Коледа 2011 - тема 3

• 112 146
  • 753
  •   2
Отговори
# 510
BiankaD, тези бонбони определено ще ги опитам! Много обичам марципан! Сега да попитам - когато разтопим шоколада, трябва ли да добавим олио или нещо друго, за да не се втвърди веднага, преди да сме потопили бонбоните? И ако не, може ли да се държи върху съда с гореща вода, за времето, което е нужно да направим всички бонбони? На мен някак този процес ми е много труден, нещо пропускам в цялата работа май.

# 511
Ванилийка, строяваш бонбоните близо до тенджерката, под нея водата едва, едва къкри и топиш с клечката за зъби в шоколада,вадиш и оставаш на хартия или фолио..и следващата -нищо не слагам в шоколада.Все пак 14 бонбона са това, ако стане прекалено студен, ще натежават бонбоните и ще паднат в шоколада, но и това не е фатално.Ще се справиш! newsm10

# 512
BiankaD ,Страхотни бонбони  chef.Много добра идея и за покритие на торта,а с какви бои оцветяваш,с течни,на прах??

# 513
да, но ако сложиш мазнина /олио или масло/ ще стане гладка и лъскава глазура, докато просто потопени бонбони рискуваш да имаш втвърдено и побеляло шоколадово покритие :
аз обикновено добавям пръст олио /или 30-на грама масло/ на 100 грама шоколад и го топя на микровълновата, като на няколко пъти отварям и разбърквам, не е нужно много разтопяване, от самата топлина дори и да извадиш все още се топи неразтопения шоколад

# 514
  • Варна
Тестото за меденките трябва ли да отлежава, както е при лицеровите и ваниловите кравайчета ? По-конкретно питам за рецептата на Джема, нея съм си заплюла за утре ,

# 515
Здравейте кулинарки!
Голямо сладкоправене кипи тук. Аз съм готова с някои от сладките сега ми остава да украся меденките и да слепя къщичката.

Ето и последните ми сладки, които са от детството ми по рецепта на моята майка.

Сладки "Гъбки"

Есенно цвете не съм правила точно рецептата на Джемма но при другите не се е налагало да престоява.

# 516
  • софия
И аз съм готова с линцерите които станаха чудесни и чакат да бъдат слепени ,ванилени кравайчета 2 дози и забравените  сладки

# 517
  • София
Момичета утре ще правя ванилените кравайчета,припомнете моля, колко излизаха от една доза,защото имам спомени че миналата година ми излязоха малко.Оххх вече трябва всичко да си записвам ,че съм изветряла яко.И още нещо-ако оставя тестото да престои само 4-5 часа ще има ли проблем според вас?

# 518

tinki_15 много ми харесаха твоите двойно шоколадови напукани снежни сладки.   chef Мисля тези дни да ги направя, само искам да те питам колко мл е чашата, с която мериш или продуктите ги теглиш? Защото погледнах рецептат, която си дала в предната тема и мерките ти са в чаши.

Благодаря ти много наистина стават много вкуснички! Първия път сложих и малко смлени орехи, защото много ги обичам в комбинация с шоколад. Пък за чашите използвам едни дуралексови чаши на майка ми ,които са за безалкохолно, някъде съм 250мл

нещо подобно е чашата(малката) Всичко е ок, но почти винаги се налага да добавям брашно за доомесване. тестото след като предстои в хладилник трябва да не е меко и да е подходящо за топчици Simple Smile

# 519
Готови сладки: линцерови,шоколадови звезди с капучино,джинджифилови,меденки на Мари ета и меломакарон.
Днес трябва да ги украсявам вече:))
Не помня вече меденките на Мари ета  трябва  ли да се сложи ябълка при тях да омекнат  ....или те с времето сами ще си омекнат?? newsm78
wafi ,да от нашето време са гъбките,помня как се топяха в устата.Мисля ,че моята майка ги правеше с нишасте Heart Eyes

# 520
Здравейте момичета тук има толкова вкусотии че не мога да се отлепя от компютъра вече 2 часа EmbarassedИскам да ви предложа моята рецепта за коледен кекс който последните години май започнах да правя често-но пък какво по-хубаво от това да идва коледа по няколко пъти Laughingв годината.Рецептата е от преди 7-8 години-в някакво списание я видях и реших че това е моя празничен сладкиш.Съжалявам че нямам снимки ама имам нов телефон че стария загина геройски и няма как да кача снимките от новия.КОЛЕДЕН КЕКС 1 и 1/4 ч.ч.брашно 1 ч.л. канела 2 щипки сода бикарбонат 1 маааалка щипка сол 2 ч.ч.сушени плодове 1/2 ч.ч. ядки-по едро счукани 2/3 ч.ч. захар 1/4 ч.ч. олио или разтопен маргарин и 2 леко разбити яйца.Смесват се брашното,канелата,содата и солта.Разбъркват се.В отделен съд се смесват плодовете,захарта,олиото,яйцата и ядките.Разбърква се много добре и се смесва с брашнената смес.Става гъсто тесто което се изсипва в намаслена и набрашнена форма и се пече във предварително загрята до 180 градуса фурна за около 45 мин.Много е важно да не се вади от формата преди да изстине напълно.Като изстине се поръсва с ванилена захар.Става много бързо невероятно вкусен е изобщо за тези които нямат много време за подготовка на празника е супер.Горещо го препоръчвам.Никога не съм имала неуспех с него Peace

# 521
Valeske-боите, които използвам, подбирам според ефекта, който искам да постигна, понякога сухи-нанасям само с четка, или разтварям с малко вода.ИЛи течни ,които понякога също разреждам.
Сисак-чудесни линзери са ти се получили и от сега е видно,че ще са големи красоти!
мини 79-понякога слагам и краве масло, както си написала ти, обикновено когато използвам кувертюр и не искам да се начупи при рязане.Този път топих шоколад Линдт .
Wafi-и аз  обичам гъбки,моята рецепта е малко по-различна с нишесте.Ето ги

# 522
Момичета разкошни неща сте направили Hug

Искам да попитам тези украси http://www.flickr.com/photos/sweet-tooth-fairy/6434186671/in/photostream/ само с РА ли стават? Може  ли идея да заменя с нещо друго, защото това хич не ми харесва на вкус newsm78 Не знам дали изобщо ще се справя, но пък имам желание, а и до Коледа съм без мъж, тъй че време бол Grinning

nudel 33 тези канелене топчета колко дълго издържат?Ако утре ги метна ще стават ли за консумация по Коледа?

Меденки ще правя по една разкошна рецепта от нета, може и от тук да е била с пълнеж, по-вкусни не съм яла и просто се топят в устата, но пък пълнежа е с краве масло, така че пълненето ще е в ласт минит Wink

# 523
миши, ако аз се запаля да ги правя и не обича роял айсинг,ще използвам марципан, който ще оцветя  и ще го нарежа с шаблони като самите бисквити , но при елхичката има много допълнителна и дребна украса, за която трябва много игра със скалпел.А надписите-освен РА, не виждам с какво друго, което да е трайно-може би оцветен бял или само бял или черен шоколад.Можеш да ги направиш само в бяло и кафяво- с шоколад.И това ще изглежда супер, ако си прецизна в рисуването.

Правила съм същите топчета като Нудел33-може да се съхранят в кутия.Но да каже и Нудел33

Аз лично предпочитам да правя меденките по-рано, защото им трябва време да омекнат.

# 524
hrisinda ,миналата година от две дози Ванилови кравайчета на Натали изкарах 57 броя ,тая година ги направих по-малки и ми се поучиха общо пак от две дози 70 бр. , Peace

Общи условия

Активация на акаунт