Косопад - 3 тема

• 91 739
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
undrwater ,да знаеш ,че и една капка дъжд да те навали направо си вони на чесън Sick
Казвам го от опит Crazy И с чесън и с лук си се мазала..да ме пита човек къде ми е бил акъла? ooooh! Красотата изисква жертви,обаче всичко има мярка.В магазините за коса има маски с чесън с хубав аромат,пробвай тях Peace

# 286
  • София
undrwater ,да знаеш ,че и една капка дъжд да те навали направо си вони на чесън Sick
Казвам го от опит Crazy И с чесън и с лук си се мазала..да ме пита човек къде ми е бил акъла? ooooh! Красотата изисква жертви,обаче всичко има мярка.В магазините за коса има маски с чесън с хубав аромат,пробвай тях Peace

Проблемът е, че там чесънът е много малко, стопен сред вискчите парфюми, силикони и т.н, а той е "виновникът". Аз имам таква маска и не може да се сравни с ефекта от смлян чесън.

myranovel , има ли миризма при изсъхнала коса, а сгъсти ли ти се ? Най-вече сгъстяването ме интересува..  Praynig  А и мога ли да ползвам вместо пресен чесън, домашно приготвена чеснова тинктура по тази рецепта?
Мирише, като се намокри, не толкова като е суха, и възглавницата мирише, но това ми беше най-малкия проблем при падаща коса. Вярно е -има си граници и и си преценяваш доколко би изтръпяла. При мен беше "много спешен случай" и нямах много избор...Ако не ти е належащо, избери по мек вариант- купешка маска, втриване в корените на скилидка
Сгъстява се, защото пониква коса ;само с чесновата маска ми се случи- нито бадемови, нито ампули от фризьори, нищо не помагаше.

# 287
Благодаря, armira и myranovel  bouquet Ех, явно ако е лесно няма да е интересно Laughing Ама ще се жертвам вероятно, щом резултата си заслужава  Crazy

# 288
Преди време, от някоя от темите за тривитаминола, проследих линк до друг форум, нищеш косопада. Там едно момиче беше написал рецепта, която единствено я спасявала след пристъпи на алопеция ареата. За съжаление линка съм го затрила, та карам по спомен – буркан от 1/2л се пълни с водка, в която се накисват/май за около седмица/ ситно накълцани люти чушки. С получената ‘лютивка’ тя си мажела скалпа, докато буквално запламти. След време на плешивите петна почва да се появява нова коса. Предполагам, че това е идеята и на чесновата и на лучената маска  - екстремно кръвоснабдяване за подхранване на корените за добър резултат. Всичкото това го изписах с презумпцията, че водката няма да мирише чак толкова. Аз тогава не се наканих, но пък 4м втривах ампули и действително видях как се ‘залесява’ високото ми чело Mr. Green.

# 289
myranovel благодаря за отговора! С какво си смляла чесъна и ако добавя бадемово масло,зехтин,мед,кисело мляко към яицето и чесъна дали ще е добре.Защото и аз имам същото усещане,че не попива достатъчно !

# 290
Аз тогава не се наканих, но пък 4м втривах ампули и действително видях как се ‘залесява’ високото ми чело Mr. Green.

Какви ампули втрива?

# 291
на Дюкре - Анастим мисля че се казваха, но в случая, според мен, не толкова вида на ампулите беше важен, колкото постоянството - 4месеца по два пъти седмично втриване с 5-10 мин масаж. паралелно пиех и добавки - Пантогар, но добавки пия всяка година, а само в този случак видях нова коса на бретона, затова си мисля, че най-меродавен е масажът на скалпа.

# 292
Здравейте мацки, прегледах темата , признавам , че пропуснах някоя страничка и се извинявам ако повторя продукта който аз използвам. Използвам шампоан за косопад Fitoval страшно съм доволна от него , при мен от първия ден се забеляза разлика , пада много по-малко коса , а в последствие , никаква! Вече изхабих 3 опаковки , разбира се почивам след месец ползване ... или използвам само когато имам нужда. Шишенцето е жълто с червена капачка, цената е около 6лв.   има Fitoval и против пърхот, но него не съм го ползвала. Пожелавам успех с борбата срещу косопада..  Hug

