АВГУСТинчето дивее, на мама хич не й се смее

• 37 331
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • в рaя
Здравейте!
velma дано да е спаднала температурата и бързо оздравяване!
Толинка - честито! Дано всичко е наред и септември да имате своята втора радост!

При нас нещата много се объркаха... предполагам сте гледали за починалото 23 г. момиче след вадене на сливиците - това е съпругата на брата на мъжа ми. Трагедията е огромна и тук нещата някак спряха. Всички са на успокоителни, а аз пропих вино, защото иначе съня беше невъзможен. Но с времето нещата малко по-малко ще поотминат. Мен ме хванаха подготвителните контракции и ако се бях обадила на док. сигурно щях да съм в болница, но не посмях да се обадя - не е нито момента, нито мога да оставя Мими на някой в това състояние, което са всички. Толкова ми е жал за мъжа й и малкото и детенце  Cry

И все пак ще се включа във вашите теми, защото трябва и да се разсейваме малко  Tired
Мими е гледа с най-голям интерес animal planet, както и рекламите. Онзи ден се смя много на том и джери, но по принцип не пускам детски филмчета. Танцува и на музикалните канали.
Иначе е сравнително послушна напоследък, много се заиграва сама и главно слага пелени на бебето, храни го и т.н., така че тренира и тя за бебето. Има 2 кучешки зъба, които не усетихме как излязоха. Дано и другите два са така. При нас е рано за ясла и за сега не ни вълнува тази тема.

# 676
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· искрено съжалявам. Голяма трагедия. Не искам да си представям какво ви е в момента сега.

Ти се пази да не направиш и ти някоя беля и внимавай с виното.

# 677
Тупурче, мног съжалявам за ситуацията при вас - това е ужасна трагедия. Вчера ми се сви сърцето при тази новина - 23г. са толкова малко години от живота, а за осиротялото детенце и таткото.....нямам думи.
За пореден път се убеждавам колко е малък света и как се случват трагедии на мои познати, което ти удря шамар и ти казва, че никой не е застрахован Sad. Когато Андреа беше бебе и имахме детегледачка, една нощ мъжа й го заклаха по време на работа - той беше шофьор на такси. Скоро на моя близка приятелка племенницата й на 17г. загина в семейната кола в гаража им, задушавайки се от изгорелите газове. Има и още един - два подобни случая....не искам да си припомням дори....

velma, аз при 39.5 температура, дадох на Миро 10 капки (той е около 11кг), разтворени в малко сок(иначе си горчи като аналгин) и с пипетката от Нурофена. След половин час беше без температура и спеше сладко - сладко. На другия ден вече беше минало всичко и повече не е вдигал Т. Но 2 дена изгоря милия, а аз му давах през 4 часа Нурофен. Чак накрая ми хрумна да дам Хексалгин. Знам, че детето трябва да се поразсъблече. Аз го оставих цялата нощ да спи по боди с дълъг ръкав и тънко долнище на пижама. Спа като буба и не е мръднал.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 23:14 от Tyriseta

# 678
Бившата педиатърка ми беше казла схема на температуро-понижаващите лекарства: ПАНАДОЛ - НУРОФЕН - ХЕКСАЛГИН. При Т до 38' панадол, до 39 нурофен и нагоре вече хексалгин. Дано бързо се оправи детето.

# 679
тупурче ,много съжалявам.дано се стабилизирате по-скоро.
 офф,може да ви се струва ненормално,ама малкия за първи път вдига такава температура и не мога да реша какво да предприема.за сега падна под 37 ,но не знам дали ако се задържи така дали пак да му дам за всеки случай.като се събуди през нощта ще я меря пак.

# 680
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· искрени съболезнования мила!  Hug
Днес докато преглеждах снимките на Мимката във фейс-а се зачудих че тази свещичка на профилната ти снимка не е на хубаво и ми стана едно свито, но не посмях да те притеснявам с въпроси.. Много ми стана мъчно за семейството ви - това е една ужасна трагедия от която скоро няма да се отърсите, но ти специално трябва много да се пазиш - не остана и не ви трябват още поводи за притеснения - стискам палци да сте силни и да превъзмогнете болката!  Praynig
Велма дано малкия се събуди без Т.  Hug

# 681
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·, ужасно съжалявам. Дори не мога да си представя какво преживявате. Съжалявам много за момичето, не мога да намеря думи да изразя ужаса си. Наистина не знам какво да кажа и каквото и да кажа ми се струва недостатъчно. Надявам се на успеете да намерите сили да се справите с тази трагедия!  Hug Hug Hug

# 682
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·,приеми и моите съболезнования!Голяма трагедия Sad
Велма,дано не се налага,но ако пак ти повиши температурата,смеси равни части хладка вода и оцет.Сложи напоени чорапчета на крачетата и ръчичките,както и компрес на челото и слабините(това е за момченцата)Може да ти прозвучи бабешко,но помага много!Надявам се,че вече се е оправил и да не започвате антибиотик! Hug

# 683
Тупурче, моите съболезнования!Много мъчно ми стана...

# 684
аз съвсем се оплетох ,ама....тази нощ се събуди към 3 и температурата му беше  38.пак дадох 5 капки хексалгин.тази сутрин е с 37,8 .дадох пак 5 капки.не знам дали е правилно,но не искам антибиотика.смятам, че тем пада.дали на обед ако е пак с теп 37,8 дали да му дам панадол?разбрах,че  хексалгина е за много висока температура,но исках поне няколко пъти да дам.вие как сте процедирали?

# 685
  • Ямбол
В каква доза и колко често можете да приемате HEXALGIN® разтвор?
Следната схема на дозиране се основава на съотношението 1 ml разтвор съответства на 20 капки (когато флаконът се държи вертикално). Определените еднократни дози могат да се прилагат до 4 пъти дневно.
телесно тегло/ възраст   еднократна доза
възрастни и подрастващи над 15 год.   20 - 40 капки
деца 46-53 kg (13-14 год.)   15-35 капки
деца 31 -45 kg (10- 12 год.)   10-30 капки
деца 24 - 30 kg (7 - 9 год.)   8-20 капки
деца 16 - 23 kg (4 - 6 год.)   5-15 капки
деца 9 - 15 kg (1 - 3 год.)   3-10 капки
новородени  5 - 8 kg (3 - 11 мес.)   2-5 капки

Това е от листовката на Хексалгин, дава се до 4 пъти за 24 часа, може би е по-добре да дадеш друго температуропонижаващо     Peace
Тупурче, моите съболезнования, ужасно е това, което ви е сполетяло.

# 686
  • София
Тупурче, думи нямам, голяма трагедия!

За температура мога да препоръчам ефералган свещички, при нас вършат по-добра работа от панадол и нурофен. Последният път беше с Т 39.5 и ги давах в комбинация нурофен и след 20 мин ефералган, много трудно падаше. Не прекалявай с Хексалгина, знам че е най-вреден от всичките температуропонижаващи...

# 687
Свещичките би трябвало да имат по-бърз  ефект от сиропите през устата.
Тупурче,нямам думи!Много съжалявам! Hug Hug Hug

# 688
  • Казанлък
Тупурче, искрено съжалявам за това, което ви се е случило! Това е ужасно!  Cry

n.o._n.a.m.e., напълно те разбирам как се чувстваш, защото има дни, в които моето дете е ужасно криво и ни подлудява всички. Но е по-скоро на периоди - когато го мъчат зъби, или когато времето не позволява да излизаме навън и трябва по цял ден да си стоим вкъщи. Храни се трудно - в повечето случаи се мръщи и извива глава настрани. Затова докато го храня му пускам да слуша музика или някоя реклама и така успявам да го нахраня. Има и някои любими неща които яде без проблем (напр. готови каши), но са малко. Заспива трудно, вечер се буди доста. Мечтая си за една вечер в която да се наспя като хората. Не обръща много внимание на играчките. Все мрънка за нещо. Обича да прави неща, които са му забранени.... Аз вече съм му свикнала и спях да се ядосвам. Но да се надяваме, че този крив период скоро ще отмине.  Wink

# 689
  Тупурче,  Hug
  Точно където са оперирали момичето там водих Петър. Срещу 57лв. ми казаха"Виждам нещо, но не знам какво е" и ми казаха да правя изследване, което е забранено за малки деца. Яно там са доста некъдърници.
  velma, защо не пуснете една кръвна картина?

Общи условия

Активация на акаунт