Кухните - 41 тема

• 90 236
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
здравейте момичета, реших тук да ви попитам, имам нова кугня , която си я харесах от Явор и си я купихме, но имам проблем -та кухнята ми е венге, но като ми капне или изсипя  водя, забърсвам го, но като изсъхне и седи като петно на вратичката по дървото, все едно е мазно петно, онзи ден си взех на медикс някакъв гел за дърво, с него по принцп си почиствам секцията но на кухнята тези петна не искат да се махнат, ако ст имали същия проблем илиможе да ми кажете с какво да си почиствам кухненските вратички за да не стават такива петна.. благодаря предварително!

# 166
  • Варна
Ехее колко много сте изписали! Да споделя моят скромен опит. От Спетември сме със завършена кухня. Навсякъде сме с ламинат, а в коридора с гранитогрес, имитиращ дърво, така че общо взето навсякъде е с еднакви светове.
Аз имах големи притеснения за ламинат в кухнята и навивах мъжа ми да сложим плочки под шкафовете, преходната лайсна, която както забелязах в няколко други жилища започва да трупа мръсотии по фугите, надира се или се отлепя. Не казвам че е задължително да се случи, но в един момент реших да рискувам. До сега ня сме имали сериозно разливане на вода, но пък и не пазя кой знае колко. Да не говорим, че ние сме с декоративна фуга.

За тези, които вече са монтирали и ползват керамични плотове исках да питам дали се надират? моите много ме ядосват- на Горенйе са и много си ги харесвам и пазя, но от ножчето се получиха едни много фини драскотини. Не се виждат кой знае колко, но все пак не е така перфектно лъскаво стъклото, а е ползвано само 3 мес.

dani, аз ползвам обезмаслител на Астониш, но може и друг да пробваш.

# 167
  • Раковски
здравейте момичета, реших тук да ви попитам, имам нова кугня , която си я харесах от Явор и си я купихме, но имам проблем -та кухнята ми е венге, но като ми капне или изсипя  водя, забърсвам го, но като изсъхне и седи като петно на вратичката по дървото, все едно е мазно петно, онзи ден си взех на медикс някакъв гел за дърво, с него по принцп си почиствам секцията но на кухнята тези петна не искат да се махнат, ако ст имали същия проблем илиможе да ми кажете с какво да си почиствам кухненските вратички за да не стават такива петна.. благодаря предварително!

Трябва да разберете дали мателиала ви е ламинирано ПДЧ или е ПДЧ с фолио, ако е второто може фолиото да пропуска вода и затуй се появява петното.

# 168
Малко офтопик ,но да споделя и аз за паркета.Имаме в две от стаите, в едната е от фирмата, която Shadowman е посочил немски кроношпан, надраска се ужасно, колкото и да го пазим и се почиства много трудно.Иначе е много издръжлив на вода.В другата стая малко по-чувствителен е на вода, но много по-лесно се чисти и не се драска, а е китайски.Затова сега си взехме за другата стая от същото място, дано да е добър.
Кухнята тепърва ще я мислим, затова и попрочитам тук.

# 169
Надува се ламинатът, как да не се надува! Направо си става на планини при по-сериозно наводнение. Не ми се мисли под пералня или миялна, че и под мивка, ако има макар и малки течове, които, по принцип, остават назабалязани навреме. С една дума - за мокри помещения, включвам и кухнята в това число, ламинатът не е за препоръчване, пък бил той и с най-високо качество.

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 22:10 от jdg

# 170
У нас и в кухнята, и в коридора + антрето е ламинат.

# 171
... най-много само в коридора да е така, защото там ще е  перилното! Simple Smile
При нас пералното също е в коридора, но е отделено с плъзгаща врата и вътре е с гранитогрес, направили сме прагче и сме оставили наклон+канал за всеки случай.
Реално вода няма как да излезе.
Аз по-скоро се притеснявах от мокри обувки, сняг през зимата, такива неща.
Но наистина ламината е супер издържлив, та можеше и там да наредим Thinking.
Една приятелка има магазин тук, сложиха най-евтиния ламинат като го правеха, беше под 10 лв. цената.
Миналата година се наводни-от буря, на главната улица реки се ляха, водата влезе вътре и два дни изгребваха и подсушаваха.
Отделно, че от покрива си валеше направо, не течеше.
Нищо му няма на ламината, ни цвят се е променил, ни структура.

Благодаря, идеята ти наистина е добра! Ще го обмислим да е с праг и канал!  bouquet

# 172
Ние доста време бяхме с ламинат(2008-2011г) и няма надуване и прочие.Не бе от най-скъпия.А аз редовно разливах всякакви неща и като мина с парцал оставях да изсъхне.Сега пак сложихме ламинат.Предстои да видим.
Цитат
Как точно забърсваш?Колко мокро остава след като го забършеш?С обикновен препарат за чинии не се ли почиства?

# 173
  • София
Здравейте момичета, тъкмо съм на фаза събиране на оферти за нова кухня. Тъй като искам да събера максимум уреди на минимум място, в един от проектите ми сложиха вградена миялна под керамичния плот  Shocked
Увериха ме, че често съчетават по този начин уредите и няма проблем при експлоатацията.
Аз съм малко резервирана за този вариант и за това искам да се допитам до вас и вашия личен опит.
Има ли някой с подобна комбинация? Дали е безопасно  newsm78

# 174
... най-много само в коридора да е така, защото там ще е  перилното! Simple Smile
При нас пералното също е в коридора, но е отделено с плъзгаща врата и вътре е с гранитогрес, направили сме прагче и сме оставили наклон+канал за всеки случай.
Реално вода няма как да излезе.

Благодаря, идеята ти наистина е добра! Ще го обмислим да е с праг и канал!  bouquet

Ето:
http://hakiba.snimka.bg/daily/domashni.634663.25876768

# 175
Бръмбофръц, виждам на снимките ти, че имаш вградена микровълнова. Моята е точно същата и искам да те попитам колко силно свети лампата когато е включена . Моята свети толкова слабо, че едва виждам нея, камо ли храната, която е вътре. Мислех да питам в магазина, но ако по принцип са си такива, няма смисъл да им звъня.

# 176
И мойто микровеле е същото - не се вижда вътре. Само ако закрия с ръце от двете страни на очите и се допра до стъклото - тогава.

Бръмбофръц, имате голям напредък с обзавеждането, вече съвсем завършен вид е добило. Много е хубаво! Само ти трябва една по- елегантна фруктиера, да не е тази купа  Laughing  ама ще ти е много трудна тази задача - няма из Варна. Месеци вече търся...

# 177
Бръмбофръц, благодаря за снимката!!! Heart Eyes

# 178
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Бръмбофръц, не мога да си затрая - прелестен дом! Много ми харесва! А дори не харесвам този стил (представяш ли си пък ако го харесвах) - направо е върха всичко!  Crazy  Heart Eyes

Пина, кажи какво търсиш, че да помагаме от Софийско ако нещо, таковата  Laughing За твоята кухня на всичко съм готова!  Laughing

Между другото съвсем до мен са открили магазин Сканарт (скандинавски аксесоари за дома). Още му се опъвам, но.....  Crazy

# 179
Бръмбофръц, виждам на снимките ти, че имаш вградена микровълнова. Моята е точно същата и искам да те попитам колко силно свети лампата когато е включена .

Както е обяснила Пина, нищо не се вижда.
Аз ходих миналата седмица да питам същото+ това дали се маха прозрачното фолио от вътрешната страна на вратичката, че имах колебания.
То е точно за огледалния ефект, явно и намаля прозрачността на стъклото/как смешно го обясних/.

И мойто микровеле е същото - не се вижда вътре. Само ако закрия с ръце от двете страни на очите и се допра до стъклото - тогава.

Бръмбофръц, имате голям напредък с обзавеждането, вече съвсем завършен вид е добило. Много е хубаво! Само ти трябва една по- елегантна фруктиера, да не е тази купа  Laughing  ама ще ти е много трудна тази задача - няма из Варна. Месеци вече търся...
Благодаря ти много.
Трудна не, ами....
На мен ми се смеят приятелите вече като кажа, че търся нещо такова..., уж дребно.
Но като ти влезе представата за някаква вещ в главата и иди, че я намери.
Или пък като си я видял в някой сайт за интериорен дизайн, не български разбира се Rolling Eyes.
Имам доста неща да купувам още, но ми е по-спокойно и не правя маратони по магазините както в началото.
Дори боята от бравите не съм си дочистила, и на тавана в трапезарията имам още да побоядисвам... Blush

Общи условия

Активация на акаунт