Косопад - 3 тема

• 91 723
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Велико Търново
 Ами,интересното е,че пия Макси хеър от около 3 месеца,заедно с токотриеноли + сусамов тахан-като хранит.добавки,а косопада ми се появи от около 2-3 седмици-забелязвам най-вече като се къпя,че пада доста повече коса от обикновено Confused след като свърша Макси-то ще започвам с омега 7 с биотин и силика Peace
 В аптеката ми препоръчаха ето този концентрат на Клоран - http://apteka.framar.bg/30022744/клоран-концентрат-против-косопад-force-с-активен-комплекс-хинин-кофеин-125-мл-
 ако някой го е ползвал,ще се радвам да сподели Peace

# 316
някакви отзиви за ампулите на дюкре и витамините?
А сусамовия тахан помага при косопад ли? в комбинация с какво го ядеш?

# 317
  • в 1001-та нощ
на дюкре да много добри, сусамовият тахан катализира действието на токотриенолите за растеж на нова коса, сам по себе си не действа за това

*Biskvitka* - шампоанът от тази серия е едно то най-ужасните неща, които съм ползвала  Sick

# 318
АЛЕНА , права си , ходих на едндокринолог- щитов. жлеза е ок , хормоните са ок , ходих на кожен , пратиха ме за бактерии , вс е ок , но оредяването е налице . ПРопуснах да ви кажа , при мен то се появи след диетата на Дюкан - вярно свалих кг , но загубих коса , не знам всъщност каквви изследвания вече да си купя , Тогава от серията на Керестаз - поне да я подхраня , какво ще препоръчаш - четох добри отзиви за тази циментова серия , шампоан и маска , мислиш ли че ще е добре за моят сух , изтънял и изтощен косъм  Sad

# 319
Здравейте!Аз понеже привършвам Макси-то(благодарности на Алена, още веднъж),искам вашия съвет с какво бих могла да продължа, по възможност от Бг пазар, обаче.Мерси, момичета предварително! Hug

# 320
  • в 1001-та нощ
PUPA, най-вероятно организмът е реагирал на диетата, от една страна това е стрес, повлияват се хормоните и от там косата; а от друга - ограниченият енергиен ресурс (отвън с хранаат внасяш по-малко ененргия от обичайното) - принуждава организма да редуцира енергоемките процеси - сред които е растежът на косата - почти нищо в организма не расте толквоа бързо, колкото косата, а не е жизнено важно и организмът спира този разход на енергия, за да има такава за жизненоважните процеси

затова по-скоро имаш нъжда от активност за стимулираен на растежа на нова коса; понеже питаш за керастаз - цимента дава реакции по склпа тук-там, не е закономерност, но се случва, затова според мен не избързвай

разгледай серията за грижа към скалпа http://zlatnaribka.com/category/specifique-br-kontrol-i-lechenie … a-skalpa-297.html - примерно - шампоан, спрея стимулисте (за скалпа), може и уплътняващия (за косъма)

и като маска гледай да е нещо, което не отежнява косъма  Peace

ако ти се рискува - пробвай цимента  Peace - дано нямаш реакции  Peace

можеш да обмислиш и добавки - вече много пъти ги споменаваме в темата  Peace

# 321
И аз имам косопад Blush, препоръчаха ми спрей за впръскване в корените на билкова основа струва 9 лв, някой има ли отзиви от подобно нещо

# 322
  • Велико Търново
И аз имам косопад Blush, препоръчаха ми спрей за впръскване в корените на билкова основа струва 9 лв, някой има ли отзиви от подобно нещо

Ползвала съм този/той е по-евтин/ - http://apteka.framar.bg/30018374/билка-тоник-против-косопад-200-мл-
 Не е лош,според мен,но трябва да се съчетава и с други продукти против косопад Peace
 Алена,ползвала съм ш-на с хинин на Клоран,и аз не съм очарована Confused-косата ми ставаше като метла,заплетена... ooooh! Уж това било някакъв тоник с кофеин,ама и цената му не е малка,за да си играя на "проба-грешка" Wink

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 17:55 от *Biskvitka*

# 323
Моя косопад започна есента миналата година, тъи като 4-5 месеца ограничавах храната и свалих 7кг. на 17 години съм. От януари започнах да използвам какви ли не маски : с тривитаминол и всякакви домашни рецепти,но резултата беше единствено,че след баня падаха мнооого косми.Направих един курс с мерц след това ревалид, едни комбинирани витаммини, в момента пия приорин вече 3та седмица и нищо не забелязвам.Използвах и различни шампоани фитовал,билка.ПРавих пълна кръвна картина,изследвания на хормони(щитовидна жлеза и половите) и се установи,че няма проблем.Ходих при 2ма дерматолози едната ми изписа мерц и лосион алпикорт ф и шампоан неовал (защото имах пърхот) ,но само пърхота изчезна,но наскоро забелязвам,че пак се е появил.Другия дерматолог каза,че не било медецински проблем и ми изписа пантогар(не съм го взела,защото бях започнала приорина).1 месец правих втриване с чесън в скалпа и 2 месеца обливане с отвара от коприва и бръшлян - ефекта е 0. За сега спрях да се мажа с всякакви неща,защото при търкането все повече пада.В момента пия само приорин.Храня се мисля че вече нормално. Не ям само бял хляб и ограничавам сладкиши и такива неща.Хапвам повече плодове,зеленчуци,месо,риба,яица,сирене,пълнозърнест хляб,мед.
Моля даите ми някакви съвети с какво да спра косопада Sad

# 324
  • в 1001-та нощ
апликорт Ф  Shocked Shocked Shocked въпреки добрите хормонални изследвания  Shocked

а пърхота според мен е от това, че какво ли не слагаш на главата и дразниш кожата

ако вече храненето е достатъчно, то остава да се справиш и със стреса и тревожността

също спираш и тривитаминола - предозирането с вит.А води до косопад

приоринът може да го пиеш, но не е достатъчен; ако не ти се занимава с макси хеър - то вземи анакаос на дюкре или някави мултивитамини - да съдържат и цинк; също и омега 7  Peace

щом желязото и хормоните са ОК, намаляваш стреса и вит.А; вземаш по-пълноценни витамини (да съдържат повече витамини, микроелементи и аминокиселини), вземаш и хубави ампули/лосион (примерно на Дюкре - анастим, неоптид, хрониостим ....) и търпение  Peace ще се справиш  Peace

# 325
да свърша приорина и тогава ли да взема анакапс и мисля ампули анастим или още сега да ги взема и да започна да ги пия с приорина?

# 326
  • в 1001-та нощ
вземи ги сега и можеш да спреш приорина, като пиеш след анакапса, като свърши анакапса правиш пауза 1-2 месеца и довършваш приорина  Peace

апликорт ф също го спираш  Peace

# 327
ампулите колко често се ползват и 1 ампула за един път ли е?

# 328
АЛЕНА благодаря ти за търпението и отзивчивостта да обясняваш , ще поръчам това което си предложила на керастаз и ще мисля за други варианти

# 329
На мен ми помогнаха ампулите и шампоана против косопад на Дюкре. Освен, че косопада спря още на втората седмица, след месец фризьорката ми забеляза, че ми никне нова коса. Изразходих 5-6 ампули /всяка ампула е за три на насяния/ през октомври-ноември и сега новата ми коса е около 7-8 см вече. Косата ми не е от бързо растящите, та сега съм решила да си взема цинк и биотин на Абофарма или Допелцерц - Коса и нокти.

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 15:24 от Golden_Rose

Общи условия

Активация на акаунт