Кухните - 41 тема

• 90 272
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
И ние имахме навремето тераса с остъкление, което мина комисия и искаха да се събори. После разрешиха и всички остъклиха. Заради вида на фасадата беше, чак остъкление да не може да понесе  Thinking   Има и доста по- тежки случаи - познавам хора, които си изнесоха терасата половин метър напред (последен етаж) и така усвоиха. Виждала съм доста, които си изнасят терасите напред, но поне са първи етажи и слагат подпори отдолу, ама на високи етажи...  Thinking  За каква грозотия става дума е отделен въпрос  Confused  Може би човек трябва в един момент да се примири с площта, с която разполага и да се намести на нея, без издевателства. Ако много не му достига, да търси варианти за покупка на по- голямо жилище, което си е било по- голямо по проект и построяване, не да безумства над това, което има.

# 466
  • София
После започва масовата мода за поставяне на винкели и остъкляване на терасите. Каза, че било голям проблем - минавали от общината и карали хората да ги върнат в предишното състояние - причината не били изчислявани за такова натоварване.

изобщо не е това причината. бабата не знае или не помни.

причината е в загрозяване на външния вид на фасадата. подаваше се молба за разрешение от общината за остъкляването и разрешаваха, ако всички балкони са остъклени по еднотипен проект.

# 467
Точно така. Но това беше до 1989г. От тогава до сега, всеки си прави каквото си иска, освен ако някой бдителен съсед не подаде жалба в Общината. Сега нещата пак се затягат, и скоро този вариант няма да е възможен, особено в новопостроени сгради.

# 468
Цитат на: shadowman

Забележи, че повечето чужбински са с плочки отзад което елиминира лайстната, аз когато правя такава кухня (с плочки) стават така. Работата е там, че се монтира кухнята и след мен е фаянсаджията. Тогава се покрива плота с плочките и ако фугина е добър, тоест да не просмуква влага значи няма нужда от водобран. Инак и на такава с само с гръб може да не се монтира, но условията (като се замисля) са много.
И при мен е без лайсна и пръв бе плочкаджията, но може би ще сложа лайсна. Скъсах си нервите с тази която майстора довлече - исках тънка, но тя се оказа само с лепене и не можах в крайна сметка да я закрепя плътно и я изхвърлих. Никога не си взимайте такава, няма ли винтове за нищо не става. В крайна сметка теглих един дебел силикон (кит за дърво) между плочките и плота, но не седи особено естетично въпреки огромното старание което вложих.

# 469
  • Бургас
Здравейте на всички! Искам да питам някой дали има такъв вид смесител http://www.vetobg.com/photos/products/357.jpg.
Интересува ме дали се почиства лесно това, което е като спирала навито.

# 470
  • София
Имам същия, към 80 лв ми излезе. Почиства се супер лесно, спирала е по-едра, ако ме разбираш.

# 471
В dm продават един зелен препарат 1 л= тяхна марка, има нарисувана батерия, препарата е с оцет, с него се почиства супер, много е подходящ за тази батерия, а струва само 2 и нещо.

А за 80 лв тази батерия на коя марка е и с каква гаранция? Евтина ми се вижда.

# 472
# 473
  • София
А как ползваш гаранцията като му стане нещо на смесителя? Те ли плащат транспорта да им го върнеш или ти и колко време стоиш без смесител докато го ремонтират.
Питам, защото продаваме такива неща и при повреда в гаранционен срок  клиента не е склонен да чака нито минута.
Другото, което ме интересува  е колко шуми този смесител като го пуснеш, защото другия модел е на ТЕКА и не се чува как работи.

Не ме разбирайте погрешно - това е като при колите - каква цена е МЕРЦЕДЕС и каква цена са "българските"китайски коли Great Wall - разлика цена/качество

# 474
  • Бургас
И аз в ebay ги гледах тези смесители, и много се чудя дали от там да поръчам. Цените са в пъти по-ниски, но пък гаранцията и тя не е за подценяване.

Цитат
А как ползваш гаранцията като му стане нещо на смесителя? Те ли плащат транспорта да им го върнеш или ти и колко време стоиш без смесител докато го ремонтират.
За някои от смесителите си пише, че гаранцията важи само на територията на UK, при връщане на стоката транспортът е за твоя сметка.

# 475
Знаех си аз, че за 80 лв нещо... а то работата излезе ибейска. Освен за 80 лв да се молиш да не се чупи, аз по-малко от 300 лв не видях такъв смесител, не че и толкова съм го търсела де, но определено не е евтин.

