АВГУСТинчето дивее, на мама хич не й се смее

• 37 339
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
хахха Шаника, вие си имате малък гений  Heart Eyes Joy Брей, много опасни са тези деца бе. Както си мислиш човек, че нищо не разбират, та ни шашкат с такива неща, да се чудиш от къде ти е дошло... Да са ни живи и здрави  Heart Eyes

А иначе да, рекламите са с по-силен звук, та си мислех, че е тази причината. Но обърнали ли сте внимание, че дори и без звук пак зяпат като зомбирани? Поне при нас е така де, защото аз така или иначе като видя, че почват ги намалям, а тя пак не откъсва поглед, оставя всичко, каквото прави и стои точно като зомбирана  ooooh! Thinking Crossing Arms

# 646
  • Казанлък
Либи, и Ахмед е така! Зяпа без да мигне!  ooooh! Ако се е запътил нанякъде и чуе, че има реклама веднага отива пред ТВ и започва да гледа.

# 647
Моя син като беше на тази вазраст,ползвахме ICQ ,и той успя да направи така,че като пишеш нещо в прозорчето буквите излизаха от дясно на ляво,а не както трябва-от ляво на дясно.Сумати време пишехме така,докато  не разбрахме как да си оправим арабския  Laughing .

# 648
tolinka честита бременност. Искрено се радвам за теб (и малко завиждам)  Hug Желая ти спокойна 9 месечна бременност и здраво и пухкаво бебенце накрая.
На мен ми се въртят едни схеми в главата, като започна работа да изкарам около година и нещо и после айде пак. Но този път знам какво искам и как трябва да стане. Никакво осигуряване на минимална заплата. Да се чудя как да връзвам двата края с това кирливо майчинство. Както и да е, да не ви занимавай с мойта философска вълна.
shanika телефона да не е самсунг? Моя син и той ми прави тоя номер, но го хванах как става. Натиска надолу продължително рамката на ОК бутона и включва фалшиво повикване. Иначе успява и да си го отключи, но не от бутона за отключване. Изпраща си СМС-и без проблем, че и с текст даже, променя ми имена и номера от указателя, добава си нови абонати и премахва някои, които не са му приятни  Blush това става за секунди докато успея да му изтръгна телефона от ръцете.
Рекламите.... е няма такова чудо. Да, и на изключен звук ефекта е същият - зомби! Като види реклама или чуе и веднага се забива на една педя от екрана и зяпа. Постоянно го дърпам от там, но не и не. Вече като сме през деня двамата почти не включвам телевизора. Иначе не се заглежда в никакви програми или филмчета. Гледа някоя анимация максимум до 3мин и става да прави беля.
Любимото копче на лаптопа е? Как кое On/Off  Mr. Green Ошашква ми компа и изчезва.

Тук е кучешки студ. Ходихме до свекървата на бързо, а колата танцуваше. Уж е чистено, но не е осолявано. Пътят си е в жив лед.

# 649
Ох,ще падна -докато ви четях и слушам звуци от другата стая и смях ,моят мъж двата дни събота и неделя,докато се забавлява с малката стана фен на "Маша и мечокът",та сега си го гледа и се смее без дребната  Joy Та си имаме и татко фен на това филмче:))))
За рекламите сме същите зяпльовци.Залепя се възможно най-близко пред телевизора(сложили сме една дълга табуретка пред секцията,за да увеличим разстоянието и намалим досега:))) )  .Много обича телевизорът да работи и да зяпа и затова умишлено го спирам понякога.Но пък трябва ли да си свърша нещо пускам "Бейби ТВ" и да се забавлява.
Толинка,мила нямам думи да ти опиша колко се радвам за теб! Hug Hug Hug И вярвам,че ще имаш една спокойна и с много щастлив финал бременност!Искренно ти го желая!

# 650
Толинка, едно тихичко честито и от мен. Много те прегръщам мила и стискам палци всичко да е наред и на финала красиво и здраво бебче.  Hug

Лунен сън сега дадох инструкции на таткото да го търси и да го свали това филмче, да видим дали ще й се понрави. С рекламите и ние сме същите, даже много пъти ако съм забравила да изключа тв, а само съм изключила звука и я приспивам, в просъница да мерне някоя реклама по екрана и се разсънва веднага   #Cussing out

