Коледа 2011 - тема 3

• 112 093
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Мил@, аз имам дехидратор - машина за сушене, там изсуших през лятото - вишни, череши, кайсии, грозде без семки, сини сливи, смокини.. но това са все чисти плодове и не ги хабя за термична обработка, пазя ги за директна консумация, това са "бонбоните", от които децата знаят, че могат да си вземат по всяко време.. Сушила съм и банан, ананас, киви, наричаме ги плодов чипс.. Мисълта ми е, че стават съвсем различни от т.нар. цукати, които продават! Те са със захар! Затова и вкусът им ви се струва еднакъв! Вместо тях аз предпочитам да си кандирам сама портокалови и лимонови корички и тях да ползвам за печене.

А сушените плодове, които вече препоръчах тук са на Серена, гледам само от тях да купувам - http://www.serenaltd.com/bg/b95ab9/

Но за дехидратор съм определено ЗА! Ако си решила, купувай! Peace Изсуших си и домати, и чушки.. също правя постоянно разни сурови крекери със семена, кълнове.. страхотни полезни хрупки..

# 91
Здравейте кулинарки. Купих си готовата коледна къщичка от икея, но не знам с какъв крем да я слепя. Моля помагайте  baby_neutral

# 92
# 93
Здравейте ,

Бих искала да изкажа специални благодарности на Джема  за меденките (мъжът ми изяде половината ще се наложи пак да правя ) и на Natalyna за линцеровите сладки .Ванилените кравйчета Предстоят  Simple Smile АКК е готов , но по рецепта по -различна от предложените тук .

# 94
Аз пък се отчитам с първа доза изпечени джинджифилови бисквитки на Нарина - е, няма такава вкусотия, изадох 3-4 вече и не мога да спра Embarassed Точно по мой вкус са - разгръщат си вкуса в устата и се топят, супер Wink Затворих ги в кутия и дано отлежат до Коледа Heart Eyes

# 95

момичета, колко ванилени кравайчета ще станат от една доза? питам, защото се чудя дали ще мога да ги изпека наведнъж в тавата от фурната (средно голяма) или ще се наложи да пека няколко пъти..

благодаря предварително за информацията! Simple Smile

Краси...*, щоленът ти изглежда просто съвършен! иска ми се и моите да бяха толкова представителни.. браво!

# 96
  • софия
Ей,страхотни сте,няколко дена ме нямаше и 10 стр. сте изписали Simple Smile
Купих си коледния кулинарен журнал има интересни рецепти
Отивам да чета пропуснатото Simple Smile

# 97
  • Тракийка в Софийското равно поле....
scaramouche, поне на два пъти ще трябва! Даже на три според мен  Peace

# 98
Шехина,какъв джинджифил използва за сладките?Имам сух,от 2-3 год. с много запазен мирис,ще се прежаля да ги направя.Досега съм го употребявала само  против кашлица Embarassed и затова имам резерви,а тези сладки цял свят ги хапва.

# 99
  • ВАРНА морето сините вълни
scaramouche  -аз днес правих ванилените кравайчета -опекох ги на веднъж в тавата на фурната и ми излязоха 29 бройки -направих ги малко по малки  като размер отколкото е указано в рецептата

# 100
Момичета, моля ви за малко помощ, обичам да изненадвам децата си, но малкия тази година направи алергия и ни забраниха всякакви оцветители в храната. Та въпроса ми е с какво друго мога да ги заменя, за да направим глазурите цветни на така обичаните коледни сладки и торти. Дайте идеи ако имате.

# 101
сок от цвекло-червено
сок от моркови-оранжево,жълто
сок от спанак-зелено

# 102
Краси...* благодаря ти и аз мислех за такива неща, но никога не съм пробвала.

# 103
Шехина,какъв джинджифил използва за сладките?Имам сух,от 2-3 год. с много запазен мирис,ще се прежаля да ги направя.Досега съм го употребявала само  против кашлица Embarassed и затова имам резерви,а тези сладки цял свят ги хапва.

Ами млян, от пакетче Wink И май съм прекалила, че станаха доста джинджифилови сладките, но за моя вкус са чудни Wink Ползвай си го този сухия, не виждам проблем, само може да го стриеш да стане по-ситен, ако не е Hug

# 104
scaramouche  -аз днес правих ванилените кравайчета -опекох ги на веднъж в тавата на фурната и ми излязоха 29 бройки -направих ги малко по малки  като размер отколкото е указано в рецептата

ами да.. аз затова се чудех.. в рецептата пише, че дозата е за една тава, но не съм сигурна дали ще ми се хванат.. може би и аз ще ги направя малко по-големи, ще преценя като замеся тестото!

благодаря за отговорите, Tatitt и betina33! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт