Кухните - 41 тема

• 90 319
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
За моя ъглов шкаф поръчах ей такъв механизъм http://www.youtube.com/watch?v=L9fV9aFKGXE Дано да е сполучлив и функционален, че да си струва парите.

Относно спецификациите на техническия камък - ето тук http://www.stonecenter-bg.com/#technical-stone.php и тук http://skv.bg/technistone/technistone-more-info.php?slide=1&page=Technology

Доколкото съм запозната основното предимство на техническия камък пред гранита е възможността за постигане на хомогенен цвят, избягване на типичната мозаечна структура, характерна за естествените материали. По отношение на термо и удароустойчивост показателите мисля, че се припокриват. Риск от надраскване на полираните повърхности винаги има. Мраморът не е удачен за плот, тъй като "пие" вода и променя трайно цвета си.

Гранитът е по-евтин в сравнение с техническия камък.

# 331
  • Русе
Този е от удобните.

# 332
  • Раковски
Преди нова година монтирах такъв (210 пари), има и по-удобни.

# 333
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=33461&start=20

Виж линка, погледни под смесителя, значи за сложиш нещо в ъгъла трябва добре да се разтегнеш защото врата е една (дано съм обясни правилно).
При мен ъгловият шкаф е точно такъв, един е за мивката и съседния.

# 334
volwww, много слънчева кухня, направена с вкус! Би ли споделила може и на лични каква цена ви излязоха шкафовете само?
Тези дни ще гледам да имам малко време да снимам с моята какво стана и без това имам много въпроси, но след снимковият материал.
А понеже нямам много време да обикалям и гледах само в Карфур този кухненски лост е на цена 47 лв,

което ми се вижда супер много, толкова ли струват и има ли някъде по-евтини. Черпаци хубави също гледах над 15 лв (не пластмасови), то излиза че само лоста с принадлежностите му са около 200 лв, дали в Икеа има по-евтини да не бързам сега да купувам? Може и тези рафтчета да седят на такъв лост, ама ако е дълъг

,

пък то двоен лост сигурно е 100 лв..

# 335
  • Пловдив
камъкът - монолит - 6.5 метра някъде плот и още толкова гръб. само един бял технически камък имат, 2 см, моя е с подплънка (камък върху камък, не пдч плоскости и прочие) и е направен да бъде 4 см (подсилен в двата си края (4см), само една ивица в средата куха(2см)). добре го направиха и плота и гърба, съвпаднаха дупките, канта е както исках, цвета е уникален, ескаве съм гледала само като софийски вариант, но цените и наличността са им  Naughty. стоун център не е ли пак софийско с доставка до пловдив? исках да не го разкарвам моя камък по пътища и друг вариант освен монолит мисля, че нямаше. ама как обяснявам, дано ме разбра  Joy
успех и да снимаш като стане!

Уф, тези от Монолит...към тях имам специално отношение Mr. Green Веднъж се опарих с гранита за терасата, въпреки това отидох пак, за да видя какви материали имат за кухненски плот, единственото хомогенно бяло, без жилки, беше някакъв технически мрамор (така се изрази консултантката). Аз няколко пъти попитах дали става въпрос за гранит, не, казва, мрамор е и изобщо не е подходящ за кухненски плот. Питам защо да не е подходящ - ами не е, отговаря. Не е подходящ! Какво му е, питам, поема вода ли, надрасква ли се, какъв е проблема, а тя все това си знае - не е подходящ. Аз оттогава се зарекох да не потретвам при тях, явно моята поръчка е твърде малка за техните "монолитни" Laughing мащаби. Ще заложа на тези, които са доказали професионализъм пред фирмата, която ми прави кухнята, напълно ще им се доверя, пък ако ще и от луната да го докарат камъка, подписвам само след монтаж.

Laughing
ами да, монолит може да ти се сторят малко странни, ако не ги познаваш. ние понеже ги познаваме, знаем как да водим разговора с тях, това бялото, което си гледала и сега го има, не е подходящо защото попива! тестват го там на място с кафе, вино, олио и така. моя камък може да го видиш на мостри и наредените листови, първи най-отпред като влезеш в двора. той не попива, имах си мостра и при мен, подложих я на всичко - зехтин, вино, кафе, соев сос за по едно денонощия омазани и с чаша над тях да затиска, еми всичко е бижу!
нашата къща принципно е излята с доста гранит, вън (стълбища, веранди, тераси, первази) и вътре (стълбища) и може би затова си водим разговора добре, а също и другата ни къща е с гранитени плотове неро африка от преди 10 години пак от тях и пак доста метри.
монолит съм ги избрала, защото са ми ясни какво могат да оплескат и ги натискахме и нищо не оплескаха, цената им е най-добра, качеството средно. за нашите метри и усложнения (сплавка на камъка в средата на двойната ми мивка, за да не се вижда) цената им е идеална.
ескаве ми искаха огромна сума пари, хората си обзавеждат апартаменти с такава  hahaha

# 336
Преди нова година монтирах такъв (210 пари), има и по-удобни.

може ли повече инфо за тези по-удобни?

# 337
  • Варна
Знаете ли дали се изработват маси за трапезария по поръчка? Питам, защото помещението , където ще е масата е по тясно и дълго и широка маса трудно ще се побере. А масите, които гледах ми се сториха все големи. Предпочитам да е елипсовидна, разтегателна, но може и в краен случай правоъгълна. Широчината на помещението е 170 см, откъдето са ми притесненията.

# 338
  • Раковски
http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/product/189
http://topan.com.tr/urunler/kelebek_mutfak/photos/elips_alt_k%C3%B6se_dolabi.jpg

jijo2233, правят се маси, отиваш някъде където правят мебели и питаш.

# 339

Благодаря! Peace
Аз пък вече се чудя дали да не ги оставя без механизъм и да държа неща, които не ползвам често... Ако се ползваше редовно такъв шкаф,поне да си избие разходите. newsm78
http://media.snimka.bg/9832/025919137.jpg?r=0

# 340
  • Раковски
Нашата кухня е на буквата "П"  и неможах да направя един свестен ъглов шкаф, двата са глухи, този с мивката е добре щото бойлера е там и разни други по-големи неща (както се писа по-горе за такива по-големи уреди и съдове става добре), но другия е с 30 см врата и си е мъка да стигнеш до другия край, но пък взехме да ги правим с 10-на см по-къси шкафовете в този им вид и е малко по-добре. Едва ли механизмите ще си избият парите, те са за удобство, аз лично не харесвам ъгловите шкафове с кошници понеже се губи място с тях, но пък е по-подредено, всеки да решава сам.
 Инак проекта изглежда добре.

# 341
# 342
  • Раковски
gicka, избери си една кухня за да я направя.

# 343
  • Балчи-Варна
shadowman ще те поканя на море лятото,а ти за отплата ще ми направиш кухнята,става ли.Аз ще купя материялите и т.н.

# 344
  • Русе

Първият не е удобният, за който писах по-назад. Вторият е много удобен.

Аз накрая без механизъм си направих ъгловия шкаф, но кухнята е достатъчно голяма, че дори не съм го напълнила още, а имам доста съдове.

Общи условия

Активация на акаунт