# 476
  • София
Има ли смисъл да обяснявам колко процента е вероятността да се развали нещо купено в Англия, и колко тук. Смятам, че за тези 33 лири си заслужава да поема риска, въпреки, че до сега ми се е налагало да рекламирам няколко неща от Ибей. Имах проблем с кана Брита и беше достатъчно само да пиша на търговеца, не стигнах дори до изпращане на снимки, камо ли до връщане на каната. Говоря за най-скъпия модел. Гаранционното обслужване в България е една необятна и неприятна тема. Трябва да имаш здрави нерви и добри познания на правата си, и да знаеш на кой да се оплачеш. Подарих на мъжа ми домашно кино за Коледа, дори не пожела да тръгне, почти месец е на ремонт. Надявам се до лятото да успее да си "види" коледния подарък  ooooh! Ремонтирах си лаптопа за 220 лв. в гаранция, защото Ай Би ЕМ давали 12 м. гаранция  Shocked. След като се оплаках в Агенцията за защита на потребителя, повредата веднага стана механична по моя вина. За да не продължавам да разводнявам тема, само ще кажа: Не се плашете да пазарувате онлайн в чужбина. Не мога да си намеря снимките като разопаковахме смесителя. Толкова добре и меко опакован, в хубава кутия и в платнена торба. И аз не очаквах кой знае какво за 70 лв, но е факт.
Интересно ми е колко струва тук този смесител и каква повреда може да се появи, такава, че да е толкова скъпа и да не може да поемем сами извънгаранционно?

ПП Транспорта от там е 2 лв на килограм, а обратно е малко повече.

# 477
  • Пловдив
Питам, защото продаваме такива неща и при повреда в гаранционен срок  клиента не е склонен да чака нито минута.
Другото, което ме интересува  е колко шуми този смесител като го пуснеш, защото другия модел е на ТЕКА и не се чува как работи.

Не ме разбирайте погрешно - това е като при колите - каква цена е МЕРЦЕДЕС и каква цена са "българските"китайски коли Great Wall - разлика цена/качество

не ползваш гаранция е отговора.
уникално сравнение на коли. и от двете ли марки имаш, за да правиш заключение?а каква цена е мерцедес в балкан стар поръчков и чакан и каква в германия знаеш ли? също дали знаеш ако ти се развали автоматичната скоростна кутия на GL (поръчан и чакан 6 месеца) след 2 месеца експлоатация какво правят в България? пращат те до Австрия на твои разноски. И в какъв вид идва колата ти, след като някой и е посвил стелките, запалката, химикала от гаранционната книжка, неща от аптечката...или не си чувал, че има такива, ако не си си взел колата от Германия директно?  Naughty
аз лично си поръчвам нови неща от чужбина, например количка на Куини, която тук е двойна цена, е не ползвам гаранцията на тукашния вносител, но пък плащам за марка двойно по малко! да не говорим от франция до тук за колко часа дойде с куриер, за който платих 1 евро, еми смешно!
същото и за Грое, ако говорим за смесители, в един френски сайт за частни разпродажби периодично ги има и ги намалят до 70 %,(vente-privee.com) еми аз си ги купих на пълните им цени тук (говоря и за душ системи и прочие по две за двете ни бани, знаете какви цени са), с голямата им гаранция, обаче бих предпочела да я няма и да ги взема на минус 70 пък нека се развалят!  Joy

mime-to абсолютно подкрепям, на теория всеки дистрибутор/вносител е много отворен и прави сравнения с какво ли не, но като му занесеш повредения артикул ще измисли латински сериал как защо и какво ти си му направил, а не продукта е дефектен! малцина са свестните вносители.

ще кажа и още нещо - душ системата, която купихме е една от скъпите на грое, разбирайте малко под 2000 лв, понеже сме сложили крановете за водата малко по-високо и не сме измерили, душ системата ни опираше окачения тават, т.е трябваше или да я заменят с друга (каквато от този клас нямат аналог(може би само в Б-я) или да дадат указания как и къде да отрежем тръбата с лазер.  отговора на официалния вносител (не на магазина, от който си е взехме) беше: "ще я побългарявате значи,ха-ха, еми слага се по-ниско, не ви ли казаха, няма да ви важи 5 год. гаранция". вариант на друго действие НИКАКЪВ!  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 16:43 от Josefin

# 478
Жозефин, много интересен пост!

# 479
  • Варна
Да покажа трапезарията, която стана готова преди кухнята. Тези дни чакаме монтажа и се надявам да мога да покажа снимки.

http://varnenec.snimka.bg/daily/trapezariya.648641.26158232

Общи условия

Активация на акаунт