Коледа 2011 - тема 3

  • 111 458
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами в рецептата на Наталина пише, че най-добре е царевичното нишесте, доколкото си спомням.

# 601
  • София
  • Мнения: 2 275
Толкова много вкусни рецепти, направо не знам какво да правя....

Не знам дали ще рискувам с нещо ново, сигурно ще е традиционно.

# 602
  • Мнения: 0
Здравейте момичета,

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 14:39 от ralichkaaa1

# 603
  • София
  • Мнения: 3 090
Ванилковите рохлички ги правя с картофено нишесте, мисля, че такова се слагаше newsm78 Но майможе да се замени с каквото и да е нишесте - царевично или пшенично  newsm78 дано Наталина се включи   bouquet

# 604
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз правя ванилените кравайчета с царевично нишесте.
Днес се изхитрих и месих тестото в машината за хляб - песен направо, всички сладки там ще бъркам, че иначе без ръце ще остана.
Вече трябва да ги пека, обаче дребния дзвер не заспива и Twisted Evil...

mari_eta, колко време издържат "Ангелските очи", не е ли рано още за тях?  newsm78

Ами честно да ти кажа - не се задържат много-много у нас и не съм проверявала Laughing...според мен е много рано, ще станат много твърди, може би 3-4 дни преди Коледа ще е добре Peace.

# 605
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
И при мен на Джули тестото винаги става идеално и точно по рецептата. Но отдавна съм се убедила че брашната са различни и поямат различно, маслата и яйцата също.

Какво брашно ползвате момичета?

Доника, как така се резна бе!? Бързо възстановяване.  Hug

Аз правя рохличките с царевично  Peace

# 606
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Наистина си зависи от брашното. Днес и аз правя меденките на Джули, това ми е трета поредна година. Остана ми от брашното, нарочно оставих тестото да е по-меко и се получиха доста добре този път. В момента пека третата тава. С тази рецепта не съм имала засечки.   bouquet

Ползвам бяло брашно на София мел, синята опаковка - пшенично екстра. Допълних с купено от мелница на приятел -пак бяло пшенично, което го ползвам за хлебопекарната.

Рохличките съм правила и с царевично, и с пшенично нишесте, сега имам пшенично. В рецептата съм записала, че оригиналната рецепта е с картофено нишесте.  Laughing

# 607
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, верно, че картофено беше. Аз ги правя с пшенично. В момента се пече втората тава от тях. а първата е преполовинена Embarassed Знаех си, че не е добра идея в събота да пека, когато всички са вкъщи. Laughing
Локумките ми и те са готови.




Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 17:45 от Джемма

# 608
  • Мнения: X
кажете нещо което мога да замеся в робота, че онзи ден едва не си отрязох палеца и сега  се чудя как да меся, а вие  нямате милост с вашите идеи и красоти  Cry

Ето рецепта ,която аз правих в робота....

Орехови бисквитки......



и едно руло с крем от ганаш и пюре от кестени

# 609
  • София
  • Мнения: 938
Сега пък ново 5....нишестето ми е само 50 гр пакетче, а в рецептата пише 70.....фатално ли е? Краси, чудни са Simple Smile

# 610
  • Мнения: 305
Аз правя рохличките с пшенично, а от тестото за меденките на Джули миналата година си развалих масата от месене. Едвам го събрах. Но стана страхотна къщичка, без да си променят формата отделните елементи при печенето. Сега замесвам меденките. Реших тази година да си направя моята си стара рецепта. Имам я от една баба рускиня и е най-лесното нещо на света. Реших да сравня с рецептата на Джемма и се оказа, че е същата   Laughing 

# 611
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Страхотна днешна продукция показвате момичета. Ще се объркам съвсем, не мога да се спра и да реша какво да правя и какво - не.

Брук Дейвис, тези снежковци или човечета - кафявите с копчета, по каква рецепта са? Хванаха ми окото.  Wink Те и останалите неща ми харесаха.  Grinning

Аз леко и безпроблемно си омесих тестото на Джули, готова съм с меденките, сега мисля по украсата. Ухаят много хубаво, хапнах една - и вкусът е супер!
Да споделя и се похваля, че тази година си имам силиконова дъска за месене и е голям кеф, много удобна, след като замеся тестото, го доомесвам на дъската, разточвам и изрязвам фигурките с лекота, нищо не лепне - удоволствието е пълно.  Peace

# 612
  • Мнения: 1 934
Момичета, страхотни сте! Показали сте невероятни вкусотии! Човек не може да не се зариби само като надникне в темата! Hug

Запретвам ръкави и ще правя линцеринови сладки и ванилени кравайчета на Наталина и забравените на Котка.
Имам едно малко тъпо въпросче за забравените сладки: пише течна ванилия, а не намерих. Дали ще станат с ванилена захар? Thinking

# 613
  • софия
  • Мнения: 100
Сега замесвам меденките. Реших тази година да си направя моята си стара рецепта.  
bonni,колко брашно слагаш в меденките

# 614
  • София
  • Мнения: 979
Didranad, ето по тази рецепта са човечетата:  http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/#more-2960

Общи условия

Активация на акаунт