Кухните - 41 тема

• 90 186
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Със сигурност никой не е минавал като я спрях, а иначе нямам отделна опция вентилатор. Книжката в момента не знам къде е, но ще я потърся да видя какво пише там.

# 691
З Кофтито е, че не знаем къде и е контакта да я изключим и спряхме направо бушона....

Тези печки по правило се вързват директно в мрежата, защото като цяло консумацията е доста голяма. Все пак се предполага, че може да се ползват едновременно всичките котлони плюс фурната и то на максимални градуси. Затова е редно да е така вързана. Не търси контакт, чети упътването на печката, там може да пише за този проблем. Или пък да си пробваш следващия път да не я пипаш и да видиш кога сама ще изключи. Да не е минал някой след теб и да е пуснал вентилатора? Аз имах печка, която с една идея като мръднеш копчето от нулата и се включваше само вентилатора, именно с цел охлаждане. След това вече следваха степените на фурната - горе, вентилатор и т.н.

Няма такова правило, затова и всички електроуреди (без котлоните) вече се продават с монтирани щепсели. Просто контакта трябва да е усилен.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 22:31 от Анонимен

# 692
Какво значи "усилен контакт" ?

# 693

По-дебел кабел, мисля поемаше мощност над 2 или 3 кW по спомен де.

# 694
  • Раковски
Кабела за уредите е добре да е 4 квадрата, не е задължително да са вързани директно, аз предлагам да са в съседен шкаф контактите и да могат да се изключват ако има нужда.

# 695
4 квадрата са, аз ги купувах. Даже мисля се сетих къде е включена фурната, има едно мъртво шкафче с отвор, сега shadowman като написа и се сетих.
Благодаря отново на всички!

# 696
  • Раковски
Почерпката от теб.

# 697
Ами пиши ми ако идваш в Русе, нямаш проблем за почерпката, много си ми помогнал с мненията и съветите си и го оценявам.
Бъди здрав!

# 698
Дали може да е вързана неправилно, т.е. нещо при контакта да не е в ред, защото пък и бушона често изключва,

Хубаво е да се открие причината за честото изключване на предпазителя ! Иначе фурната се връзва на твърда връзка (ако не е слаган допълнително щепсел).

# 699
По принцип фурните имат вградено самоохлаждане. И при моята фурна се включва вентилатора и започва да духа топло, когато я изключа, но това спира след 15-20 мин. Зависи колко е била загрята фурната. Не се ли вижда, че ви е изключена фурната?

# 700
Да, изключена беше.

# 701
Тогава спокойно  Simple Smile И моята фурна е така (Бош ако има значение). И аз се притесних първия път, когато го забелязах, но прочетох упътването и установих, че е нещо нормално. Следващия път я остави да се охлади и ще видиш, че след 20-30 мин сама ще спре, а може и по-рано Peace

# 702
  • Пловдив
ние купихме фурна на горения Ора ито, още обаче не я ползвам, тъй като има какво да се прави по кухнята.
Преди това родителите ми си смениха тяхната аристон за Ора ито и сега като я ползват (и аз я пробвах) нещо долния нагревател пече по-слабо от горния?! например като сложиш кекс, тутманик и прочие тестени неща се спластяват, защото от долу не е както трябва нещо на функцията печене от горе и от долу едновременно. но не мислим, че е изгорял, защото като включим печене само отдолу работи. тъй като моята не е включена още, не мога да сравня дали е от конкретната фурна или просто е от модела?
някой ако има такава фурна и я е овладял, моля да пише!   chef

# 703
И при нас май е така ние смес печка  не за вграждане Hansa, имаме я от 4 години и така и не успяхме да изпечем нищо тестено, отгоря изгаря отдолу не се изпича.Прочетох всякакви съвети и вече съм се отказала,като изремонтираме кухнята ще сменим фурната и толкоз.Дано да се справите и да овладеете проблема, че е много няприятно.

# 704
Mи печете само на долен реотан + вентилатор - идеално е за всякакви тестени и не само. От 13 години така пека, точно става.

Никога не ми се е включвал вентиалтор с цел охлаждане  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт