Съпруги на военнослужещи 4

• 69 552
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Тонита,много точно си казала какво е ПЪЛНОЦЕННА почивка. Laughing 
Подкрепям мнението ти ,че много неща трябва да се подобрят в системата на ВПД-та,но почти не вярвам това да стане(това от  дългия ми опит в системата на МО) и ти много точно си го  казала защо няма да стане-докато има бой за карти!

# 346
  • Велико Търново
Тонита, както казах, всеки си преценява къде и как да почива.

Ох, Мирама, права си! 
Но е добре, когато други изказват мнение на база на собствения си опит, а не на "рекъл-казал", "видях по снимките" и тем подобни, да не се чувстваш длъжна винаги да опонираш!

# 347
Тонита, грам не се чувствам "длъжна" да опонирам.
Просто изказах моята гледна точка.
Едва от 2г. почиваме на ВПДта, преди това сме били по други места. Имам достатъчно база за сравнение.

♥asq♥, имам снимки от 2011г, ще ти пусна ЛС.

# 348
Привет! Някой  може ли да сподели мнение за ФРЕГАТА?
На  тези които изразиха мнение благодаря за информацията. От други места също събрах отзиви и мисля, че всичко ще е наред, в смисъл нищо от казаното не би ме притеснило (това, че е малко по-далече от плажа и другото за очуканите ПДЧ-та...)
Явно всеки има различни разбирания за пълноценна почивка - За мене добрата почивка на море е ДЪЛГАТА Simple Smile sun sun
Mirama, щом си била миналата година там може ли малко снимки и на мене да ми пратиш

# 349
Пратила съм снимки. )

kativita, "боя" за карти, няма нищо общо с поддръжката на базите.
Наливат се страшно много средства, които обаче потъват "незнайно" къде...

# 350

[/quote]

Има общо-докато има бой за карти МО няма да се старае да подобри базата ,да се чисти перфектно и да е любезен персонала.Така и така картите се реализират още април,парите са събрани за какво да се напъват-сезона е сигурен!
През 1997-98 беше много евтино да се почива на ВПД-14 дни,вярно соц. условия, но безумно евтино спане и ядене.Плащаш на място и то колкото изядеш. След това условията останаха същите ,но храната много се влоши ,цените високи , вече беше изгодно само евтиното спане ,трябваше да се храниш навън.И невероятен отлив .МО се осъзна и започна да реновира базата,въведе блок масите , министър Цонев направи СОЦИАЛНАТА ПРОГРАМА и от 2003-4 започна истинския бум за карти на ВПД-та.Всичко това е чудесно за служителите на МО ,но в последните години взеха да я карат малко както те си знаят.Средствата наистина не са малко,но управлението им не е както трябва...

# 351
  • Някъде в Европа...

Има общо-докато има бой за карти МО няма да се старае да подобри базата ,да се чисти перфектно и да е любезен персонала.Така и така картите се реализират още април,парите са събрани за какво да се напъват-сезона е сигурен!
През 1997-98 беше много евтино да се почива на ВПД-14 дни,вярно соц. условия, но безумно евтино спане и ядене.Плащаш на място и то колкото изядеш.
[/quote]

Охоооо, и аз го помня това време на 90 = те...малейййй, на Варна 2 каква почивка бешееее....хубави спомениии  Simple Smile

# 352
  • Пловдив

Ще съм ти много благодарна  Hug А според вас, рано ли е още да звънна да попитам за карта? Или чакат да минат всички комисии, та да останат свободните места евентуално  Rolling Eyes
За първа година се захванах да почиваме на такова място, и ... незнам дано успеем да се вредим, макар че се съмнявам... а и брак нямаме и там какво ще е незнам....

# 353
  • Пловдив
Пратила съм снимки. )
Аз нямам  Rolling Eyes

# 354
  • Някъде в Европа...

Ще съм ти много благодарна  Hug А според вас, рано ли е още да звънна да попитам за карта? Или чакат да минат всички комисии, та да останат свободните места евентуално  Rolling Eyes
За първа година се захванах да почиваме на такова място, и ... незнам дано успеем да се вредим, макар че се съмнявам... а и брак нямаме и там какво ще е незнам....

Рано е....малко преди или около средата на май, най-добре...

# 355
  • Пловдив

Рано е....малко преди или около средата на май, най-добре...
Лелеее чак тогава, ми то ще остане ли празно място  Grinning Хич не ми е ясен реда......явно си има изградена практика вече  newsm78

# 356
  • Някъде в Европа...
 Simple Smile

# 357
  • Някъде в Европа...
melanib, има срок за плащане на картите, които ще се вземат сега.
Тези, които не се платят, се връщат обратно в агенцията.
От там пускат 1дата, от която започва раздаването на картите отново.
Има телефон, но там свързването е много трудно, и все пак ние 2г. поред успяхме. Там казваш данните си, от кое поделение си, бр. членове на семейството и те ти предлагат няколко бази и карти, от които да си избереш.
След това ти пускат документи на имейл, и в 10дневен срок отново трябва да се заплати картата.
Карти се раздават 3-4дни, докато се изчерпат.
Най-сигурният вариант е да се отиде директно в София и се чака на опашка. ))

Ето, Ася.... Peace

# 358
  • Някъде в Европа...
Момичета как става вземането на карта от София.Обаждате се и ако има свободни места правите резервация,така ли.Ние никъде не сме ходили по военните почивни бази освен на Рибарица и Боровец и то след мисия.

Ще ми се тази година да отидем някъде,но т.к. аз изобщо не мога да си планирам отпуската още от сега не сме пробвали за карта.Изобщо има ли шанс да има свободни места юли-август и от кога трябва да започна да звъня.

Срокът за плащането е 30.04.2012 г. Така най-рано свободни карти има след празниците(6 май). Обикновено за юли и август за Флагман и Созопол няма. Но не се знае как ще е тази година ,забелязвам ,че през последните две години интересът намалява...Хората май предпочитат на свободно.

ето още по-пълно

# 359
  • Пловдив
Момичета как става вземането на карта от София.Обаждате се и ако има свободни места правите резервация,така ли.Ние никъде не сме ходили по военните почивни бази освен на Рибарица и Боровец и то след мисия.

Ще ми се тази година да отидем някъде,но т.к. аз изобщо не мога да си планирам отпуската още от сега не сме пробвали за карта.Изобщо има ли шанс да има свободни места юли-август и от кога трябва да започна да звъня.

Срокът за плащането е 30.04.2012 г. Така най-рано свободни карти има след празниците(6 май). Обикновено за юли и август за Флагман и Созопол няма. Но не се знае как ще е тази година ,забелязвам ,че през последните две години интересът намалява...Хората май предпочитат на свободно.

ето още по-пълно

Много ти благодаря за инфото.
 Малко не сигурно ми звучи всичко ... може пък да не отпаднат свободни карти  Rolling Eyes  така или иначе,  ще се наложи да изчакаме до май месец  Peace

Общи условия

Активация на акаунт