# 651
Уаууууу , Тединцееее милаааа  - честита радост!  Hug
Страшно ме зарадва новината, ти гледай да си максимално спокойна и ти пожелавам една здрава кукличка за бате Дени на края  Wink няма да си мислиш страшни неща , но пък покрай Дени няма и да имаш време изобщо да мислиш, така че месеците ще отлетят като миг и докато се опомниш ще гушкаш две слънчица  Heart Eyes - още веднъж честито и ни дръж в течение   bouquet
 за тв-то и рекламите гледам "говорите" .. Вики не я ограничавам даже когато съм в кухнята я подканям да иде да гледа рекламите или каквото върви там че да мога спокойно да си свърша работата.. не че не зяпа рекламите но ако е заета с нещо  рядко се трогва.. за детски няма любими - гледа всичко така да се каже , естествено се радва и коментира и пляска и танцува, но чак фаворити няма.. сега ми е смешна много на рекламата за млякото дето онзи пее соле мио - и тя започва да ръкомаха и да го имитира и да му приглася - много е забавна  hahaha общо взето има любими реклами бих казала , също обича музика да слуша няма значение дали е планета, сити или vh1 .. на бейби тв не е особенна фенка сменям и периодично всички детски - забелязала съм че предпочита да гледа живи картинки - не анимация  Crazy  за бели както казах и преди общо взето е мнооого послушна в сравнение с нещата които споделяте.. и тя обича да ми "лекува" лаптопа, но не он/оф а всичко друго  ooooh! сега като пиша направо се измарям да коригирам грешките / заради нея повечето копчета запецват и се получава неграмотни драсканици  Crazy /също няма смисъл да и пускам нещо - не го гледа или не с интерес и зяпа рекламките отстрани и ги коментира - бебе, мама, мяу, ме /мече/ , па, пи и квото мига отстрани и ако не реагирам започва да блъска с пръстче по екрана за да се съглася че там наистина има пате например  Mr. Green най-редовно ми сменя резолюцията, и изобщо настройките .. за телефоните също без проблем си ги отключва и борави с тях   Mr. Green
както я похвалих че заспива добре пак сега да се оплача че заспива по 2 часа  #2gunfire #Cussing out дъвче си яко ръцете - някой зъб я тормози виждам , но направо ми е писнало вече , сега от тази седмица е решила да спи по корем - никога не го е правила дори като бебе..  е да ама по  корем и да си налапал ръката до лакътя е не удобно та докато се нагласи прави хиляда завъртания и премятания  Crazy
Ами туй от нас.. мога с часове да се оплаквам от половинката но да не развалям настроението  Sunglasses
Добре дошла и на новата мама   bouquet
Много усмивки ви желая!  Heart Eyes Hug

# 652
  • София
Малко разтоварващо и весело стихотворение:))))

Жив е той, жив е! Там под юргана,
 потънал в мляко, лежи и пъшка.
 Юнак, току-що сукал от мама,
 ... юнак с двумесечна сила мъжка.

На една страна захвърлил памперс,
 на друга - помпа на две строшена;
 очи прежумват, глава се люшка,
 уста ще лапнат цяла вселена!

Лежи юнакът, а във шкембето
 сякаш е скрито ръмжащо мече;
 майка повдига пак деколтето,
 и кърмата още по-силно тече!

Вечер е сега... Пей, мила мамо,
 тез детски песни! Приспивай дете.
 На ръце. Нощна смяна. Ще пропуснеш
 и тоя сън... Но млъкни, сърце!

Тази, която се с колики бори,
 тя не умира: ала нея жалеят
 мъж и комшии, а свекървата спори,
 че нейните песни по-грижовно се леят.

Сутрин майка преварява водица
 и почва да чисти, да готви, пере;
 телефонът звъни - съвети по жица
 свекърва-експерт цял куп ще даде!

Настане вечер - месец изгрее,
 звезди обсипят свода небесен;
 майката броди, детето зее.
 Бащата хърка на дивана тесен!

И сестрички, и братче събудени идат
 и се чудят на пищялката дребна,
 по едно чувалче играчици мъкнат
 и при юнака дойдат, та седнат.

Една му гривна на китката върже,
 друга му тика биберона студена,
 бати го дръпне за чорапа бърже -
 а той ги гледа - тайфа смутена!

"Кажи ми, сестро, де е бащата?
 кога ще ме друска като пружина?
 Кажи ми пак да лапам гърдата, -
 аз искам, сестро, да суча за трима!"

И баща, и майка сина си прегърнат,
 и спомени трупат нови с децата,
 той люлее, тя кърми, дорде осъмнат,
 и ожидат на старини тишината ...

Но съмна вече! В зори задрямал,
 лежи юнакът, кърмата тече...
 днес, във фейсбука(форума) на мама
 ще се говори за това дете.

# 653
hrisinda засилих се да лягам че моята нощна смяна свърши но ти ме разсъни направо  Joy hahaha Joy
голям смях - кой е автора  bowuu  bouquet

# 654
  • София
Толинка, честито мила, лека и успешна бременност със едно хубаво здраво бебче на края!
За ТВ - Миши гледа само реклами, има си и любими - на Флорина, на сиропа Муколизин. Филмчетата засега не я интересуват.
На лаптопа чопка копчетата освен всичко друго, вече едно е безвъвратно изчопкано.
Днес я водих за втори път на ясла - за два часа. Реве и като я оставям и като я вземам, казват, че вътре не плачела, ама как да им вярвам, като я гледам , че все плаче. Дано да свикне душичката. Като я взема иска да суче още в колата и заспива. Режима го обърна тотално. Вече мисля като вариант и бавачка, някой да ми препоръча? Или кажете вие как намерихте своите?

# 655
bibi76,  децата свикват в яслата много по-лесно от родителите. Освен това колкото по-малки са, толкова по-лесно се адаптират. Аз съвсем скоро минах през същото и знам как се чувстваш, но те съветвам след като си я пуснала вече на ясла да не спираш сега, а да продължиш и ще видиш, че съвсем скоро ще започне да ѝ харесва там. Моето момиче първите два дни дори вътре не е спряла да плаче през цялото време, но мина и вече вътре е спокойна. Все още плаче като я оставяме, но не всеки път и като я взимам като погледна как си играе вътре ми става хубаво. Като беше болна последните дни и като си стоеше вкъщи я виждах как ѝ е скучно и съм сигурна, че там си прекарва по-добре времето. Така че просто се опитай ти да се успокоиш, знам, че не е лесно, но ще видиш как нещата ще стават по-добре. Аз първите дни плачех с нея като я оставях, сега изобщо не е така и се радвам, че ходи на ясла.
Разбира се, това е само мой съвет, ти сама ще прецениш кое е най-добре за твоето детенце.
Успех!  Hug Hug Hug

# 656
Дано бързо свикне Мишанка с яслата.
Аз имам някакви спомени като ходех на градина. Много плачех, чак ми терпереше ченето. Е, аз си бях и доста глезена, но... пък и имаше и кой да ме гледа (две баби и сестра ми). Спомням си че ми беше голям кошмар да ставам сутрин, гърнето, обличането, излизането на студено... плачех докато вляза вътре и после се заигравах с децата и забравях да плача. Плачех и като ме вземат, понеже по този начин показвах, че не искам да ме оставят там. Накрая си спомням, че ми беше толкова хубаво да играя с децата, че майка ме чакаше да се донаиграя и да си ходим. Може да звучи странно, но наистина си ги спомням тези неща. Най ранния ми детски спомен е като бях на две години. Спомням си също и братовчед ми. Ходехме заедно на градина, той е с две години по малък. Баба му го носеше сутрин и на обед го вземаше. Аз се грижех за него. Помагах му да яде, исках му допълнително от яденето от лелките, после го изпращах с баба му.
Вие помните ли такива неща? Интересно ми е и моето дете какво ще си спомня като порасне.

# 657
  • София
Аз си спомням, че на градина на исках да ходя, защото се спеше следобяд, а аз не съм спяла, дори и като малко бебе - горката ми майка. Също си спомням, че доста често гостувах в работата на мама, е че основно брат ми ме отглеждаше - по-голям с 6 години.
А Мишанка е ужасно глезена, но пък е и общителна, на това се надявам.

# 658
  • Ямбол
Биби, дано Мишанка свикне по-бързо на яслата.
Аз нямам много спомени от детската градина и яслата /на ясла май даже не съм ходила/. А детската ни градина беше много сладка - бяхме само две групички. Марките и големите. При големите имаше телевизор и понякога ни водеха там и гледахме "Ласи". Имаше и една лампа, с която ни правеха нагревки. И едно Ани, с лунички и плитки, което всички момчета харесваха и я гонеха да я целуват. Имаше люлки, които обожавах, по-късно, когато сестра ми започна да ходи на детска градина, я прибирах, преобличахме се и бегом на люлките. Добре, че детската градина беше от другата страна на улицата. Живеехме в Русе, в едно общежитие, мисля, че беше близо до ВТУ-то. А до ВТУІто май беше и училището, в което карах първи клас - казваше се "Вела Пискова".
Честита бременост на Толинка, много се радвам за нея! Пожелавам й едно здраво и усмихнато бебече на финала.
Телевизора се мъча да го ограничавам, гледам да играем в спалнята, където са повечето играчки. Иначе, в общи линии се заглежда основно по рекламите. И Маша е голям хит. Сутрин като се събуди, първата реплика е "Мечоооо". И трябва да изгледаме едно филмче. Гледам през деня да я залисвам, та да не се сеща толкова често.
Добре дошла на новата мама!

# 659
Толкова бях горда с моя син, че заспива сам, докато вие се оплаквахте с проблемно заспиване. Бях годра и спокойна до днес. Днес след като в 10,30 както обикновенно го сложих да спи, той към 11 и нещо започна да реве. Обикновенно преди да заспи си пее, "оправя" си леглото т.н., но не реве. Щом реве - има проблем. Отивам и какво заварих - той успял да излезе от огромното си супер високо легло и се прехвърлил върху скрина. Сложих го пак в леглото чудейки се как е успял да направи тази гимнастика. И воала - показа ми. Сега посмъртно не мога да го оставя сам в леглото. Мъжа ми вдигна решетката с още 10см преди време, но явно за г-н "катерачев" нищо не е достатъчно трудно. Заспа преди 20мин в количката и така го прехвърлих в леглото. Незнам вече. От тук нататък и нашето приспиване става кошмар  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт