Косопад - 3 тема

• 91 618
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
И на мен косата ми се омазнява страшно много от Хроностима, но все пак ще го използвам докато свърши.

# 136
# 137
Момичета , внимавайте с иглите ! Не винаги е безопасно! Ампулите на Лореал действително са много класни,но не си ги поръчвайте през сайт ,защото може да ви доставят такива за азиатски коси Това е характерно за тази фирма Произвеждат регионално насочени продукти,т.е. за Азия ,за Европа,за Америка.

# 138
a.l.e.n.a, благодаря ти  bouquet тази серия на Лакме ми изглежда обещаваща. Може би ще пробвам нещо от нея Simple Smile

# 139
Момичета, ползвали ли сте пудрата на Тафт за обем?
Моя приятелка е много доволна от обема, който постига, но каза, че се е сдобила с ужасен косопад.
Кипих пудрата, но сега съм в дълбок размисъл дали изобщо да я ползвам. newsm78
Хубав ден!  bouquet

# 140
Момичета,

Зачетох се в предишната тема и реших да се престраша и да си споделя проблема, ако може някой нещо да ме посъветва.

От около 15-тина години имам проблем с косопад. Косата ми започна прогресивно да оредява по средата, пътя взе да се разширява. Ходих по сума ти доктори - хормони в мярка, тест с камера (имало било малки косъмчета, не били умрели корените, но растял като мъх). Тъй като хормоните ми бяха в границите, не се навих да взимам хормонални препарати. По едно време се стабилизира положението за няколко години, откри се желязодефицитна анемия много силна и някак си нещата се кротнаха и даже подобриха.

Забременях и през бременността - радост голяма, нова коса  Mr. Green Даже косата ми , която винаги е била мазна, почна да се оправя и да не изисква толкова често миене. Но след раждането, може би половин година по-късно - адски косопад. И не спира - детето е на 3, а аз толкова зле никога не съм била. Ходих на дерматолози - липсвал ми бил някакъв ензим, и това създавало условия за мъжки тип косопад. Изследвания сега не са ми правили. Трябвало да приемам хормони, но това не може сега, тъй като още кърмя. По едно време ми дадоха Novophane и Cystine B6, за момент се задържа положението, не сега доста се е влошило. Много силно прозира вече и както и да се мъча да прикривам щетите, не се получава.

Ясно ми е, че трябва малкият да се отбие, за да мога да предприема някакво по-сериозно лечение. Сега преговаряме, дано се навие... Но може ли междувременно с нещо поне да стопираме процеса?

Аз съм с андрогенен тип косопад - опадва повече отгоре и отстрани- дерматолог ми изписа Регаин 2% (намирала съм го и под името Миноксидил 2%), миноксидил всъщност е активната съставка. В БГ май не се внася от 2 год, на мен ми го носят от чужбина. Опаковките обикновено са за 3 месеца курс, после се почива 1-2 месеца и така постоянно  Sad. Маже се засегнатия участък сутрин и вечер с по 1мл. на суха коса. Поръчвали са ми го и през сайтове, не е много скъпо 35-50 евро за 3-те месеца ми излезе.

# 141
  • София
И ефект има ли?4увала съм, 4е като го спреш опада поникналата коса Thinking

# 142
  • в 1001-та нощ
Момичета, ползвали ли сте пудрата на Тафт за обем?
Моя приятелка е много доволна от обема, който постига, но каза, че се е сдобила с ужасен косопад.
Кипих пудрата, но сега съм в дълбок размисъл дали изобщо да я ползвам. newsm78
Хубав ден!  bouquet

възможни е да смесва със себум, стилизанти и да запишва порите, не бих ползвала  Peace има други варианти  Peace

# 143
Благодаря ти Алена,   bouquet
и аз няма да я ползвам, а пък това с обема ще го преживея!  Thinking

# 144
  • в 1001-та нощ
как опитваш да постигнеш обем  Hug има достатъчно други начини  Blush

# 145
как опитваш да постигнеш обем  Hug има достатъчно други начини  Blush
Аз съм със силно чуплива коса и обем има / за разлика от гъстота/, но по-ми допада когато е изправена и тогава се налага да вкарам нещо допълнително за обем.
Дифузерът непрекъснато ми напомня колко съм къдрава.
Чакам с нетърпение за "другите начини".   bouquet

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 22:45 от meri 68

# 146
От известно време съм с по-засилен косопад, който започва да ме притеснява. Косата ми определено изглежда зле и се чудя какво да предприемам. Тези ампули на Лореал за които говорите, от къде се сдобивате с тях? Аптека или дрогерия?

# 147
И моят косопад се засилва,в банята направо има топки от коса  #Crazy

# 148
И ефект има ли?4увала съм, 4е като го спреш опада поникналата коса Thinking

И аз така знам, за жалост  Cry

# 149
Днес ходих на дерматолог. Не ме прегледа, а само говорихме. Обясних и всички процедури, които досега съм правила. Предложи ми продукти на Novophane - таблетки, лосион, който се втрива през ден и енергизиращ шампоан. Но ми каза също и, че докато не се реши трайно проблема с анемията, няма как да се оправят нещата. Аз все още съм на Дюкре-Хроностим и ще пия Макси Хеър до лятото+ токотриеноли и омега 3. Та въпроса ми е някой има ли наблюдение върху продуктите на тази марка? Pipi_ според мен само ампули няма да е достатъчно. По-важното е добавките за коса, а най-добре е да са комбинирани-добавки с ампули/лосион.

Общи условия

Активация на акаунт