Косопад - 3 тема

• 91 473
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Miami
Да, разбира се и на мен ще ми е интересно  denis_d да се включи  Simple Smile

# 631
  • в 1001-та нощ
ти пила ли си ги?  Rolling Eyes  bouquet

# 632
  • Miami
Аз не съм пила, предпочитам да си го хапвам кокосовото масло на сладкиши   Heart Eyes

# 633
  • София
Кокосово масло оказва положителен ефект върху:
косата,  
кожата /дерматологични проблеми - акне, пърхут,  АД, екземи, псориазис, кожни инфекции и т.н./
зъбите, костите /ОДСистема/ ,
имуностимулант,
проблеми с ЩЖ,  
облекчава  стреса,
за понижаване на теглото  
при хронична умора  
подпомага храносмилането /нормализира ЧМФлора/, болестта на Крон  синдром на дразнимото черво  
подпомага обмяната на веществата,
при проблеми с бъбреците,
ССЗ, високо кръвно налягане, поддържа  оптимални  нивата на холестерола,  
ИР и  захарен диабет,
болестта на Алцхаймер ,
ХИВ,
като енергетик ,
подсилва имунната система,
общоукрепващо
 и т.н.
До голяма степен тези ефекти  се дължат  на Лауринова /около 40-50%/, Капринова и Каприлова киселина и техните свойства -  противогъбични, антибактериални, антимикробни, антиоксидантни, успокояващо действие и т.н  Единственият източник на Лауринова киселина освен кокосово масло е кърмата.  
Богато  е на Полифеноли: /галова киселина и т.н. /- на тях се дължи аромата и вкуса на кокосово масло  
Съдържа вит.Е, вит.К, Холин, Желязо и т.н. Богато на антиоксиданти
Наситените мазнини в кокосовото масло са  средноверижни триглицериди, те бързо метаболизират и се  използва за енергия, а не се натрупват като мазнини.  
 Човешкото тяло преобразува Лауринова киселина в Монолаурин, който има антимикробно действие
И тъй като темата е Косата,  да споменем и ползите при локалното приложение на Кокосовото масло  :
Кокосовото масло е една от най-добрите естествени храни за косата - подпомага нейния растеж, прави я здрава и  лъскава.  
Маските за коса , както и редовният масаж  на главата с кокосово масло предпазва скалпа от пърхот и изсушаване, подобрява кръвоснабдяването му и от там - благоприятен ефект върху растежа, хидратацията  и здравината на косъма.
Не случайно е основна съставка, база  в повечето продукти за коса. Подпомага успешното проникване и действие на другите активни съставки.
Заболяванията на кожата, оказват неблагоприятен ефект върху косата - подобрявайки състоянието на кожата при дерматологични проблеми като  псориазис, дерматити , екзема, кожни инфекции и т.н., Кокосовото масло оказва положителен ефект върху косата.

# 634
  • Miami
Благодаря, denis_d    bouquet

# 635
Момичета снощи правих маската  с АДЗЕ -

2 суп.л. тривитаминол
1 суп.л мас
1 суп.л ракия
1 суп.л оцет
2-3 капки газ.
1 суп.л екзематин ц

Стоях два часа.
След колко дни да я направя пак ?

# 636
  • София
Ако проблема е сериозен -  2 пъти в седмицата.

Моята маска с  АДЗЕ е:
1 сл тривитаминол
1 сл  ракиен екстракт Розмарин /демек шише пълно с пресен розмарин + ракия - отлежало поне 20 дни/
1  сл зехтин
1  сл Стимулант на Икаров
1-2 сл арганово масло
1 сл кокосово масло
1 жълтък
1-2 сл кис.мляко - за пълнеж, защото кол-вото е малко и никога не успявам да намажа цялата коса Simple Smile

Нанасям обилно в корените и по дължина.
Слагам наелонова шапка, отгоре дебела кърпа - за да се получи загряващ компрес.
Стоя поне 2-3 часа.

Маската я правя от време на време - поне 1 път в месеца, когато усетя, че косата ми е по-суха

# 637
denis_d Благодаря !  Hug

# 638
  • Варна
Момичета някой да е ползвал Анакапс http://apteka.framar.bg/30019567/%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B5% … B0%D0%BF%D1%81-30?Отзиви-доволни,недоволни?На пръв поглед ми се вижда,че няма биотин newsm78 или бъркам?
Смятах Пантогар през И бей да поръчвам,но ако и тези са достатъчно добри,сякаш няма смисъл от "гимнастики".

# 639
  • София
Момичета някой да е ползвал Анакапс http://apteka.framar.bg/30019567/%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B5% … B0%D0%BF%D1%81-30?Отзиви-доволни,недоволни?На пръв поглед ми се вижда,че няма биотин newsm78 или бъркам?
Смятах Пантогар през И бей да поръчвам,но ако и тези са достатъчно добри,сякаш няма смисъл от "гимнастики".

Анакапс са добри, но е желателно да включиш шампоан и някакъв лосион, серум за външно приложение.

ПП. 30 капс. 42.35 лв.ли струват, много?!

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 18:22 от denis_d

# 640
  • в 1001-та нощ
скъпи са, да  Peace

# 641
  • София
Не знаех, че е такава цената
Поръчвам ги от Фармашоп: за 3 месеца - 30.00Е

# 642
  • в 1001-та нощ
тук имаше промоция 90 таблетки (за 3 месеца) - 80 лв  Mr. Green

аз като че ли предпочитам максито  newsm78 когато ги пих още не знаех за него  Blush

# 643
  • София
тук имаше промоция 90 таблетки (за 3 месеца) - 80 лв  Mr. Green

аз като че ли предпочитам максито  newsm78 когато ги пих още не знаех за него  Blush

Според мен е много индивидуално - имам няколко приятелки, които са доволни само от Анакапс и само тях ползват.

# 644
  • в 1001-та нощ
аз не съм видяла свръх ефекти - нито от едните, нито от другите, но в максито толкова силно вярвам, че предполагам и това "лекува"  Blush

а и не съм ги пила при косопад, все пак разнообразявам и с омега 7, силика, л-цистеин, н-ацетил л-цистеин, АК, протеини .... горе-долу въртя разни варианти  Blush не се напрягам по темата, което е много важно за мен  Heart Eyes предполагам, че ще сменям коса обилно или 4г след раждането или след второ раждане .... което ще е 4г. след първото, до тогава не й се полага да пада обилно, млада е  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт