Коледа 2011 - тема 3

  • 112 026
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
И аз си купих писалка и звездички от Джъмбо и точно със звездичките мисля да правя линцерови сладки - една от големите за сладката и най-малката за дупката.
А по повод линцеровите един въпрос, че утре ще ги правя - сега ли да ги слепвам и украсявам или непосредствено преди Коледа?

# 76
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Така както се наточили за Джъмбо в обедната почивка да вземете да си спретнете и една предколедна срещичка там. Mr. Green
И аз днес отварям коледната работилница. Довечера мисля да замеся тестото на линцеровите сладки и ванилените кравайчета. Grinning Отделно съм обещала да правя и едно руло, което ако се получи добре ще снимам и покажа.

# 77
  • Мнения: 566
здравейте
искам да попитам за глазурата / Роял Айсинг /
дали има някакъв срок на годност след като съм украсила сладките с нея.

# 78
  • Мнения: 112
Аз вече си купих силиконовата писалка от Джъмбо, но нещо ми се стори като че ли ще ми върши същата работа и щприца и фунийка от пекарска хартия  newsm78 Май нещо съм изпуснала, моля за повече инфо Hug

# 79
  • Варна
  • Мнения: 283
Tatitt, мерси за темичката! Hug

Radost Nezemna, зависи от фурната, но да, умерена обикновено значи 160-180. На линцерките можеш да направиш и само дупчица - 1-2 3 с някаква капачича (от олио примерно).

Днес още не знам какво ще правя.. Simple Smile
Tatitt, мерси за темичката! Hug

Radost Nezemna, зависи от фурната, но да, умерена обикновено значи 160-180. На линцерките можеш да направиш и само дупчица - 1-2 3 с някаква капачича (от олио примерно).
Или като мен - с брачната халка  hahaha (преди да се наредя с тоолкова формички, че....)

Сиси, аз имам задачи и за теб ако искаш  Mr. Green

ами при мен не е от липсата на формички (ама ако беше.. супер сте идейни   bouquet ) просто искам да са без дупка, та се чудя дали това ще пречи на доброто изпичане - да не станат изпечени по края, пък сурови в средата... или дупката е за красота?  Hug

# 80
  • Бургас
  • Мнения: 255
За който не участваше в ДОВЪРШването, да знае где сме  Mr. Green
Тъкмо взех да се чудя?! Laughing

natalyna,petia_tag  Hug


Опс обърках,ето ме вече в правилната тема.

# 81
  • Мнения: 899
Тази година изпробвах нова рецепта за меденки, получиха се мекички още след изпичането, доволна съм Simple Smile .

Ирландски меденки




Рецепта

# 82
  • Мнения: 678
Май и аз ще ходя до Джъмбо Grinning,но през уикенда.Ако някой си няма нещо и няма Джъмбо да свирка  Laughing
Искам да попитам Купувате ли сушени плодове-киви,папая,пъпеш,ананас,манго и т.н.? И харесват ли ви ? Аз всяка година купувам и ползвам,но така за директна употреба са ми ужасно еднакви и сладки.Освен по цвят друга разлика не откривам във вкус ,е с малки изключения.Купувам от всичко каквото има -снимала съм ги ако искате-.Замислила съм се да си взема сушилня за плодове,гледах някъде по 60 лв и дали ще ги докарвам поне на вкус по различни.Та ако някой има опит с такава машина ще ми е интересно да сподели става ли за всякакви плодове,захаросват ли се и всякакви подробности.
И да дам отчет -15 щолена по рецепта на Джема (направих ги малки за да раздам).Като разделих рецептата на 3 -с бели стафиди и бадеми,с тъмни стафиди и орехи,с сушени плодове и лешници.
И разбира се АКК ,който както всяка година изгорих малко,явно и новата ми фурна е силничка на 160.Но....и по препечен обира овациите на всички .
Събота и неделя е ред на меденките, линцерите и рохличките.
Ще ми е интересно да снимате с какви материали ще украсявате и работите ,за да черпим всички идей.

# 83
  • Мнения: 899
Мил@, 15 щолена, ти си нечовек! Браво на теб Simple Smile Аз украсявам с глазура от пудра захар и лимонов сок, боите ми са течни. Заредих се и с цветна захар (не е като обикновената, а на по-издължени кристалчета), шоколадови тубички с тънък накрайник, всякакви цветни топченца. Боите ми са течни. Поръчах си и РА на прах, чакам го да дойде и ще рисувам холандски къщи-меденки.

# 84
  • Мнения: 35
Записвам се да не ви изпусна. Още оформям списъка. Вие нямате умора Simple Smile

# 85
  • Мнения: 614
В Джъмбо на Ботевградско нямаше звездички  Cry Взех си само писалка, да не съм съвсем капо... Нямам търпение довечера да изпека едни меденки и да си ги украся Flutter

# 86
  • Мнения: 12 391
Сиси, аз имам задачи и за теб ако искаш  Mr. Green
Heart Eyes  Heart Eyes

Umbra, много са свежи!
Radost Nezemna, няма как частите без дупка да останат недопечени в средата, та нали едната част така или иначе е без дупка! Няма проблем да ги направиш и без, просто оригиналната рецепта за линцер сладки е с дупки.

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 14:27 от Сиси ♥♥

# 87
  • Мнения: 6
Ето една рецепта за щолен, чиято текстура не е суха и твърда (не съм пробвала рецептата). Има и стъпка по стъпка. Ако някой иска ще я пусна преведена по-късно.

http://www.kingarthurflour.com/blog/2009/12/06/stollen-moments/

# 88
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
За сушените плодове - аз купувам със същата цел, само за сладкиши. И аз ги избирам по цвят. На вкус не ги различавам почти. Тази година си купих от Темпо зелена папая (много хубаво наситено зелено), ярко жълт сушен пъпеш и някакъв микс шарена папая, в който имаше червено. Мисля с тях да заместя коричките в щолена, че не мога да намеря корички.

# 89
  • Мнения: X
Ето Щолена.....



наръсих го с още пудра захар и добре го опаковах.    Grinning

отивам да пека сладки.

Общи условия

Активация на акаунт