Кухните - 41 тема

• 90 303
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
И нашата кухня е паралелна с две дълги срещуположни части и определено е много удобно така. Човек си спестява продължително ходене и обикаляне. Стига само да си разположиш удобно печка, мивка, съдомиялна, хладилник и работен плот.

# 361
  • Тракийка в Софийското равно поле....
ana-mari, аз използвам силиконово килимче. Адски е удобно: 1. не залепват тестата и 2. не се плъзга по плота/масата.  Peace

какво представлява това килимче и къде може да се намери?

моят плот не става за месене на тесто - ужасно лепне по него.

Ето какво представлява:

Освен из разни специализирани магазини, съм виждала в Лидл, кауфланд и май в Икеа......... Абе има ги, не е трудно да се намерят и са суупер удобни....  Peace

# 362
И в Метро и Карфур ги има. Аз имам два размера - едната подложка е за месене и точене - кръг с диаметър около 90 см, а другата е с размера на тавата и върху нея пека банички от многолистно тесто, кифлички, еклери и разни други такива без да използвам тава. Направо мятам силиконовата подложка във фурната. Обаче - с рязането върху нея много внимателно, че аз една нарязах като правих козунаци.

# 363
  • Варна
Предстои ни да ни монтират кухнята. Привършваме с ремонтните дейности по шпакловка и теракот. Въпросът ми е свързан с первазите, който се поставят в долната част на стените, заедно с теракота. Пречат ли при монтирането на кухнята и може ли да мине без тях или не стои естетически добре като не са поставени. Нашият теракот е поставен за сега без такива первази, като изчаквам да питам монтажниците на кухнята. А при вашите кухни как е ?

# 364
  • София
Моята кухня е отдавна готова, но надничам, за да не пропусна нещо интересно  Laughing
Ние не сме слагали первази от теракот на кухнята, дори не сме боядисвали зад шкафовете.
Кухнята ни е в обособен ъгъл, така да се каже...

# 365
Предстои ни да ни монтират кухнята. Привършваме с ремонтните дейности по шпакловка и теракот. Въпросът ми е свързан с первазите, който се поставят в долната част на стените, заедно с теракота. Пречат ли при монтирането на кухнята и може ли да мине без тях или не стои естетически добре като не са поставени. Нашият теракот е поставен за сега без такива первази, като изчаквам да питам монтажниците на кухнята. А при вашите кухни как е ?
По-добре не ги поставяйте за сега.

# 366
  • Пловдив
ние сме с первази като за паркет, защото е паркет в нашата кухня и където е тя, не сме слагали изобщо, само видните части Simple Smile

# 367
  • Варна
Благодаря за мненията за первазите от теракот. Ще изчакам за сега и най-вероятно няма да поставяме или може би само на видимите места според проекта на кухнята.

# 368
  • Стара Загора
Да попитам Shadowman, като спец в темата: При комбинация на кафяво и бяло ПДЧ удачно ли е бялото ПДЧ да се кантира с кафяв кант  newsm78
П.С. Комбинацията е корпус кафяво, вратички - бяло.

Зависи какво искате да постигнете, но аз бих го направил така че кафявото да е кантирано с кафяв кант а лицевия (където са вратите) бял. Ако се кантира лицевия с кафяво ще изпъкне като се монтират вратите, този вариант е малко по-шарен...

Ще добавя и това че фугите между вратичките са между два и три милиметра. ПВЦ канта е с дебелина около 2 мм и понеже фугата се явява един вид тъмнина между белите вратички, като добавиш към нея и два канта които са тъмни сумарно ще се получи нещо като визуална фуга около шест милиметра. Виж това...
   http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.25405133.big
Според мен стои дстатъчно добре когато бялото си е бяло а кафявото кафяво.
    Благодаря на Shadowman и Liubo3   bouquet
Питането ми е извън темата за кухните. Става въпроса за затваряне на скосена стена с шкафове - кафяв корпус и бели врати. Наистина с кафяв кант ще стане шарения, от друга страна не искам цялата стеничка да бъде бяла и търся контраста между бяло и кафяво.

# 369
  • Wonderland
Ние сме с черен гранитогрес 60/60 и понеже с мъжа ми не сме привърженици на цокъла от гранитогрес,решихме да сложим первази като за паркет цвят черни и стана много добре......но первази сложихме само на видимите места,след като ни монтираха кухнята.

# 370
И ние нямаме первази зад кухнята.

# 371
liubo3 нашата кухня е в същите цветове, като долните вратички са в светлия цвят, а гърбът е в тъмния. Кантовете са светли, каквито са и вратичките. Тъмен е корпуса на шкафовете и гърбът, а светли са вратичките и плота!
Много ни харесва тази комбинация и бъдещата ни кухня мислим да е по същия начин!  bouquet

# 372
# 373
Тези, които имате "стъклени" гърбове на кухните - има ли проблеми покрай готвенето?  Thinking Харесала съм си един такъв гръб и се чудя дали е издръжлив. Няма да режем дупки за контакти, просто ще се залепи за стената. Но понеже никак не е евтин, не ми се иска да давам толкова пари, за да се напука или повреди от нормално готвене. Thinking

# 374
  • Раковски
Условията са няколко, първо стената трябва да е права, стъклото зад котлоните трябва да е закалено за да няма дертове и цената според мен е висока заради монтажа, ако има сръчни хора у вас мога да ви кажа как може да си го монтирате сами, но да не чупите нещо.

Общи условия

Активация на акаунт