# 293
Здравейте, момичета! Темата за косопада ми е толкова болезнена, не обичам да говоря за това, но непрекъснато ми е в главата  Sad. Пила съм различни хапове, мазала съм се с какво ли не, щитовидната ми била наред, но от години страдам от това ужасно нещо, наречено косопад.
Но най-големият ми проблем е, че ме боли корена на косата, не знам как точно да ви го обясня. Боли ме скалпа като си бутна косата, ужасно е усещането и е постоянно. Не знам към какъв лекар да се обърна за тази болка. Имам чувство,че колкото повече ме боли, толкова повече пада и косата. Мразя това усещане, а да не говорим, че понякога усещам и като че ли нещо ме лази по скалпа /вече сигурно ме сметнахте за луда  Crazy/. Естествено, че ми минават какви ли не мисли през главата, че може да съм болна от страшна болест. Но след толкова години всеки лекар накрая казва - на нервна почва е, там ви е слабото място.
Има ли и друг, който да има такава болка или само на мен ми се случва това? Имате ли представа как може да се намали това ужасно усещане?

# 294
Ох мила... лоша работа, нямам ни най-малка представа как може да се справиш с проблема, дано намериш решение, пробвай с подходяща билка, говори с някой билкар... билките помагат определено, дано се оправиш по-скоро ... Hug Hug Hug

# 295
Моят опит е абсолютно същият....мирише та се не трае  Sick и най-лошото е, че не мирише ден два, а месец, при това доста интензивно  ooooh!  Sick Crazy
При мен чесънът не помогна  Sad
С чесън съм се мазала преди доста години и по онова време не се предлагаше почти нищо за косопад.
Днес използвам спрея и ампулите на Kerastase и съм много доволна от тях.  Heart Eyes
Не вярвах, че човек може да се пребори с косопад и да му се сгъсти доста фрапиращо косата, но а.l.e.n.a e доказателство на това, че всъщност е възможно.
Не се отчайвайте! Тя успя, ще успеете и вие!

# 296
  • София
myranovel благодаря за отговора! С какво си смляла чесъна и ако добавя бадемово масло,зехтин,мед,кисело мляко към яицето и чесъна дали ще е добре.Защото и аз имам същото усещане,че не попива достатъчно !

Здравей! Спомням си, че го смлях с шейкър или нещо такова, за да стане на пюре. И тук е важно постоянството, само с едно намазване не става. Аз се мажех поне 2-3 пъти седмично в продължение на два- три месеца минимум и реших точно в дъждовен период..... Иначе можеш да сложиш каквото искаш- слагах ампули, яйце, смесвах с купешка маска ( за да убие малко миризмата) , каквото ти хрумне. ... Peace

# 297
  • София
Здравейте, момичета! Темата за косопада ми е толкова болезнена, не обичам да говоря за това, но непрекъснато ми е в главата  Sad. Пила съм различни хапове, мазала съм се с какво ли не, щитовидната ми била наред, но от години страдам от това ужасно нещо, наречено косопад.
Но най-големият ми проблем е, че ме боли корена на косата, не знам как точно да ви го обясня. Боли ме скалпа като си бутна косата, ужасно е усещането и е постоянно. .......

Има ли и друг, който да има такава болка или само на мен ми се случва това? Имате ли представа как може да се намали това ужасно усещане?

Да, и мен понякога ме боли корена на косата или самия скалп. Понякога обаче. Нямам категорична представа защо и от какво.
Пробвай като си измиеш косата дали болката ще остане.
 Освен това - избягвай да я връзваш/опъваш. Избери си неагресивен шампоан - аз ползвам детски. При мен тези неща помагат.
Не мисля, че тази болка е на нервна почва. По скоро прилича на неправилно третирана коса и скалп.

# 298
Косата определено не я стягам, то не че и има много за стягане де. Шампоан ползвам задължително специализиран против косопад. Опитвам се да не мисля за това, защото колкото повече го мисля - толкова повече ме боли. Масажирам скалпа, уж трябвало да помага на кръвообращението - но и от това не чувствам облекчение.

# 299
Това, за миризмата на чесъна и мен винаги ме е възпирало да пробвам.
Обаче, наскоро приятелка, се похвали, че прясното мляко неутрализира тази миризма и помен не остава от нея. След празниците, ще питам каква точно е технологията /мисля, че чесъна предварително се кисне/ и ще пиша. 
Весели празници! Peace

Общи условия

Активация на акаунт