Кухните - 41 тема

• 90 306
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
Нашата кухня е на буквата "П"  и неможах да направя един свестен ъглов шкаф, двата са глухи, този с мивката е добре щото бойлера е там и разни други по-големи неща (както се писа по-горе за такива по-големи уреди и съдове става добре), но другия е с 30 см врата и си е мъка да стигнеш до другия край, но пък взехме да ги правим с 10-на см по-къси шкафовете в този им вид и е малко по-добре. Едва ли механизмите ще си избият парите, те са за удобство, аз лично не харесвам ъгловите шкафове с кошници понеже се губи място с тях, но пък е по-подредено, всеки да решава сам.
 Инак проекта изглежда добре.

Благодаря ти Hug Имам въпрос относно разстоянието между "острова" и другата част на кухнята отсреща какво е най-удачно да е като см? Ясно е, че е колкото повече, по-добре, за съжаление при нас мястото е малко и ще бъде около 110 см.... На мен ми се струва малко, а мъжа ми мисли че ще е ок... Rolling Eyes

# 346
  • Пловдив
това 110 см е като сте сложили шкафове и острова и разстоянието между тях, нали?
нашето също е толкова горе долу до бара, който ще загражда като буква П, мисля, че е добре, а мъжът ми е едър!

# 347
Josefin, да точно разстоянието между шкафовете във вътрешността (тясната част). При нас се пада разстоянието между мивката и бара (мислехме да е отделен остров, но после го съединихме като буква П)

# 348
  • Раковски
При кухните които направих на "П" се получи разтояние около 1,2 м и е добре. Преди Нова година направихме една с 85 см и пак става. Добре е, че ще я правите така, че кухня от две части е по-кофти (ако мога се изразя така).

gul4i... ще падне пазарене...

# 349
Моята кухня е от две срещуположни части, разстоянието от едното до другото е около 1- 1,10м. Много е удобно. Двама нормални възрастни спокойно се разминават, не е тясно, когато отворя шкафовете и от двете страни успяват да се отворят докрай и не се удрят вратите една в друга. Когато съдомиялната е измила съдовете отварям вратата и дърпам кошницата напред, разчеквам и наоколо дълбоките чекмеджета, вратичките отварям и само пълня - от миялната в шкафовете директно, не изминавам метри и не правя пътека, за да нося съдове. Изобщо ужасно е удобно точно на тези размери. Аз се притеснявах, че ще е тясно, мислех си да не стане тъй, че да не можеш да се завъртиш, но нищо подобно. И за едри хора става - имали сме гостенин над 180см ръст, но пък 150кг и той спокойно се разходи из кухнята  Simple Smile

# 350
  • Пловдив
защо кухня от 2 части да не е добре? толкова си мечтаех, няма да е с остров, но аз продължавам да си мечтая за следваща с остров  Whistling

# 351
  • Раковски
Исках да кажа, че по-добре кухнята да е на "П" отколкото от две части (представи си проекта без това между тях), инак по-голяма кухня с остров по-средата е друго нещо.

# 352
Бръмбофръц, много ми харесва зигзагообразната извивка на секцията в хола като идея.  Peace Самата секция не е точно мой стил, но извивката ми харесва.  Grinning

# 353
  • Пловдив
 Mr. Green Залипсва ми тази тема, та пак се записвам да следя  Peace

# 354
  • Стара Загора
Да попитам Shadowman, като спец в темата:
При комбинация на кафяво и бяло ПДЧ удачно ли е бялото ПДЧ да се кантира с кафяв кант  newsm78

П.С. Комбинацията е корпус кафяво, вратички - бяло.

# 355
  • София
ana-mari, аз използвам силиконово килимче. Адски е удобно: 1. не залепват тестата и 2. не се плъзга по плота/масата.  Peace

какво представлява това килимче и къде може да се намери?

моят плот не става за месене на тесто - ужасно лепне по него.

# 356
  • София
и аз искам информация за силиконовото килимче, моля

# 357
  • Раковски
При комбинация на кафяво и бяло ПДЧ удачно ли е бялото ПДЧ да се кантира с кафяв кант  newsm78

Зависи какво искате да постигнете, но аз бих го направил така че кафявото да е кантирано с кафяв кант а лицевия (където са вратите) бял. Ако се кантира лицевия с кафяво ще изпъкне като се монтират вратите, този вариант е малко по-шарен...

# 358
  • Пловдив
ana-mari, аз използвам силиконово килимче. Адски е удобно: 1. не залепват тестата и 2. не се плъзга по плота/масата.  Peace

какво представлява това килимче и къде може да се намери?

моят плот не става за месене на тесто - ужасно лепне по него.
Това не са ли силиконовите подложки за печене? Ще трябва да пробвам следващия път, тъкмо се сдобих със силиконова подложка.
Иначе ми е удобен плота - полимер мрамор. Като забърша веднага след месенето, винаги пропускам нещо, защото е много светъл, но като засъхне си го почиствам лекичко със стъргалка за керамични плотове  Mr. Green

# 359

Зависи какво искате да постигнете, но аз бих го направил така че кафявото да е кантирано с кафяв кант а лицевия (където са вратите) бял. Ако се кантира лицевия с кафяво ще изпъкне като се монтират вратите, този вариант е малко по-шарен...

Ще добавя и това че фугите между вратичките са между два и три милиметра. ПВЦ канта е с дебелина около 2 мм и понеже фугата се явява един вид тъмнина между белите вратички, като добавиш към нея и два канта които са тъмни сумарно ще се получи нещо като визуална фуга около шест милиметра. Виж това...
   http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.25405133.big
Според мен стои дстатъчно добре когато бялото си е бяло а кафявото кафяво.

Общи условия

Активация на акаунт