Как тренирах - 16

• 44 289
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ти отново!   Hug Ще послушам съвета ти и ще се опитам да достигна 40 мин интервално по начина, който ме съветваш. Тъй като до скоро движенията ми бяха много ограничени, за момента успявам да направя само 30 мин на пътеката с почивка на 15-тата минута.  Simple Smile  Но вярвам, че с всяка следваща тренировка нещата ще се подобряват  Simple Smile

# 571
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Айде и тука да се изфукам: http://www.prikachi.com/images/163/7392163B.jpg  Снимките са в разстояние от  1 месец, за 5 мес. -18кг. след секцио съм   Peace
И ако още някой ме пита дали съм отслабнала с кардио ще го фрасна с някоя тежест  Laughing

Алена, не съм съгласна с теб  Rolling Eyes  При работа с тежести мускулите изпадат в аеробен дефицит, който наваксват в следващите 48 часа, докато по време на кардиото гориш само по време на самата тренировка, или иначе казано - тренираш с тежести гориш 48 часа след това, правиш кардио - гориш за 30-40мин. колкото там ти е кардиото  Rolling Eyes  На Зузана тренировките в това отношение са много добре структурирани (но не са подходящи за начинаещи), кросфита, за който говори Поци е на същия принцип.
Определено кросфита е истината!

Hug

# 572
  • в 1001-та нощ
При мен тази схема на работи, пробвах ....  Stop Stop Stop Аз честно казано - изпитвам удоволствие от големите тежести, с малките имам чувството, че се лигавя, но по отношение на крака - става страшно  Crazy

И свалям излишности само с кардио - изпробвано многократно  Blush

Благодаря ти отново!   Hug Ще послушам съвета ти и ще се опитам да достигна 40 мин интервално по начина, който ме съветваш. Тъй като до скоро движенията ми бяха много ограничени, за момента успявам да направя само 30 мин на пътеката с почивка на 15-тата минута.  Simple Smile  Но вярвам, че с всяка следваща тренировка нещата ще се подобряват  Simple Smile

Ами колкото успяваш - интервалното доста ще те изпоти и измори, после монотонното ще ти се види песен Simple Smile

Дори да успееш 15 мин интервално и 25 монотонно - пак е постижение, постепенно ще увеличаваш минутите на интервалното  Blush

Направи интервално - колкото имаш сили - може 10 мин за начало + останалите монотонно  Peace

# 573
TDI поздравления за резултата.  Simple Smile Изглеждаш прекрасно. Ще се върна назад в темата да прочета как си го постигнала, за да не отнасям тежестите  Mr. Green

a.l.e.n.a сигурна съм, че интервалното поти  Simple Smile Миналата година ходих в един женски фитнес, където ни караха да тренираме на този принцип и беше много трудно. За съжаление нямаше на кого да оставям детето и прекъснах.

Сега подновявам усилията и се надявам на резултат. Може би е добре да отида някъде за персонална тренировка с инструктор, за да ми даде насоки и да ми състави програма. 

# 574
  • в 1001-та нощ
Успех и да споделяш  Heart Eyes

# 575
  • с трима мъже :)
аааааааааааа  ooooh!
заболя ме главата  Rolling Eyes от инфо в нета и пак не разбрах Sad

Направо ви питам: какво е кросфит?
Може ли примери за упражнения, ако е комбинация от такива?

Мерси   bouquet

# 576
  • Габрово
TDI, браво за резултата и волята, явно ти е голяма предвид резултатите, краткия срок + две деца, едното от които бебе  Peace.

millenitta, аз бих препоръчала кръгова тренировка на уредите с тежести. Правиш една серия за предно бедро, една за задно бедро, една за гръб, една за корем, една за ръце, като почивките между тези серии са колкото да се преместиш на следващия уред и да глътнеш въздух. Като направиш един такъв кръг почиваш минута и половина - две и пак същото. Можеш да направиш 3-4 кръга. Упражненията изпълнявай бавно с правилно дишане. 
После си прави кардио.

