Косопад - 3 тема

• 91 725
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм правила маска с чесън. Наистина помага. Разделям скилидка чесън на две и втривам в корените на косата. Преди да започна да втривам в корените, потапям скилидката в оцет. Това неутрализира силната миризма на чесън. След това си мия косата с хладка вода и шампоан.

# 301
Момичета,препоръчайте ми нещо при хормонален косопад?

# 302
  • в 1001-та нощ
кои хормони са в дисбаланс?

# 303
Последно като си правих изследвания прогестерона ми беше много нисък.Другата седмица смятам да си направя   нови изследвания и ще видя сега как са нещата.

# 304
  • в 1001-та нощ
ако нямаш някаква назначена терапия би трябвало да е успешно ползването на прогестогел локално на скалпа  1 час преди измиване

вземаш от аптеката 1 тубичка, изстискваш гел от нея, нанасяш я по скалпа с леки масажни движения, оставяш да престои 1 час и измиваш косата  Peace

и това на всяко миене Peace

# 305
след колко време продължително мазане с чесън се забелязва ефект? аз се мажа от 2 седмици и не намалява косопада

# 306
след колко време продължително мазане с чесън се забелязва ефект? аз се мажа от 2 седмици и не намалява косопада
При мен нямаше абсолютно никакъв ефект, освен раните, които ми се образуваха.  Crazy
и миризмата Sick

# 307
други мнения?

# 308
Здравейте , аз също имам проблем с косата - не мога да кажа че пада много , по скоро оредява и не расте нова и това точно отгоре  На вс отгоре я боядисвам  и вс сутрин издухвам, тъй като съм с къса прическа, което допълнително я съсипва , четох за серията Керастаз - но ако може АЛЕНА да ми препоръча от кой вид и какво да взема- може дас е каже че косата е изтощена , суха в краищата , без блясък , абе , ужасна е  Sad, пък  и оредяването също ми е голям мисъл - за него съм пила и капусили анакапс, и пантогар преди време, ползвала съм шампоана на Виши и на Дюкре , но няма кой знае какъв ефект ,

# 309
PUPA, а ти ходила ли си на лекар?
а.l.e.n.a може да ти даде съвети, но все пак тя не е лекар и не може да ти направи изследвания във форума, нито може да определи с точност причината за твоя косопад, а при различните причини се действа различно и точно това е причината при едни да действа едно нещо, а при друг да действа нещо друго.

# 310
  • в 1001-та нощ
PUPA, B & C е права, че  е хубаво да не се работи на тъмно и да се види от лекар специалист  Peace

особено при условие, че конвенционалните средства не помагат, очевидно става въпрос за форма на хроничен косопад, но е хубаво да се изясни причината - дали са проблеми с ЩЖ, или други хормонални или недостиг на в-ва в организма ...

нещата, които можеш да пробваш, ако решиш да действаш на своя глава са - хроностим на дюкре, прогестогел и макси хеър ; хроностим представлява 2 лосиона на дюкре, ползват се единия сутрин другия вечер, заради различната клетъчна активност - сутрин против косопад, вечер за растеж; а прогестогел се втрива в скалпа 1 час рпеди къпане - при прогестеронов дефицит .... максито са витамини за коса

ампулите на лакме също са за хроничен косопад - при скъсен жизнен цикъл на косъма

обаче в твоя случай сме в мъгла за причината  Peace

# 311
  • Велико Търново
 А за сезонен косопад/като такъв определям моя/ какви добавки/лосиони препоръчвате?

# 312
  • в 1001-та нощ
максито, като добавка, за косата - аквото и да вземеш ще е добре - и трите продукта на дюкре (анастим, неоптид, хроностим), и на лакме, и на виши .....

# 313
  • Велико Търново
 Благодаря ти,Алена  bouquet Макси-то почти го привършвам-няколко месеца го пия,и ще си дам 1 месец почивка от него;ще прегледам и посочените от теб продукти Peace

# 314
  • в 1001-та нощ
при това положение (предполагам вече няма косопад) - можеш да обмислиш силика, омега 7 за коса ...

Общи условия

Активация на акаунт