Съпруги на военнослужещи 4

• 69 233
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
 Ами частни наемници- най- вече американски или руски. Не съм се изразила правилно, не са армии, а само наемници за да извършват разни операции (частни) ...

# 91
Ами частни наемници- най- вече американски или руски. Не съм се изразила правилно, не са армии, а само наемници за да извършват разни операции (частни) ...

Благодаря   Hug

# 92
  • София
Момичета, знам че ви е трудно да чакате да се върнат мъжете ви, но накрая всичко си идва на мястото.  newsm44 Пожелавам на всички " очакващи" да дочакат любимият си и ви поздравявам с този клип :

Кликнете върху екранчето.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 16:29 от Вълшебна

# 93
iniici, значи са били заедно! Може и да се познават! От Февруари беше.
Аз мисля, че семейството е за това, за да взима решения заедно! Парите са важни, спор няма. Той само затова иска да отиде на мисия. Не мисля, че ще съжалява, че е бил с семейството си, вместо на мисия, но както и да е! Хора, различни, различно мислят. Не искам да споря с никого, уважавам мнението на всеки! Просто попитах как издържат жените, на които, мъжете са на мисия, с най-добри чувства.

# 94
И аз тук!

Шехина, не знаех, че си от Плевен! Hug

Ох, аз тотално се изгубих от хоризонта Blush
Green eyes
, Мирама, ще се обадя като намина към Плевен, разбира се Hug При мен е много сложно да се каже откъде съм, в Плевен съм живяла най-малко (само гимназиалните години), но мамчето ми живее там и връзките ми с града си остават.

Момичета, видяхте ли официално промените, свързани с пенсионирането на сайта на МО? Wink Мъж ми се зарадва поне, че има чувствително покачване на пределната възраст при него, нали отскоро е майор - от 51 на 54 години, все е нещо предвид увеличаването на стажа необходим за пенсия. Поне някакви хубави новини да има. Запазени са също 20-те заплати компенсация при пенсиониране, това също е добре, а четох също, че МО е с един от най-големите бюджети за 2012, което пак звучи успокоително.

Иначе за мисиите - мен много не ме касаят, мъж ми едва ли ще отиде скоро, а ако това стане ще е най-вероятно в относително спокоен район като военен наблюдател... Но въпреки това мисля, че мисията е едно сериозно семейно решение, което е добре да се вземе и от двамата и да е добре премислено като съотношение ползи-риск. Имам познат кадрови войник с голяма страст към адреналина, който замина за Босна преди години уж психически подготвен, знаещ какво го очаква, нахъсан, а се върна с посттравматичен боен стрес, който не знам дали си струваше дори и за спечеленото. Изобщо едно такова решение не бива да се взима необмислено.

# 95
Шехина от Босна се върнал със стрес  Shocked Добре, че не е бил в Афганистан, но все пак е разбираемо предвид това, че не са особено подготвени войниците.
Между другото и аз съм ходила в Босна  Mr. Green и ми хареса

# 96
 Мда, и аз се зачудих как пък в Босна и стрес.....

Каквито истории от колеги на мъжа ми съм чувала-такъв стрес, такива кръчми, такива евтини жени.Никой не се връща с пари от там.... Laughing

Знам, че звуча недискретно и грубо, но фактите са си факти...

# 97
Шехина от Босна се върнал със стрес  Shocked Добре, че не е бил в Афганистан, но все пак е разбираемо предвид това, че не са особено подготвени войниците.
Между другото и аз съм ходила в Босна  Mr. Green и ми хареса

Мда, и аз се чудих, честно казано, на това, което му се случи, защото знам как е в Босна и как в Афганистан Wink Но при всички случаи да ти се наложи да стреляш по живи хора е много различни от това да стреляш в компютърни игри и по мишени. Просто разминаването между представите ти и реалността води до подобни проблеми, това не е нетипично. Има си и програми за справяне с посттравматичния стрес, но не знам доколко се прилагат в нашата армия. Реакциите на всеки човек са много индивидуални, между другото, но това се подразбира Wink Има си и примитиви, за които яденето, пиенето и сгодните женици стигат, има и такива, които преживяват нещата по друг начин. За жалост.

А за Афганистан... за там няма какво да се каже просто. Да са живи и здрави отиващите натам - направо се радвам, че мъж ми не се налага да ходи по подобни места.

# 98
 Шехина, чудя се дали да замълча за изречението за примитивите, защото не знам дали е вследствие на моя пост.....
  Не смятам, че е коректно да се дава оценка на хората, които пък се разтоварват по този начин...Ти по- добре от мен трябва да ги знаеш тези неща....

Съжалявам, че накланям в тази посока темата.

Извинявам се   bouquet

# 99
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Хайде и аз да се цопна.

При нас детското "военно" коледното парти е в заведение и записването беше срещу 5 лв. на дете, което се явява някаква символична сума, предвид че ще включва детско меню, подаръци и аниматори - остатъка от сумата се поемала от поделението, някъде в Кючук Париж е заведението но не разбрах точно, като отидем на 17-ти ще видим.

Искам да питам момичетата които са били на Олимп в нереновирани стаи дали са плащали 2 или 2+1, защото четох в един сайт за резервации за Олимп (не официалния на хотела), че нереновираните стаи са само двойки, а реновираните са +разтегателен диван за 2+1 или 3.

# 100
pettesa ще чакаме снимки след 17.12 да видим как празнуват децата .Ние лично бяхме на първия етаж в нереновирана стая т.е имахме 2 легла а бяхме с малчо ,носихме си кошарата той не спа в нея събрахме леглата накрая и май не сме плащали нищо за него а си имаше детска порция т.е на картата за храна пишеше 2+1 но леглата бяха 2 единични.Дано съм била полезна. Ходихме с карта от 12.02-17.02.2011 в Олимп.Беше хубаво въпреки всичко.

# 101
Шехина, чудя се дали да замълча за изречението за примитивите, защото не знам дали е вследствие на моя пост.....
  Не смятам, че е коректно да се дава оценка на хората, които пък се разтоварват по този начин...Ти по- добре от мен трябва да ги знаеш тези неща....

Хайде сега, станах по-рязка, за да стане ясно до каква голяма степен хората се различават в реакциите си към една и съща среда и стимули. А под примитив Laughing чисто и просто визирах хора с по-просто ориентиран психичен живот, за които онези три неща са достатъчни и в такава среда биха се чувствали съвсем комфортно. Други пък имат съвсем други възприятия, емоции и последици от същата тази среда. Е, да, има оценъчен характер определението ми и какво? - не можеш да кажеш на черното бяло. И какво лошо всъщност има в това да си "примитивен" - такива хора обикновено са по-добре социално адаптирани и субективно по-доволни от живота си. Но пък не всички умеят да бъдат такива, за жалост или за съжаление.

И аз се извинявам за офтопика Hug

# 102
 Шехина, ми в Босна ще им е трудно да идат на опера или балет, не мислиш ли.....Това е имало, това са ползвали...
 Засягам се, защото са ми приятели, знам какви са и колко струват и само от тези три неща не можеш да им сложиш оценка...

Въпреки всичко много добре разбирам какво искаш да кажеш и съм съгласна, че всеки преживява нещата по свой си начин  Peace

Твърде рано е за да се почерпим по бира и затова предлагам кафе  Coffee

Приятен ден и успешна седмица ви желая  newsm03

# 103
Шехина, ми в Босна ще им е трудно да идат на опера или балет, не мислиш ли.....Това е имало, това са ползвали...

Няма да им е трудно да посетят опера или балет  Wink Все пак базата е в столицата, а там си имат всичко, даже бих казала, че са по-добре от нас в момента  Wink Има и на около какво да се види като забележителности.Не се обиждай, но твоите познати явно са си натам ориентирани към кръчмите и жените, в което няма нищо лошо разбира се.Мисълта ми беше, че мисията далеч не е това-развлечение, защото и там си има опасности, макар и вече не толкова големи.

# 104
 Само ще въздъхна, да не кажа  охна.....

Не ми се спори в нет-а. Да бяхме очи в очи щяхме да се разберем, но зад клавиатурата е трудно....Няма смисъл....

Общи условия

Активация на акаунт