# 577
ivap четейки поста ти се сещам, че миналата година, когато тренирах, ни караха да правим точно това. Кръгова тренировка. Хич не се бях сетила за това сега. И колкото повече чета статии и форуми, се убеждавам, че трябва кардиото да е след силовата тренировка. Колко погрешно съм правила всичко досега.

А тежест 10 кг на уредите ок ли е?

# 578
  • Габрово
А тежест 10 кг на уредите ок ли е?

Ами, не знам до колко си подготвена, но ако с лекота правиш 20 повторения, при бавно изпълнение, 10 кг са ти малко. Освен това, всяка мускулна група понася различно натоварване, за ръце са много, за крака са малко.
Но пак казвам не знам в каква форма си.

Ако правиш кардио и силова в една тренировка, задължително е кардиото да е последно, иначе няма да имаш сили за силовата.

# 579
ivap благодаря ти за насоките  Hug Много ми беше полезно всичко. Неподготвена съм. В лоша физическа форма. Ще стартирам продължа с 10 кг и после ще увелича. За ръце и аз забелязах, че ми е изключително трудно и тежко дори с 5 кг. После имах ужасни болки.  Simple Smile

# 580
  • Габрово
millenitta, в никакъв случай не трябва тежестта да те измъчва, особено щом не си във форма. За ръце свали тежестта на 2,5 - 3 кг и виж как ще се чувстваш. Ако тежестта е прекалено голяма за моментното състояние на тялото се влошава качеството на изпълнение на упражнението, което води до липса на ефективност и контузии.
Намери оптималните тежести за теб, нека инструкторът ти покаже правилното изпълнение на упражненията и действай. Перфектно бавно изпълнение, правилно дишане и успех.
Като влезеш във форма ще преразгледате програмата и тежестите.

# 581
Кросфит тренировки има в бб-тийм. Аз след малко ще метна един Блек Джек точно от там и после кръгова за цяло тяло... ще се размазвам демек Grinning

# 582
Аз не бих препоръчала да се правят крос фит тренировки от начинаещи без присъствие на треньор  Peace
Кръговите са ок за съвсем начинаещи, за мен лично това е губене на време и обикаляне по уредите - особено, ако е във фитнес и говорим за натоварените часове с повече хора в залата - докато обикаляш и чакаш мускулът "изстива" - лично аз предпочитам да си направя качествено сериите с почивка макс 2 минути между тях.

Относно тежестите - вдигайте толкова, че на 7-8 повторение вече да усещате парене в мускула. От малки тежести с много повторения ще се раздвижите, но нищо повече.

Жените по принцип вдигат тежко в ежедневието си - деца, торби и затова съм на мнение, че и във фитнеса трябва да е така - гирите от по 2 кг. ги оставете за децата

# 583
  • Габрово
Like_Smoke, той мускулът изстива и ако между сериите направиш п-дълга принудителна почивка поради заетост на уреда и без да си на кръгова Peace.
Кой с каква тежест тренира зависи от формата му - мускулна сила и издържливост. За едни едно е леко, за друг друго. Под малки тежести нямам предвид гири от 2 кг., освен ако не са за един нетрениран трицепс или рамо.
Бавното и концентрирано изпълнение на упражнението, дори с по-малка тежест от оптималната, с която човек тренира има отличен резултат и покрива определени цели.

п.п. И 2 мин. почивка между серии е много. Ако е между две упражнения - ОК.

# 584
К'ви са тея 2мин. ние ще тренираме, или к'во? И двете неща са верни - аз като направя някоя "пулсираща" тренировка, не знам как се казва на бг, напр. да пружинираш в клек и т.н. леле направо имам чувството, че ще се разглобя и това с малка тежест. За големите тежести също съм "за" правиш 5-6 повторения и да ти се събере погледа... абе истината е, че трябва да ти е трудно, ако ти е леко нищо не правиш Simple Smile

Алена, аз не мисля,че свалям от кардио, защото това правих 2 години без резултат, започнах да клякам, да правя лицеви, бърпита, дълъг скок с тежести, абе базови упражнения и резултата е на лице, но предполагам, че има и доза индивидуалност в случая Wink

Общи условия

Активация на акаунт