Кухните - 41 тема

  • 90 342
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 311
Със закъснение, но да кажа, че само на долен реотан + вентилатор с топъл въздух готвя абсолютно всичко от 12 години! Питките стават идеални. Не знам изобщо работят ли ми горните реотани - не съм ги пробвала.

Здравейте! Не съм готвила никога по този начин. Ако може малко съвети  Embarassed На кой ред се слага тавата за печене /моите редове са 5/ и на какви градуси се готви по този начин? В смисъл, ако обикновено пека на 150 градуса сладкиш, печено с вентилатор и долен реотан ще имат ли значение градусите?
Благодаря предварително!


И на мен ми стана интересно.
Аз все на долен и горен пека, дори като видя, че отгоре тръгва да става коричка примерно не изключвам винаги, а свалям тавата на долно ниво и слагам фолио отгоре.
Но досега готвех на една стара печка Раховец, със собствено мнение/бях я кръстила "Шесто чувство", понеже се засилваше или спираше когато си реши/. та нямам база за сравнение.
 

# 226
  • Мнения: 11 743
Тавата слагам на средно ниво. Не трябва да е много на ниско, за да не дойде много силно нагряването отдолу. Вентиалтора също има свой нагревател и допълнително духа топъл въздух, освен че разнася топлината от долните реотани. Така се избягва схемата, когато се пече баница, примерно, дето трябва да пуснеш първо за 10- 15 мин само долен реотан, пък после и отгоре и отдолу... Питките стават идеални, тъй като отдолу идва с една идея повече топлина и бухват много добре. Няма го изпърлянето отгоре, което веднага прави кора и не дава на тестото да продължи с набухването или пък води до напукване. Никога не слагам фолио отгоре, за да не прегаря, никога не сменям нивата по време на печенето. На същите градуси се пече.

# 227
  • Русе
  • Мнения: 3 710
Готвя доста и в големи тави, но пък чак толкова за 2 седмици да се изпоцапа не е. Явно не е на време, сигурно има някакви датчици, въпросът е къде са, че поне там да наблегна на по-всекидневното почистване, че да избягна това постоянно недоволство, че иска пиролиза.

За сега само на долен с вентилатор съм пекла, с изключение на цяло пиле - на горен, грил + вентилатор. Стана супер. Веднъж мислех да пускам размразяване, но като ми изписа някакви 2 ч и се отказах, микровълновата същото го прави за 10-15 мин.

# 228
  • Мнения: 228
Pina, благодаря! Ще пробвам!   bouquet

# 229
  • София
  • Мнения: 1 390
Здравейте, момичета! Като сте на тема фурни - а на мен ми предстои да купувам - бихте ли споделили от опит кои функции са най-необходими и кои ги има, но не се използват, или може и без тях. И хак от Вашия опит - коя марка е за препоръчване? Аз леко клоня към някой модел на Електролукс-а, дали не греша?
Благодаря  предварително на всички, които ще пожелаят да ми отговорят!   bouquet

# 230
  • Мнения: 11 743
Много са трудни тези препоръки. Аз принципно с чиста съвест мога да препоръчам Горение на база опита ми от 12 години с тази марка. Да, ама се оказва, че последните години уредите на марката са проблемни и ненадеждни. Във форума са описани случаи с тях, които направо ми е бедна фантазията да си ги представя. Сегашната ми фурна е АЕГ и съм доволна, ама колко впечатления мога да събера за 4 месеца  Thinking Нужна е и голяма доза късмет при тези покупки.

# 231
  • Wonderland
  • Мнения: 824
Наистина препоръките са трудни преди 5 дни ми дойде обзавеждането за кухня заедно с ел.уредите/фурна за вграждане+котлони и абсорбатор/ и на следващият ден когато включих фурната и започнах да готвя,вентилатора се включи да охлажда и щеше да разтресе къщата.На следващият ден пуш бутона не изкачаше от първият път....Днес звъннах на сервиза и казаха че досега такъв проблем не са имали и днес ще дойдат.Та от опита който аз имам с марки бяла техника и като цяло електроуреди съм на мнение,че всичко е КЪСМЕТ!!!!Мойте ел.уреди са на Пирамис по междудругото.Но както кажа и Пина ГОЛЯМА ДОЗА КЪСМЕТ.УСПЕХ!!!

# 232
  • Русе
  • Мнения: 3 710
Жена и кола (техника) са си на късмет. Тук основно се препоръчват АЕГ, Бош, Сименс и други подобни. Ако искаш нещо по-евтино, по рядко има препоръки.

Аз лично за фурната гледах да има пиролиза, студена врата и заключване, от 15-те програми май няма много смисъл. Сега отчитам, че телескопичния водач е удобен, ако намеря на свястна цена бих си взела още един. Както вече писах от размразяването не виждам нужда, особено ако има микровълнова. Другите неща общо взето са стандартни.

# 233
  • София
  • Мнения: 1 390
Пина и Цветето - благодаря Ви! За марките и изправността вярно е късмет. А за необходимите функции - кои най-много се използват и са необходими хем за улеснение, хем за перфектно приготвяне на ястията?

# 234
  • Стара Загора
  • Мнения: 762
pina кой модел ти е фурната?

# 235
  • Мнения: 11 743
AEG bp5013021m  -  исках да е с пиролиза и да е 74л, не исках малка фурна. За студеното стъкло научих, когато Meggysan каза, че имала и точно готвех, когато го прочетох, отидох и пипнах - брей, наистина било студено стъклото  Laughing  На телескопични водачи изобщо не държах, но свикнах и е удобно. Оцених ги, когато вчера пекох пуйка на друго ниво и набутах тавата без телескопите - ауу... то мъка било.  Simple Smile  Тези програми, дето са готови и пускаш за кекс, за пиле и т.н. и си имат май зададена температура и време - не знам точно как са, никога не съм ги ползвала и не мисля и, че ще ги ползвам. Но някои съфорумки са писали, че са доволни от тях, тъй като успяват да ги ползват децата. Да, за деца може би не е лоша идея.

# 236
  • Русе
  • Мнения: 3 710
А, да, забравих, че исках възможно най-големия обем, това беше много важно. А за децата не знам колко е удобно, ако е толкова голямо, че само да си оправя програмите, то ще може и си я нагласи както му е нужно и без програми.

# 237
  • Мнения: 11 743
Да, но в нужния момент фурната се изключва сама и почва да пищи, та се избягва момента някой разсеян 11- 12 годишен кандидат тийн да забрави, че е щял да яде  Mr. Green  и да останат само въглени, след миризмата.  Simple Smile

# 238
  • Русе
  • Мнения: 3 710
Да, но в нужния момент фурната се изключва сама и почва да пищи, та се избягва момента някой разсеян 11- 12 годишен кандидат тийн да забрави, че е щял да яде  Mr. Green  и да останат само въглени, след миризмата.  Simple Smile

Да, да, права си.

 chef  chef  chef

# 239
  • Мнения: 1
Имам въпрос към pina, относно ламината на kaindl - от къде точно във Варна е закупен и дали цената над 30 лв/кв.м е била само за ламината или включва и монтаж? Защото гледах, че има фирмен магазин на вносителя, където цената 31,00 лв/кв. е за 10 мм дебелина и с безплатен монтаж


http://www.alexfloor.com/kaindlvarna.html

Иначе kaindl има и в Бриколаж, но са само няколко цвята.

Общи условия

Активация на акаунт