщи ухае страхотно. Само дето при печенето се "разплуха" на страни и станаха доста по-тънки и широки отколкото очаквах. Май трябваше да ги сложа в продълговата кексова форма, за да не се разтичат. Приличат на арабски питки, домашните решиха, че щом не ми харесват на вид, това е повод да ги изядем преди Коледа.  Laughing

Тежко ми се видя месенето, доста трудно се работи с такова тесто, макар че имам опит с маслени теста. И с 3-те втасвания ми отне всичко към 6-7 часа, подобно е на правенето на козунак. Но резултата си заслужава.

# 552
нудл моля. Пожелавам ти успех!
Аз нес направих едни обикновени масленки само с брашно мас и бяло вино. Поръсих ги с подра захар и станаха много сладки и вкусни. Точно онзи аромат , който им придаваше баба ми yes Обаче трябва ад се внимава с количествата ,е са тежички Simple Smile

# 553
  • София
А как стои въпроса със съхраняването на сладките в пластмасови кутии, от тия за хладилник/фризер. Вече метални не останаха....

# 554
  • Sofia
Момичета, дайте съвет! До сега съм направила меденки, линцерови сладки и джинджифилови сладки и мислех с това да приключа. Но сега ми попаднаха едни много хубави формички и искам да ги използвам. Но не мога да си избера какво да направя или по-скоро харесвам толкова неща, че не мога да избера едно.  Mr. Green Не са подходящи за меденки, защото са сравнително малки. Та дйте съвет за сладки, които се изрязват, да са по-мекички по възможност, но да не са трошливи?  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт