АВГУСТинчето дивее, на мама хич не й се смее

• 37 335
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Всички гледат Маша и Мечока,а ?  Grinning Кажете поне къде го дават( или го пускате на компютрите)? ,че Ивелин не гледа нищо! Не може да стои 5 мин мирен- никое филмче не му е ставало интересно до сега ooooh!
Толинка, лека бременност и здраво детенце септември месец!Всички ще стискаме палци!

Съня при нас от доста време е пълен кошмар- и обедния и вечерния, заспива червен от рев и пищене, какво ли не пробвах, явно трябва да го надрасне сам тоя период.

Биби, дано скоро изчезне проблема с яслата!

Другите ,които почнаха ясли всички деца ли се адаптираха вече? Няма някой да не се е справил нали?

# 661

Другите ,които почнаха ясли всички деца ли се адаптираха вече? Няма някой да не се е справил нали?

Аз не мога да кажа, че се е адаптирала напълно, но имаше две прекъсвания от по минимум две седмици, така че не е имала време да свикне още (тя ходи на ясла от 1.12). Плаче като я оставяме, но пък си спи там и като я взимам я виждам как си играе с децата, така че още малко и съвсем ще свикне.

# 662
Толинка,лека бременност и здраво бебче на финала(по възможност желания от вас пол Simple Smile)
Преди няколко месеца доста от вас се оплакваха,че са им капризни дечицата.Всички се надявахме да е период.Отмина ли?При нас става все по зле SadНе съм виждала по мрънкащо дете от моето.Да ми е жив и здрав ама е ужасен ooooh!По цял ден се смайва за какво да хленчи.
За храненето,ами няма да ви казвам какъв истеричен рев е докато му наглася(не наготвя)храната.И не е от глад.В момента,в който види купичката(чинията)се обръща на другата страна с крайно обидена физиономия и се започва канския рев  #2gunfireПринуждавам се насила да му набутам някоя лъжица за да го опита поне и да реши дали изобщо ще го яде Tired
За белите,нямам думи да опиша колко луда ме прави.Постоянно си намира каква да я свърши.
Вече сменях вендъж харда на лаптопа,който се оказа повреден от безкрайното му блъскане.Избутва една огромна табуретка(много тежка) около 3 метра за да се качи и докопа компютъра.
Не ми дава да сядам,ям,гледам тв...не играе сам с нещо повече от 5 минути...все да го нося(а той е над 14кг)Постоянно и непрекъснато се нерви за нещо.Осигурила съм му всевъзможни играчки и се опитвам максимално да му обръщам внимание.
За спането,наобед се приспиваме около час.Най-често го затискам с тялото си,той реве 10 мин,каталясва и заспива.Вечер малко повече време ми отнема.Събужда се по 100 пъти на нощ,а тази от 4 до 6ч. си игра с бибероните и неискаше да легне дори Tired
Да не говорим за интимен живот.И да се нагласим за нещо,то бива веднага прекратено от уж току що заспалото дете.
Ох много дълго стана.Извинявам се.Обаче няма кой друг да ме разбере.Грях ми е на душата,че го казвам,но май нямам търпение да тръгне на ясла.От толкова нерви и със здравето започнах да я закъсвам.На път съм да се обявя за най-лошата майка на света Mr. GreenМръъъннн...

# 663
момичета ,дайте спешен съвет.малкия е с  висока температура вече 24 часа.сигурно се е заразил от баща си.Бяхме на лекар и тя каза да го следя как ще е  до вечерта иако не сапда да давам антибиотик,но това ще му е втория за този месец.не искам да го давам ,но пак е с 38,5 след взимане на ибупрофен.офффффф........какво да правя?

# 664
Velma,дай му Хексалгин! Peace

# 665
n.o._n.a.m.e., разбирам те напълно и знам как се чувстваш. Аз съм много по-спокойна откакто малката ходи на ясла, а тя също не е лесно дете и е имало моменти, в които ми е идвало да се хвърля от някъде (то е било почти постоянно това мое състояние). Не знам колко нерви съм изхабила и не мога да опиша какво чудо е било вкъщи. Тя вече е започнала малко да се оправя, обаче. Не е толкова нервна като преди, повече е започнала да се занимава и самичка. Като цяло тръгването ѝ на ясла се отразява много положително на всички. Все още има моменти, в които ни къса нервите, но това вече си е стандартно за всички деца, не може без това.
Пожелавам ти по-скоро да се оправят нещата при вас и да се успокои положението и да започнете да намирате време и за себе си.  Hug

# 666
Хриси като беше с такава температура и не сваляше с панадол, лекарката ми каза да я изкъпя с нормална вода и да дам между панадола хексалгин. След първото даване на хексалгин свали веднага.Имай впредвид, че не бива да свали твърде бързо високата температура.Може би затова ме накара тогава да я изкъпя Thinking

# 667

Да, точно - Хексалгин. Миро изкара един вирус за 2 дена с Т над 39 градуса и най-добре беше с Хексалгин да я сваляме.

Честито и от мен на tolinka и всичко да мине леко и прекрасно!

Като казахте да споделяме хубави новини - Миро вече втора седмица е без грам сополи. Пресъхна извора временно. От октомври месец беше с почти непрестанна хрема. Установих, че сега 4-те кътника са израстнали напълно и вероятно те са били проблема(това и лекарите ми го бяха казали). Сега имаме зъбен застой, но за съжаление има да излизат още 8 зъба, до пълно зареждане на зъбния пейзаж.

Да се оправят бързо болничките!
И да се свършва с този студ, че.....много неприятно.

В събота мъжа ми и каката ще отидат на много известния цирк дьо Солей. Купих им билети, но за себе си не взех, много скъпи и ми се досвидя. Ние с Миро ще пазим къщата. Да видим дали ще останат доволни и по-добре да е ДА, защото дадох 200 лева за 2 билета.

А неделя заминаваме за 5 дена на Хисаря, там ще си топлим дупетата на минералните басейни Simple Smile. Ох, как ми се иска ей сега да се топна на топличко.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 18:58 от Tyriseta

# 668
n.o._n.a.m.e.  и Martita, искрено ви съчувствам за момента, който преживявате. Сигурна съм, че дори не мога да си представя как се чувствате точно, но мисля, че ви разбирам. Стискам палци скоро да минат при вас тези периоди и да си отдъхнете  Hug Софи като цяло е много кротко човече, но има и тя понякога моменти (за които никой не ми вярва, защото пред другите е буба и половина  Joy ), в които ме е подлудявала. Напоследък е станала доста изнервена (предполагам заради кучешките), а пък и баба й и дядо й се оказват влияние (голямо глезене пада, иначе нямам никакви забележки и съм много щастлива как се грижат за нея, но .... ).
Не стане ли на нейната - тръшканици, ревове. Изляза ли от стаята - реееееееееев, дори само до тоалетната да искам да отида или просто да се присегна да взема нещо от коридора. Ако баща й си е вкъщи се залепва за него и всеки път, когато той излезе от стаята пищи или дори само да го види, че се запътва да излиза. От баба си и дядо си е свикнала да те хване за ръката и да те води из цялата къща да ти показва разни неща. Те понеже дълго време не я пускаха да ходи у тях сама без да я държат, защото имат прагове между вратите и да не паднела, та тя така свикна сега да ни води, че .... може да те побърка на моменти ако не ти се става.

Иначе n.o._n.a.m.e.  изобщо не смятам, че си лоша майка или че има нещо лошо в това да искаш и ти да си отдъхнеш малко.  Hug Сигурна съм, че като тръгне малкия на ясла и ти на работа нещата малко по малко ще започнат да влизат в релси.

# 669
Tyriseta, ами сега е с 38,3.взехме Хексалгина,обаче не знам как да и по колко да му дам.сега е 10 кг. ако му дам 4 капки дали ще са достатъчни и трябва да ги разтворя във вода или да му капвам в устата?
всъщност ако някой знае да казва

# 670
Аз бях дала 3 капки когато беше на 8м - тогава беше 10кг. Но той е голям така че и 4к няма да са проблем. Можеш и във водичка да дадеш и направо да капнеш в устата. Горчиво е да знаеш.

Я погледни тука

Пише
деца 9 - 15 kg (1 - 3 год.) 3-10 капки
новородени 5 - 8 kg (3 - 11 мес.) 2-5 капки

Според мен започни с по малко количество 4-5 капки.

# 671
а до колко време да очаквам да поспадне ?

# 672
Бързо спада по принцип.

# 673
  Сигурно си дала вече Хексалнгина, но на нас лятото ни казаха да давам по 10 капки. Тогава беше към 11кг.

# 674
ами дадох го.4 капки, в 20 часа и сега си легна с тем 37,4 ,което мисля за него е ок.принципно е с по-висока телесна температура.дано да задържи така,че да не даваме антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт